Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Ar iespaidīgu šovu Rīgā atgriežas disko mūzikas ikona – grupa BONEY M

© Publicitātes foto

Ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs 26. aprīlī Rīgas Kongresu namā uzstāsies pasaules visu laiku slavenākā disko mūzikas grupa BONEY M, prezentējot savu jauno koncertšovu The Sounds of Boney M.

Koncerta viesiem šī būs satriecoša iespēja uz vienu vakaru nokļūt krāšņā, straujiem ritmiem bagātā, populārām disko dziesmām skanošā pasākumā, kur ikviens varēs aktīvi iesaistīties.

Jaunā koncertprogramma The Sounds of Boney M pilnībā sastāv no grupas populārākajiem pasaules hitiem. BONEY M uz skatuves uzstāsies kopā ar pavadošo grupu LIGHT MUSIC BAND, kuras sastāvā muzicē astoņi profesionāli mūziķi. Šis būs neaizmirstams šovs ar krāšņiem tērpiem, disko dekorācijām un dejotāju performancēm.

Grupas aizsākumi meklējami Otrā pasaules kara laikā, kad 1941. gada vasarā nelielā vācu pilsētiņā Kirnā ādu fabrikas strādnieka un baznīcas kora solistes ģimenē piedzima zēns vārdā Francis - Francis Roiters.

Zārbrikenē, kā daudzviet pēckara Vācijā, bija izvietotas neskaitāmas amerikāņu kara bāzes. To iemītnieki Franci pievilka kā magnēts. Te valdīja pavisam cita gaisotne nekā pie pedantiskajiem, kārtību mīlošajiem vāciešiem. Un, protams - mūzika. Franci saistīja viss, kas saucās «melnā mūzika» - Sems Kuks, Litls Ričards un Otiss Redings. Vietējos krodziņos, kur pārsvarā pulcējās pēc mājām noilgojušies amerikāņu karavīri, Francis un viņa repertuārs bija lielā cieņā. Un aiz cieņas pret amerikāņu kultūru viņš arī sevi uz skatuves sāka pieteikt nevis kā Franci, bet Frenkiju - Frenkiju Farianu.

Īstie notikumi sākās 1974. gada decembrī, kad Frenks Farians ierakstīja dziesmu, kas nelīdzinājās nekam, kas bija darīts iepriekš. Ar pseidonīmu Zambie viņš pārveidoja 60. gados populāro jamaikiešu mākslinieka Prinsa Bastera dziesmu Al Capone. Vēlāk dziesma tika nosaukta Baby Do You Wanna Bump. Vokālās partijas viņš iedziedāja pats - gan izteikti zemo vīrieša balsi, kas tika pārveidota studijā, gan visas piebalsis falsetā.

1975. gada februārī šo singlu izlaida kompānija Hansa Records, un ailē «izpildītājs» bija norādīts nosaukums Boney M. Gadu vēlāk sekoja BONEY M vislielākie panākumi, dziesma Daddy Cool satricināja visu pasauli, tā pārliecinoši ieņēma pasaules mūzikas topu pirmās vietas.

1977. gada vasarā bija paredzēts laist klajā otro BONEY M albumu Love For Sale. Kā bieži gadās, reklāmas singli iznāca agrāk - jau maijā pie klausītājiem nonāca dziesma Ma Baker, kam bija lemts kļūt par visvairāk pirkto disko dziesmu mūzikas vēsturē.

Dziesma Ma Baker atkārtoja iepriekšējā singla Sunny panākumus - pirmā vieta Vācijas un Lielbritānijas aptaujās - visā pasaulē - astoņi miljoni pārdotu kopiju.

Noslēdzot 1977. gadu, BONEY M saņēma veselu birumu apbalvojumu no dažādām ar mūziku saistītām organizācijām, ieskaitot Karla Alena balvu kā veiksmīgākā grupa Lielbritānijā. Kopš tā laika BONEY M kļuva par neapstrīdamu līderi disko mūzikas žanra attīstībā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu servisa tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā arī Kongresu nama kasē.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2019/04/05/ar-iespaidigu-sovu-riga-atgriezas-disko-muzikas-ikona-grupa-boney-m