Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Mīlestības piesaistīšana pēc fen šui principiem gan svētkos, gan ikdienā

© F64

Tuvojoties visu mīlētāju svētkiem – Svētā Valentīna dienai, visus interesē, kādas dāvanas pasniegt mīļotajam cilvēkam un kā labāk atzīmēt šo dienu. Tajā pašā laikā paies konkrētie svētki, bet partnerattiecības būs aktuālas arī turpmāk. Tāpēc iepazīstināsim jūs ar tēmu – mīlestības piesaistīšana pēc fen šui principiem gan svētkos, gan ikdienā.

Padomi vīriešiem

Sāksim ar dāvanām un ziediem. Lai cik dīvaini liktos, tomēr dāvināt mīļotajai sarkanas rozes nebūt nav ieteicami, katrā ziņā ne bieži. Ērkšķi, tie ir asumi, bet sarkans rada pārmērīgu kaisli, veicina greizsirdību. Daudz piemērotākas būs orhidejas, lilijas, krizantēmas vai tulpes.

Šokolādi, konfektes un citus saldumus noteikti var dāvināt kopā ar ziediem, un ar to Valentīna dienā pilnīgi pietiktu. Bet, ja vīrietis savai iemīļotajai vēlas pasniegt vēl ko īpašu, turklāt ar simbolisku nozīmi, tad var dāvināt zelta rotaslietas (sevišķi ieteicama zelta matu sprādze, rota vai spogulis zelta ietvarā). Tāpat var pasniegt rubīna vai granāta auskarus un rozā kvarcu sirsniņas formā. Arī sarkanas krāsas vakarkleita, apakšveļa, gultas pārklājs vai zīda audums noderēs. Citas dāvanas - sandalkoka vēdeklis, gleznas, attēli ar peonijām vai lotosa ziedu.

*

Nostipriniet kopīgo laimi

Kopīgajā svētku vakarā romantisko gaisotni pastiprināt var ar sarkanu vai dzeltenu sveču iedegšanu. Varat pagatavot arī speciālu rituāla trauku ar ūdenī peldošām sarkanām un dzeltenām svecēm. Trauku vēlams piepildīt ar 7 pusdārgakmeņiem, zeltu un krizantēmām. Tāpat ieteicams palaist gaisā violetus, sarkanus vai dzeltenus balonus, uzrakstot uz tiem vēlējumus viens otram un kopīgai laimei. Var pūst pa vējam ziepju burbuļus ar mīlas vēlējumiem. Vēlmes var uzrakstīt arī uz krāsainiem karodziņiem un izkārt pa guļamistabas logu. Vēlams augstu, lai vēja pūķis tos plivina. Jātur 7 diennaktis, tad var sadedzināt. Dzeriet šampanieti no divām ar sarkanu diedziņu kopā sasietām glāzītēm. Visus iepriekšminētos pasākumus var veikt ne tikai Valentīna dienā, bet arī saderināšanās ballītē, kāzās, kāzu jubilejās, citos pārim svarīgos svētkos un pilnmēnesī.

*

Balto līgavas kleitu sien ar sarkanu jostu - auglībai

Kas attiecas uz laulībām, tad vīrietim jāpasniedz sievietei kāzu dāvana, kas simbolizē uguni, jo tas attiecības padarīs harmoniskākas. Līgavai vēlams tērpties sarkanas krāsas kāzu kleitā, kas dos enerģiju laulībai. Var vilkt mugurā arī balto šķīstības krāsas kleitu, bet tad ar sarkanu jostu, kas piešķirs auglību. Arī senie latvieši savulaik precējās katram novadam atbilstošos tautas tērpos, kas nebūt nebija balti. Līgavas tērpu drīkst izšūt ar laimes simboliem. Tērpu vai kāzu gultu nedrīkst darināt, pirms nav noteikts kāzu datums. Uz automašīnas var novietot kādu no laimes simboliem, piemēram, bezgalīgo mezglu. Raugieties, lai ar auto ceļā nekas neatgadītos! Jaunlaulātos vajadzētu sagaidīt ar lielu troksni vai kāzu maršu, jo tas dos labvēlīgo enerģiju. Viesi nedrīkst vilkt melnu apģērbu, labāk ģērbties spilgtos vai sarkanos tērpos.

*

Kā iekārtot kopīgo mitekli

Tālāk par to, kā iekārtot kopīgo mitekli, lai piesaistītu un saglabātu mīlestību partnerattiecībās. Tā sauktā mīlestības, laulības un mājas dzīves harmonijas zona atrodas katras telpas labajā pretējā stūrī, ja skatās no durvīm, un aizņem aptuveni trešdaļu platības, ja iedomājamies, ka visu telpu sadala vienādās 9 daļās. Šī ir telpas daļa, kurā varam aktivizēt mīlas tēmu. Sāksim ar to, ka mīlas joma jāaktivizē privātajās telpās, nevis darbā.

Sevišķi svarīga šajā ziņā ir guļamistaba, arī viesistaba, kurā tad arī atrodam īsto «stūri».

Šajā vietā nebūtu vēlams novietot ilgstoši stāvošus, lielus priekšmetus, piemēram, skapi (vēl jo vairāk antīku). Kāpēc? Skapī parasti tiek uzglabātas lietas, kas reizēm ilgi netiek kustinātas, lietotas, reizēm vecas vai pat netīras. Tas saistīts ar stāvošu enerģiju, ko pielīdzina jaņ. Līdzko līdzsvars starp iņ (aktīvā enerģija) un jaņ (pasīvā enerģija) tiek izjaukts, rodas problēmas, zūd harmonija.

Sievietēm, kas grib apprecēties, nekādā gadījumā nevajadzētu šajā vietā novietot skapi, bet jau laulātiem pāriem jāskatās, vai attiecības nesāk klibot! Reizēm skapī tiek glabāti apavi, čemodāni, kas nozīmē to, ka pāris var šķirties, kāds aiziet vai atrasties ilgstošā prombūtnē.

*

Mīlestības zonā aktuālākā ir guļamistaba

Tāpēc turpmāk aprakstītais vairāk attieksies tieši uz šo telpu, tomēr, ja kāds guļ vai vairāk laika pavada viesistabā, tad viņš šos ieteikumus var attiecināt arī uz šo istabu.

Tātad pirmais noteikums - mīlas zonu atstāt tukšu vai novietot tajā priekšmetus, kas tiek kustināti, nav lieli, nav smagi. Mīlas zonu var arī speciāli aktivizēt, novietojot tajā stāvlampu, pakarot sarkanu laterniņu vai laiku pa laikam dedzinot sarkanas krāsas sveces. Sevišķi spēcīgi šajā zonā darbosies mīlas un harmonijas akmens - rozā kvarcs. Akmens vēlams paprāvs un jo mazāk apstrādāts, jo labāk. Vienīgais izņēmums ir rozā kvarca akmens sirsniņas formā. Līdzīgi šajā zonā darbosies arī ametists un kalnu kristāls. Akmens izvēle saistīta arī ar horoskopa zīmi, personīgo horoskopu, tomēr trīs nosauktie akmeņi šajā ziņā tiek uzskatīti par universāliem. Pret akmeņiem un figūriņām jāattiecas ar cieņu, tie laiku pa laikam jāattīra tekošā ūdenī vai jāuzlādē Mēness gaismā. Mēness austrumniekiem skaitās laulības dievs.

Mīlas zonā var novietot arī divkāršās laimes simbolu - mandarīnpīlītes, zosu vai dūju pāri. Putniem obligāti jābūt pa pāriem, un tie var būt gan figūriņu formā, gan fotogrāfijās, gan uzgleznoti.

Ja runā par gleznām, attēliem, tad guļamistabā labvēlīgi karināt gleznu ar sievieti un vijoli. Sevišķi labvēlīga skaitās Gustava Klimta gleznas «Skūpsts» reprodukcija, kas simbolizē laimīgu pāri. Gleznā attēlotas peonijas, magones guļamistabā var turēt tikai īslaicīgi, un labāk jauniem pāriem, jo tās gan rada seksuālo enerģiju, kaisli, tomēr jau padzīvojoša pāra istabā var vīrietī radīt interesi par citām sievietēm, neuzticību, greizsirdību. Gleznas ar ūdeni guļamistabā nav ieteicamas!

*

Laimes simboli

Vientuļa sieviete, kura grib piesaistīt pretējā dzimuma uzmanību, mājās var karināt attēlus ar vīriešiem, ainavas ar Mēnesi, viesistabā turēt pūķa figūriņu, kā arī izvēlēties vairāk sarkanas krāsas interjerā. Vīriešiem, kuri vēlas iepazīties, savukārt ieteicams mājās turēt attēlus ar sievietēm, kā arī pāva, feniksa un gaiļa figūras.

Ir arī citi laimes simboli, kas palīdz stiprināt ģimenes saites.

Skaitlis 8 fen šui praksē ir viens no laimīgākajiem, ķīniešu valodā fonētiski tas skan tāpat kā «labvēlīga izaugsme». Tātad 8 dāvanas, ko pasniegt mīļotajam cilvēkam, 8 labvēlīgi priekšmeti, ko var novietot mājās. Lūk, daži labvēlīgi simboli: kauri gliemežvāks, lotosa zieds, laimes krūka, vāze, saulessargs, mistiskais mezgls, 2 zivis, svētais rats. Reizēm tie apvienoti vienā mākslas darbā, bet darbosies arī katrs par sevi.

Laimes krūka - parasti tā apgleznota ar mandarīnpīlēm, 2 zosīm vai 2 dūjām, labajiem drakoniem. Tā jāpiepilda ar pusdārgakmeņiem, naudu un zelta rotām, tad jānosedz ar vāciņu un jānovieto guļamistabā. Veicina ģimenes labklājību.

Svētais rats - viena no zīmēm, kas atrodama uz Budas pēdām. Mājā ienes mieru, saticību. Vēlams novietot guļamistabā ziemeļaustrumu pusē mīlas harmonijai. Palīdz, ja meklē cilvēku ilgstošām attiecībām.

Vāze - laime romantikā. Ziedi lielā vāzē vēlami tādi, kas simbolizē 4 gadalaikus - pujenes - vasara, krizantēmas - rudens, orhidejas - ziema, plūmju ziedi - pavasaris. Mājās ienes mieru. Bambusa dzinums vai viens priedes zars tādā vāzē, novietots telpas centrā vai dienvidrietumos, nesīs laimi mīlā, ilgu laulību un bērnus. Vāze vēlama kristāla vai porcelāna.

Lotosa zieds - nevainojamas mīlas simbols.

Saulessargs, novietots ārpusē pie mājas pa diagonāli no ārdurvīm, nes mieru un aizsardzību pret zagļiem. Sievietēm vēlams turēt virs galvas dzemdību laikā. Kāzās virs laulāto galvām.

2 zivis - simbolizē fizisko tuvību, dod harmoniju, aizsardzību.

Kauri gliemežvāks palīdz pārim, kam daudz laika jāpavada šķirti. Jānovieto guļamistabā dienvidrietumu pusē.

Mistiskais mezgls simbolizē mūžīgo mīlu, arī atrodams Budas pēdās. Var iekļaut kaut kur mājas interjerā - durvīs, mēbelēs, apģērbā.

*

Sievietēm jāuzmanās darbu neienest guļamistabā

Pāra laimei sevišķi svarīga kopīgā gulta, tās novietojums. Vēlamāk būtu novietot gultu no durvīm pa diagonāli pretējā labajā stūrī. Svarīgi, lai tā galvgalī vai kādā sānā cieši saskaras ar sienu un tai ir galvgalis, jo tas rada stabilitāti laulībā un ciešu miegu. Ir labi, ja, guļot gultā, var redzēt, tātad «kontrolēt» durvis, logu. Nekādā gadījumā nedrīkst gultu novietot ar galvgali vai kājgali pret durvīm, jo to sauc par «nāves pozīciju». Gultai jābūt ar vienu matraci, tajā nevajadzētu laist bērnus (varbūt retu reizi) un nekādā ziņā jau ne svešus cilvēkus, jo tas viss var veicināt pāra strīdus, šķiršanos.

Raugieties, lai telpā blakus gultai (aiz kopīgās sienas), virs vai zem tās neatrastos tualete, baseins, pirts, kas atņems enerģiju, radīs strīdus, pasliktinās veselību! Ja nu tomēr nav citas iespējas, centieties pie sienas karināt keramiku, koka izstrādājumus, attēlus, kuros redzamas lietas, kas tiecas uz augšu. Arī vannasistabas sienām tad jābūt flīzētām, poda vākam nolaistam un durvīm vienmēr aizvērtām.

Spoguļi guļamistabā nav vēlami, un nekādā gadījumā tos nevar novietot tā, ka redzams gultā guļošais. Ja istabā daudz spoguļu vai tie nepareizi novietoti, laulātie var kļūt neuzticīgi, jo negūs apmierinājumu un meklēs to ārpus mājas.

Ilgu laiku precētie drīkst gulēt atsevišķās gultās un pat guļamistabās.

Guļamistabai ieteicamie toņi: pasteļtoņi, jo tā ir iņ enerģija. Attiecību sākumperiodā var atļauties arī sarkanos toņus, bet vēlāk tos labāk nomainīt pret maigākiem. Var atļauties arī tapešu vai gultas veļas rakstus ar ziediem, bet labāk sīkiem. Izņēmums - gleznas, kurās var būt attēloti arī lieli ziedi.

Guļamistabā nevajadzētu atrasties televizoram, telefonam, datoram (jaņ enerģija). Arī strādāt vai runāt par darbu šajā telpā nevajadzētu. Sevišķi sievietēm nevajadzētu darbu ienest guļamistabā.

Autore; Māra Ošuroka, Latvijas Astrologu asociācijas valdes priekšsēdētāja