VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo Zani Daudziņu

© Privāts arhīvs

Aktrise un runas pedagoģe Zane Daudziņa ir mīloša sieva, burvīga mamma un talantīga aktrise. Viņa ir stipras, šarmantas un strādīgas sievietes paraugs, kurai, tā vien šķiet, nav nekā neiespējama. Aktrise atklāj 10 lietu, kas raksturo viņu kā personu.

Pašmāju skatītākā seriāla «UgunsGrēks» spilgtās Helēnas lomas atveidotāja Zane Daudziņa aktīvi darbojas viesizrādēs, pulcējot skatītāju pilnas zāles arī ar savām monoizrādēm «Bruņota uz bīstama» un «Tāda es esmu». Aktrise šogad pievienojusies arī izrādes «Saimnieks meklē sievu» aktieru pulkam un turpina priecēt savus fanus.

Ģimene

Aktrises vīrs Vilis, dēli - Kārlis un Matīss, kā arī mamma, ir stiprā klints, aiz kuras Zane jūtas drošībā. Aktrise vienmēr lolo savus mīļos: «Ģimene ir lielākais dārgums, kas jelkad man dzīvē piederējis.»

Īpašais rīta rituāls

Aktrisei Zanei Daudziņai ir īpašs rīta rituāls, ko viņa ievēro jau vairākus gadus. «Ik rītu sāku, izdzerot glāzi ūdens, un mundrākai pašsajūtai ar diviem ledus gabaliņiem norīvēju seju. Tad lēni malkoju zaļo tēju no mīļā kolēģa Jakova Rafalsona dāvinātās puķainās krūzes,» savus veselīgos rīta ieradumus atklāj māksliniece, kura pirmo ēdienreizi - brokastis - ietur pēc vingrošanas.

Regulāra vienatnes deva

Zane ir vienīgais bērns ģimenē. Tādēļ jau bērnībā viņa itin bieži pavadīja laiku vienatnē, kas arī ir pieradinājis skatuves mākslinieci pie nepieciešamības pabūt vienai. «Visproduktīvākais laiks, ko sev atvēlu, ir laukos. Ja ir tāda iespēja, aizklīstu pastaigāties pa mežu vai pļavu. Dabā smeļos spēku,» atklāj aktrise.

Arta Bandoņa matu griezums

Ar frizieri Arti Bandoni aktrise iepazinās jau 19 gadu vecumā un kopš tā laika savu matu griezumu uztic tikai viņam. «Artis ir lielisks meistars un sirsnīgs mūsu ģimenes draugs,» tā savu uzticamo frizieri raksturo Zane.

Gumijas cimdi

Seriāla «UgunsGrēks» zvaigzne, veicot mājas darbus, uzkopjot dzīvokli, mazgājot traukus un ravējot dobes, izmanto saimniecības cimdus, taču atklāj, ka labprātāk to visu darītu ar kailām rokām. «Aktrises darba pienākumu dēļ ir jāizmanto šie cimdi. Tā ir profesijas nepieciešamība, ar ko samierinos,» stāsta Daudziņa.

Elitas Patmalnieces tērpi

Ar modes mākslinieci Elitu Patmalnieci Zane iepazinās mūziķa Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncertā, pēc kura abas sievietes arī sadraudzējās. «Elita ir brīnišķīga un absolūti unikāla māksliniece,» uzskata Zane. Kopš tā laika aktrise vismaz pāris reizes gadā dodas pie Elitas, lai kopā ar viņu radītu kādu īpašu izejamo kleitu vai šo to interesantu ikdienai. «Man patīk, ka, mūsu idejām saplūstot, rodas savdabīgs, no Elitas rokraksta nedaudz atšķirīgs stils. Bez šiem oriģinālajiem apģērbiem sevi vairs nevaru iedomāties,» tā Zane Daudziņa.

Pašcepta maize

Atceroties savu bērnību, Zanei tā asociējas ar mājas ēdiena gatavošanu. Jau no četru gadu vecuma vecāki ļāva meitai eksperimentēt virtuvē, kas uzreiz nevainagojās ar lieliem panākumiem. «Sākumā bija daudz sabojātu produktu, bet pamazām mēģinājumi vainagojās ar panākumiem. Kūkas, tortes, plātsmaizes, pankūkas un nu jau vairāku gadu garumā aizraušanās ar maizes cepšanu,» savā kulinārijas pieredzē dalās skatuves māksliniece, kas nesen atklājusi, kā izcept izcilu sēklu maizi ar ieraugu. Zane priecīgi nosaka: «Beidzot manā konditores praksē ir kaut kas veselīgs!»

Viļa darinātie auskari

Kā izrādās, aktrises vīrs Vilis Daudziņš ir apguvis ne tikai aktiera profesiju, bet arī zināšanas rotu darināšanā. Vīra darinātie auskari sievai ir īpaši svarīgi: «Kad iepazinos ar savu vīru, viņš bija ne vien aktiermākslas students, bet jau diplomēts rotu mākslinieks. Tā kā jau tolaik man patika nēsāt lielus, izteiksmīgus auskarus, vēl pirms sākām draudzēties, pirmos Viļa Daudziņa auskarus - elegantas zivis - pasūtīju un nopirku no viņa par 25 latiem.»

Piezīmju blociņš

Aktrises somā vienmēr glabāsies liela un apjomīga piezīmju klade, kurā tiek ierakstīti darāmie darbi un gaidāmie pasākumi. Zane atklāj, ka, redzot savu provizorisko nākotni uz papīra, viņa labāk var plānot darbu un brīvo laiku.

Sapnis par vizuālo mākslu

Zane 2014. gadā atklāja, ka viņai piemīt arī zīmēšanas talants. Aktrise atzīst, ja būtu to sapratusi daudz agrāk, varētu pat gadīties, ka pašreizējo studiju vietā - Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras teorijas doktorantūras 3. kursa - izvēlētos mācīties Mākslas akadēmijas sagatavošanas kursos. «Tā kā paralēli daudzajiem darba pienākumiem rakstu doktordarbu, laiks zīmēšanai ir tikai vasaras mēnešos. Tāpēc ar ilgām skatos uz papīru, zīmuļiem un skumstu pēc zīmēšanas,» par savu jaunatklājumu stāsta Daudziņa.



Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais