Scissor Sisters izdzēsuši jauno albumu

© Scanpix

Popgrupa Scissor Sisters atklājusi, ka paškritikas uzplūdā iznīcinājuši visu albumu, pie kā bija strādājuši 18 mēnešus. Jaunais disks esot krietni labāks, turklāt ar provokatīvu vāciņu.

Grupas dziedātājs Džeiks Šīrss BBC stāstīja, ka pagājušajā vasarā viņi nolēmuši neizdot jau pabeigto trešo albumu un sākt visu no sākuma. "Jaunajam diskam bija jābūt lieliskam. Pretējā gadījumā, ja tas nebūtu kas tāds, ko mēs pilnībā varētu atbalstīt un kam ticēt, šķita, ka grupa līdz ar to savu darbību izbeigs. Ja mēs izdotu kaut ko standartiem neatbilstošu, tas nozīmētu, ka Scissor Sisters priekškars aizveras," teica Dž. Šīrss. "Sirdī es zināju, ka šis albums nav labs, es īsti nesapratu, ko vēlos pateikt. Šķita, ka mēs paši sevi esam iepakojuši un drusku esam kļuvuši par izbāztiem dzīvniekiem. Es sajutos vecs. Un mēs negrasījāmies vairs rakstīt mūziku, iekams mūsos un it īpaši manī neatgriežas jaunības enerģija."

Kopš tā laika grupa ir sarakstījusi jaunu albumu, un tas nāks klajā jūnija beigās. Pirmais singls no jaunās ripas Fire with Fire ir ieturēts 70. gadu popmūzikas stilā, un tā pirmā publiskā atskaņošana Lielbritānijā notika pagājušajā piektdienā. Atšķirībā no iepriekšējā mēģinājuma jaunais veikums rakstījies veikli. Pērn dziedātājs dažus mēnešus pavadījis Berlīnē, uz laiku aizmirsis par dziesmu rakstīšanu un labi pavadījis laiku. "Es biju pats ar sevi, tas bija brīnišķīgs laiks, un domāju, ka jaunais albums to atspoguļo," viņš sacīja BBC.

Uz jaunā albuma vāciņa ir redzams apģērbts dibens. Tas pieder baletdejotājam Pīteram Rīdam, kurš nomira 1986. gadā. "Viņš pārstāv laika periodu, no kura esam guvuši daudz iedvesmas, – gaisma un tumsa, hedonisms, atbrīvošanās un 80. gadu traģēdija." Lai ko tādu dabūtu uz albuma vāciņa, gan esot bijis krietni jāpapūlas, jo to redzēt nav vēlējušies ne izdevēji, ne pārējie grupas biedri. Tomēr Dž. Šīrss esot uzstājis, jo kopš reizes, kad šo attēlu esot ieraudzījis, viņš sapratis, ka no tā sanāktu izcils albuma vāciņš.

Svarīgākais