Pols Makartnijs - populārākais bītls

© National Pictures

ASV veiktā aptaujā noskaidrots, ka amerikāņiem iemīļotākais The Beatles dalībnieks ir Pols Makartnijs, tomēr turpat ceturtā daļa aptaujāto bija teikuši, ka šī britu grupa viņiem nemaz nepatīk.

No aptaujātajiem 4837 amerikāņiem trīs procenti atzina, ka par tādiem bītliem neko nav dzirdējuši un tāpēc izvairījās no atbildes. Turpat 30 procenti aptaujāto par iecienītāko grupas dalībnieku atzina P. Makartniju, un tikai 16 procenti - Džonu Lenonu. Desmit procentiem vislabāk paticis Džordžs Harisons, bet deviņi procenti balsoja par Ringo Stāru.

Aptaujas rīkotājuzņēmuma Zogby International vadītājs Džons Zogbijs norāda, ka P. Makartnijs visvairāk patīk amerikāņiem, kam pāri 30 un kas vecāki par 65 gadiem. Zīmīgi, ka par P. Makatrniju vairāk balsojuši tie cilvēki, kas nemēdz apmeklēt baznīcu. Dž. Zogbijs domā, ka P. Makartnija popularitāti nodrošina tas, ka viņš labi izskatās un joprojām muzicē, līdz ar to ir samērā bieži redzams masu saziņas līdzekļos. Savukārt daļa no tiem 22 procentiem, kam The Beatles nepatīk, varētu piederēt pie tās cilvēku grupas, kas „uz visiem jautājumiem atbild ar nē”. Vairums cilvēku, kuri neko nezina par The Beatles, ir vecāki par 70 gadiem.