Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Latviešu "X faktora" zvaigznes. Vai mēs par viņiem vēl dzirdēsim?

© TV3 publicitātes foto

Jau vakar TV mūzikas šovā «X faktors» vieni iemirdzējās spožāk, kamēr citi sagādāja ne vienu vien neveiklu brīdi skatītājiem un žūrijai. »Vakara Ziņas« paviesojās jaunā šova filmēšanā, kurā, iespējams, pie Latvijas šovbiznesa debesīm parādīsies jaunas zvaigznes, bet būs arī vērojamas neveiksmes. Pirms tiek dots starts šovam, uzzinājām, ko jaunie talanti domā par šovu, savām spējām un iespējām.

Zankovskai pieredze ar Aminatu un Justu

«Sākotnēji dziedāju ar tēti un dažādos vokālajos ansambļos, bet nopietnāk ar to esmu aizrāvusies pēdējos piecus gadus. Protams, ik pa brīdim iepauzējot, jo mēdzu iegrimt pārdomās, vai man tas vispār ir nepieciešams,» sava dzīves ceļa meklējumus raksturo šova dalībniece Anna Zankovska.

«Reiz pat centos pilnībā pārvilkt strīpu pāri mūzikai un devos studēt medicīnu. Pastrādāju arī operāciju zālē, kas man ļoti patika, tomēr mūzikas vilinājums izrādījās stiprāks. Šobrīd studēju Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas ceturtajā kursā par vokālo pedagogu džeza mūzikā. Paralēli tam strādāju bērnudārzā par mūzikas skolotāju, pasniedzu arī bērniem un jauniešiem individuālās nodarbības. Nekad nebiju domājusi, ka būšu pedagoģe! Man ir arī izdevies pabūt uz lielās Eirovīzijas skatuves - pirmo reizi kopā ar Aminatu Savadogo un otrreiz ar Justu Sirmo. Tas bija fantastiski, bet grūti gan fiziski, gan emocionāli, jo laika periods, ko pavadījām ārpus Latvijas, bija ļoti ilgs. Tomēr uzkāpt uz skatuves, kuru apmirdz miljoniem spožu lampiņu, ir ārkārtīgi saviļņojoši. Tik skaistu mirkļu dēļ vien ir vērts dziedāt. Būt bekvokālistei ir interesanti, jo iegūstu gan jaunu pieredzi, gan kontaktus.

Lūzuma periods bija šā gada dziesmu konkurss «Supernova», kurā piedalījos kā soliste, tad manī kaut kas atvērās. Pirms tam domāju, ka varu dziedāt tikai bekvokālu, jo tāpat esmu uz skatuves un kopā ar māksliniekiem. It kā viss ir, bet gribas kaut ko pamainīt. Uzstājoties «X faktorā», esmu atbildīga, lai klausītāji saņem baudījumu.»
Turpinājumu lasi nākamajā lapā