Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Ušakovi apsver domu par otru bērnu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Rīgas mērs Nils Ušakovs (41) teju ikdienu saņem pārmetumus par ielu remontiem un nesakārtotu Rīgu, ik uz soļa jūtams arī konkurentu spiediens, skandāli un sazvērestības teorijas, lai ko tādu paciestu, ir jābūt pamatīgiem dzelzs nerviem. Atbalstu šajā saspringtajā situācijā viņam sniedz ne tikai četrkājainie murrātāji Kuzja un Muris, bet arī sieva Iveta Strautiņa-Ušakova (39). Pāris šobrīd audzina abu kopīgo dēlēnu Tomu, taču apsver domu arī par otru bērniņu.

- Vai nepabeigto ielu remontu dēļ jūsu stress ir tik ļoti palielinājies, ka esat gatavs vēlās vakara stundās doties ielās un pats likt bruģi ietves malās?

- Stress manā darbā ir ikdiena. Ja gribi strādāt bez stresa, tad jāiet strādāt uz Emīla Dārziņa mūzikas skolu. Bet ielu remonti tik tiešām dažkārt ir arī naktīs, dažus darbus ir iespējams veikt tikai tumšajā diennakts laikā. Patiesībā neviena liela pilsēta nevar atļauties remontēt ielas tikai dienas laikā. Ja pilsētā ir tikai divas ielas un trīs mājas, tad ir savādāk. Diemžēl jebkurš remonts ir saistīts ar neērtībām, mūsu pienākums, to pēc iespējas ātrāk atrisināt, strādājot arī naktīs.

Pilnu interviju ar Rīgas mēru lasi jaunākajā žurnāla "Vakara Ziņas" izdevumā, www.vz.lv