Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Vai Markus beidzot lauzīs "Supernovas" lāstu?

© Vladislavs Proškins/f64

Dziedātājs Markus Riva (31) jau ceturto reizi cīnās par iespēju nokļūt uz lielās Eirovīzijas dziesmu konkursa skatuves. Diemžēl līdz šim viņa pūles nav atalgotas ar panākumiem un vairākas reizes dziedātājs piedzīvojis neveiksmi.

Nedomā pamest Latviju

Konkursa «Supernova» otrais pusfināls bija negaidītu pavērsienu pilns. Viens no tiem - dziedātāja Markus Rivas izpildītās dziesmas «This Time» liktenis. Kad Markus otrajā pusfinālā palika aiz strīpas, dziedātāja atbalstītāji neslēpa sašutumu par šādu iznākumu. Arī bukmeikeri bija prognozējuši Markum Rivam gan iekļūšanu pusfinālā, gan iespēju lauzt neveiksmju lāstu. Asprātīgākie «dīvānu eksperti» Rivu pat salīdzināja ar amerikāņu aktieri Leonardo Di Kaprio, kas neskaitāmus gadus centās iegūt «Oskara» balvu.

Tika pat baumots, ka pēc zaudējuma Markus esot pametis Latviju uz visiem laikiem. Taču no šāda lēmuma Markum ir jāatsakās, jo liktenis ir lēmis citādi. Nākamajā dienā pēc otrā pusfināla tiešraides Latvijas Televīzija nāca klajā ar paziņojumu, ka Riva tomēr nav palicis aiz strīpas un būs finālā. Atklājās, ka interneta balsojumā «Supernovas» mājaslapā balsošanas laikā ir gadījusies tehniska kļūme. Tādēļ tika pieņemts lēmums pārskatīt balsošanas rezultātus. Saskaņā ar konkursa organizatoru pieņemto lēmumu «Supernovas» finālā 24. februārī par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē sacentīsies arī otrā pusfināla dalībnieks Markus Riva.

Komentē pat Maestro Raimonds Pauls

Sazinājāmies ar dziedātāju, lai noskaidrotu, kā viņš jūtas pēc tik straujām un negaidītām pārmaiņām: «Ir patīkams šoks. Notikumi ļoti strauji mainās. Pēc pusfināla nebiju noskumis, jo biju gandarīts, ka lielākoties viss sanāca un bija tik liels skatītāju atbalsts. Protams, vienmēr ir ko slīpēt un uzlabot, ko arī tagad darīsim līdz finālam. Bet, uzstājoties pusfinālā, iekšēji biju mierīgs, jo zināju, ka viss būs labi. Tāpat saņēmu simtiem komentāru un vēstuļu no atbalstītājiem, draugiem, arī industrijas ekspertiem gan Latvijā, gan arī ārpus. Un Maestro Raimonda Paula komentārs man bija liels pagodinājums. Līdzcilvēku atbalsts ir vislielākā balva. Un darbs, ko ieguldām, ir liels - gan pati gatavošanās, gan dziesmas popularizēšana Latvijā un ne tikai. Bez darba nav augļu.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv