VAKARA ZIŅAS: Nepalaid garām - aktuālākie kultūras, mākslas un izklaides notikumi

© F64

Ielūkojamies aktuālākajos kultūras, mākslas un izklaides notikumos – laika posmā no 9. līdz 17. jūnijam.

Murjāņos 10. jūnijā plkst. 11.30 dzejnieka Imanta Ziedoņa muzejā «Dzirnakmeņi» vasaras sezonas atklāšanas pasākums, kura laikā visas dienas garumā savos pieredzes stāstos dalīsies apbalvojuma «Laiks Ziedonim 2017» nominanti un laureāti.

10. jūnijā plkst. 14.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā ir iespēja piedalīties Vispasaules publiskās adīšanas akcijā, kas šajā datumā norisinās visā pasaulē.

15. jūnijā plkst. 11.00 Esplanādes parkā norisināsies senioru festivāls «Zelta ritmi», kurā ar iedvesmas lekcijām uzstāsies profesors gerontologs Jānis Zaļkalns, profesors gastroenterologs Anatolijs Danilāns un psihoterapeite Aina Poiša, kā arī koncertēs grupa «Melo-M» un «Radio Orchestra».

Dailes teātris sezonu noslēgs 17. jūnijā ar koncertu «Spanovska ballīte - 3. sērija (ie)svētības» un balli. Spanovska ballītes koncerti notiks arī 15. un 16. jūnijā.

Piedalīsies Olga Dreģe, Rēzija Kalniņa, Sarmīte Rubule, Aija Dzērve, Ērika Eglija, Inita Sondore, Ieva Segliņa, Lelde Dreimane, Anete Krasovska, Ieva Florence, Juris Strenga, Pēteris Liepiņš, Artis Robežnieks, Gints Grāvelis, Lauris Subatnieks, Aldis Siliņš, Gints Andžāns, Kaspars Zāle, Mārtiņš Upenieks, Edijs Zalaks un Niklāvs Kurpnieks. Koncerta režisors ir Intars Rešetins, mūzikas konsultants - Juris Vaivods, scenogrāfs - Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece - Anna Heinrihsone, video māksliniece - Laura Rožkalne-Ozola, horeogrāfe - Inga Krasovska, gaismu mākslinieks - Kaspars Hercmanis.

16. un 17. jūnijā Dzintaru koncertzālē plkst. 20.00 Intara Busuļa koncerts «Nākamā pietura». Programmā - pēdējo gadu labākās, labi zināmās un iemīļotās dziesmas Latvijā un Krievijā, kā arī dziesmas no jaunā albuma. Dziesmas skanēs latviešu un krievu valodā.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais