VAKARA ZIŅAS. Rakovskas "Supernovas" tērps aizsāk jaunu modes kliedzienu

© Agnese Paškeviča, Picture Agency

Tauta ir lēmusi, ka šā gada «Supernovas» konkursa uzvarētāja titulu ir nopelnījusi pašmāju spilgtākā dziedātāja Agnese Rakovska ar grupu «Triānas parks», kura arī dosies pārstāvēt Latviju uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Kijevā. Grupas soliste allaž ir pārsteigusi ar drosmīgiem skatuves tērpiem, kas mēdz izraisīt pat sabiedrības sašutumu un neizpratni. Krāšņā māksliniece gan kritiku neņem pie sirds, gluži pretēji, turpina pārsteigt ar aizvien ekstravagantākiem skatuves tēliem. Jāteic, ka izcelties Agnesei izdodas veiksmīgi un krāšņie uznācieni grupas priekšnesumus padara ne tikai baudāmākus, bet arī ievieš jaunas tendences pašmāju modes industrijā.

Mūžam mainīgā grupas soliste

Grupas «Triānas parks» Eirovīzijas atlases uzvaras laurus plūcošo dziesmu «Line» Agnese Rakovska izpildīja trīs tiešraides pēc kārtas, kāpjot uz neona gaismekļu rotātās skatuves, tērpusies spilgti rozā zeķbiksēs, kuras paspilgtināja violeti šortiņi ar krītošām bārkstīm. Interesanti, ka katrā no tiešraidēm Agneses galvu rotāja atšķirīga matu krāsa, arī «Supernovas» finālā māksliniece skatītājus pārsteidza ar izmaiņām ne tikai tērpā, bet arī matu sakārtojumā. Viens no trako ideju autoriem ir pavisam nesen pašmāju šovbiznesā iepazītais spilgtais personāžs Rojs - Rodžers Linkevičs, kurš darbojas «Triānas parka» kolektīvā kā Agneses asistents. Rodžers palīdz veidot Agneses skatuves tērpus un arī pats var lepoties ar ekstravagantu un pat izbrīnas vērtu ārieni. «Palīdzu Agnesei ar dažādām lietām. Strādājam kā vienota komanda. Esmu asistents, padomdevējs un konsultants. Viss vienā,» par savu sadarbību ar «Triānas parku» stāsta jaunietis. Košais modes pazinējs atklāj, ka «Triānas parka» fināla iznācienā lielas izmaiņas netika plānotas: «Daudz neatšķīrāmies no pusfināla, nedaudz izmainījām Agneses matu krāsu. Skatoties uz visiem trīs iznācieniem, varu droši teikt, ka tieši finālā tika atrādīts mūsu labākais darbs.» Rakovskas asistents skaidro, ka «Triānas parka» mūziķi jau sākotnēji bija apmierināti ar skatuves tērpiem un nelielās izmaiņas notikušas, jo skatītāji no grupas vienmēr sagaida ko jaunu.

Šā gada «Supernovas» laureātu tērpi viennozīmīgi ir visspilgtākie visā konkursā, par ko jāpasakās tērpu autoram dizaineram Artim Štamgūtam. Pēc spilgtās uzvaras nacionālajā atlasē neapšaubāmi viens no jautājumiem, kas faniem neliks mieru vēl ilgi, ir - kādā tērpā visa Eiropa varēs redzēt drosmīgo Agnesi un grupu «Triānas parks». Rakovskas palīgs Rodžers atklāj, ka pats vēl nevar iedomāties, kas ekstravagantajai māksliniecei ienāks prātā: «Mēs esam par to domājuši, bet, zinot Agnesi un to, cik viņa ir mainīga un cik ātri mainās viņas domas, var nojaust, ka līdz Kijevai tiks mainītas daudzas lietas. Mēs noteikti visu noslīpēsim maksimāli perfekti.»

Krāšņās parūkas un tualetes apmeklējuma liegums

Uzstājoties trīs «Supernovas» tiešraidēs, skatītāji varēja vien brīnīties, cik bieži mainās Rakovskas matu krāsa. Ja vēl pirmajā atlases kārtā Agnese lepojās ar garu, zaļas nokrāsas sasuku, tad jau pusfinālā ar divām tumši violetas krāsas astēm. Savā noslēdzošajā triumfa izgājienā «Triānas parka» soliste bija atgriezusies pie gariem, izlaistiem matiem, šoreiz jau rozīgos toņos. Grupas stila padomdevējs Rodžers atklāj, ka kopumā «Supernovas» laikā Rakovska ir izmēģinājusi piecas dažādu krāsu un sakārtojumu parūkas, bet viņas garderobē tās ir vairākos simtos. «Tā jau ir ar to Agnesi, viņai patīk mainīties,» nosaka solistes asistents.

Dziedātājas pārsteidzošie skatuves tērpi, kā izrādās, sagādā viņai lielas grūtības. Jau iepriekš Agnese atzina, ka savā «Supernovas» tērpā viņa ir gluži vai iespundēta un par tik elementāru lietu, kā došanos uz labierīcībām, viņa var tikai sapņot. «Taisnība, ka Agnese pat uz tualeti nevarēja aiziet. Tā ir ar lielāko daļu viņas tērpiem, līdz ko tie ir uzvilkti, tos sašuj kopā un līdz pat pasākuma beigām tos nevar novilkt,» šokējošus faktus atklāj Rakovskas padomdevējs, nosakot: «Kijevā būs traki, bet Agnese ir pieradusi un jau norūdījusi sevi.»

Kā izrādās, «Triānas parka» skatuves imidžs «Supernovā» tika balstīts un tā dēvētajām «second hand» jeb humpalu drēbēm. Grupas palīgs skaidro: «Agnesei un puišiem centāmies ieturēt pārdomātu stilu, izmantojot humpalu drēbes. Salikām visu kopā un tad izpaudāmies. Kaut ko nogriezām, kaut ko pielikām. Puišiem it īpaši var redzēt, ka ir bijis dažādu drēbju salikums.» Modes aprindās slavu ieguvušais jaunietis grupas tērpus raksturo kā destruktīvu un otrās pārstrādes stilu.

Aktuālie neona elementi

«Triānas parka» uzvaras vērto dziesmu papildina ne mazāk spilgti skatuves atribūti un tērpi ar neona akcentiem. Rodžers stāsta, ka neona elementi šobrīd ir ļoti aktuāli un pieskaitāmi pie jaunākajām modes tendencēm. Viņš gan uzsver, ka šoreiz ideja par neona izmantošanu grupas uzstāšanās laikā nav bijusi skrējiens pakaļ modei, gluži vienkārši tas esot licies dziesmai atbilstoši. «Dziesma ir krāsaina, un tajā iederas krāsas un gaismas šovi,» piebilst Rodžers. Pateicoties Agneses Rakovskas spilgtajam iznācienam uz konkursa «Supernova» skatuves, var teikt - Latvijā ir aizsācies jauns modes bums! Jau fināla tiešraidē varēja novērot pulciņu kvēlāko grupas «Triānas parks» atbalstītāju, kuri bija ieradušies ar dažādiem neona aksesuāriem, cenšoties atdarināt viņu iemīļotās dziedātājas Agneses tērpu. «Mums ir forši fani, kuri seko visam līdzi. Viņi pamana sīkākās detaļas. Grupas fani ir traki superīgi!» ar savu skatījumu par «Triānas parka» atbalstītājiem dalās grupas asistents Rodžers.



Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais