Beach Boys netiesāsies ar Keitiju Periju

© Scanpix

Britu dziedātāja Keitija Perija ir paziņojusi, ka viņai par nesaskaņotu grupas Beach Boys dziesmas teksta izmantošanu, pretēji izskanējušajiem draudiem, nekādi tiesas darbi nedraudot.

K. Perija savā dziesmā Californija Gurls ir izmantojusi Beach Boys 1965. gadā izdotās dziesmas California Girls teksta fragmentu. Par to neapmierinātību bija izteicis Beach Boys izdevējs Rondor Records un bija piesolījis tiesāties ar K. Perijas ierakstu izdevēju Capitol Records.

Strīds ir par to, ka dziesmā reperis Snoop Dogg saka: "Es no tiesas vēlos, lai jūs visas būtu Kalifornijas meitenes." Savukārt Beach Boys versijā ir šāds teksts: "Es vēlos, lai viņas visas varētu būt Kalifornijas meitenes."

Sociālajā tīklā Twitter ievietotajā paziņojumā K. Perija vēsta, ka "neviens nevienu nesūdz" un ka mediji no mušas ir uzpūtuši ziloni. Arī Rondor Records preses pārstāvis mūzikas žurnālam Billboard sacīja, ka tiesvedība pret California Gurls autoriem nav sākta. Viņš gan nenoliedza, ka mūzikas izdevniecība savas iebildes arī nav atsaukusi, un cer, ka dziesmas autori un izdevēji cienīs citu autoru tiesības.

California Girls autori publiskajos izteikumos gan ir distancējušies no šā strīda. Viens no dziesmas autoriem, Beach Boys vokālists, izdevumam New York Post sacīja, ka tiesāšanās ir izdevniecības kompetence. Otrs autors Braiens Vilsons savukārt izteicies, ka viņam K. Perijas versija tīri labi patīkot.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais