VAKARA ZIŅAS: Zvaigžņu stils "Muzikālās bankas" apbalvošanas ceremonijā

© Ingrīda Punka

Ar krāšņiem priekšnesumiem un elegantām vakarkleitām aizvadīta «Muzikālās bankas 2016» balvu pasniegšanas ceremonija. Par īpaši greznu skatuves tērpu parādi bija parūpējušās daiļā dzimuma pārstāves, kuras spoži mirdzēja izsmalcinātos tērpos.

Inta Broka Karmenas cienīgā vakarkleitā

Spožajā tērpā vijolniece Inta Broka izskatījās pēc īstas dīvas, un izteiksmīgā vijoles spēle apbūra visus skatītājus. «Spēlēt operas «Karmena» tēmu vēlējos ar Karmenai cienīgu tērpu - pietiekami iespaidīgu, spilgtu un krāšņu. Tā kā šī operas tēma nav tik klasiskā izpildījumā, tad es izvēlējos spēlēt elektrisko vijoli un mūsdienīgā stilā,» savu priekšnesumu komentē talantīgā māksliniece. Inta Broka unikālā dizaina vijoli iegādājusies Stambulā un atzīst, ka šis instruments prasa vēl labāku tehniku nekā parastā vijole. «Tai ir piecas stīgas, kas nav raksturīgi klasiskajai vijolei. Ne visas elektroniskās vijoles ir viegli spēlējamas, tās vairāk ir domātas dizainam un šovam, spēlējot popmūziku, protams, var arī spēlēt klasiku, bet tas nav tik viegli un prasa lielu mākslu,» atklāja daiļā vijolniece.

*

Guntra Kuzmina zied kā roze

«Saņemu komplimentus, ka šis tērps ir ļoti atšķīries un izcēlies. Esmu saukta par sarkano rozīti un asociēta ar mūsu latgaliešu tautas dziesmu «Auga, auga rūžeņa». Rotas un rožu galvasrotu darināja tērpu māksliniece no Rēzeknes - Velga Krukovska. Viņa arī bija tā, kas ieteica man šo kleitu.

Arī mana skatuves tēla radīšanai tika ņemti vērā dizaineres ieteikumi. Dziesma «Buourstos» nozīmē bārstīt sīkas stikla pērlītes, un arī man uz rokas bija aproce no melnām pērlītēm vairākās rindās. Puķes matos man kā romantiskai dabas noskaņu paudējai ir raksturīgi, jo dziesmas, kuras izpildu, parasti rada noskaņu. Uzskatu, ka šis romantiskais stils ļoti piestāvēja Ingara Gusāna kompozīcijai. Košais un sarkanais tērps tika pasūtīts no Itālijas. Velga parūpējās pilnībā par manu tēlu un piegādāja to, pirms es aizbraucu uz Ventspili,» atklāj Guntra Kuzmina.

*

Anmary atrāda jaunās koncertturnejas tērpu

Dziedātāja Anmary jeb īstajā vārdā Linda Dinsberga žilbināja publiku garā vakarkleitā ar drosmīgu dekoltē izgriezumu un atkailinātiem pleciem. Arī Anmary, tāpat kā Ginta Krievkalna, priekšroku deva elegantajam tumši zaļajam tonim. Greznās kleitas autore ir Odetta Birmane, ar kuru Anmary pazīstama jau vairākus gadus. «Es viņu vairākas reizes satiku, līdz sapratu, ka tā ir zīme, ka nepieciešams radīt ko jaunu. Salikām galvas kopā, un radās šis tērps,» skaidro dziedātāja. Kā izrādās, izsmalcinātā kleita tika radīta speciāli gaidāmajai koncertturnejai «Sapnis un mīlestība», kas būs par godu dzejnieces Māras Zālītes 65. jubilejai. Māras Zālītes teātra dziesmu gadatirgus atklāšanas koncerts notiks dzejnieces jubilejas priekšvakarā - 17. februārī Ādažu kultūras centrā.

*

Gintai Krievkalnai nu ļoti pikanta kleita

Dziedātāja un vokālā pasniedzēja Ginta Krievkalna bija izvēlējusies aktuālā smaragdzaļā toņa garu kleitu ar izteiksmīgu muguras izgriezumu. Savu skatuves tērpu izveidot dziedātāja bija uzticējusi jaunajam latviešu zīmolam «Sofia Lark». «Jau kādu laiku sadarbojos ar šo zīmolu. Šā zīmola tērpus dizainē māksliniece Vita Radziņa, savukārt Laura Selecka darina rotas. Es lieliski saprotos ar šīm dizainerēm, un viņas saprot manas vēlmes. Viss, ko viņas rada, ir brīnišķīgi un ļoti atšķirīgi. Man tas ļoti patīk,» atzīst dziedātāja.

*

Kamēr Rakovska ārzemēs, uz skatuves plosās viņas dubultnieces

Mūziķe Agnese Rakovska «Muzikālās bankas» apbalvošanas ceremonijas laikā atradās ārzemēs, taču par dziedātājas ekstravaganto stilu atgādināja viņas pārstāves, kuras bija tērpušās savdabīgos un noslēpumainos tērpos. Pārsteidzošo tērpu autore ir pati Rakovska, un tērpu ideja radusies, veidojot dziesmas «Vienaldzības» videoklipu, kur šādā ampluā var redzēt pašu mūziķi.

*

Samanta Tīna kā indiāņu princese

Viennozīmīgi «Muzikālās bankas» krāšņākā tērpa tituls pieder dziedātājai Samantai Tīnai, kura pārsteidza visus ar greznu pasteļtoņa kleitu, papildinot to ar ekstravagantu galvas rotu. Dziedātāja bija tērpusies latviešu zīmola «Amoralle» zīda kleitā ar kuplu volānu svārku daļu un pagarinātu velci, kas radīja princeses cienīgu tēlu. Sievišķīgo tērpu papildināja īpaša, no spalvām veidota galvas rota. «Jau ilgāku laiku esmu uzticīga «Amorallei» un tērpu dizainerei Inesei Ozolai. Burvīgās galvas rotas autore ir Evita Vilde. Mēs nonācām pie kopsaucēja, ka tieši šai galvassegai ir jābūt. Manuprāt, brīnišķīgs darbs un lielisks kopsavienojums ar tērpu,» savu tērpu komentē Samanta Tīna.

*

Antra Stafecka nomaina divus tērpus

Mūziķe Antra Stafecka «Muzikālās bankas» apbalvošanas ceremonijā iemanījās nomainīt pat divus tērpus. Vispirms viņa uz skatuves kāpa baltos ādas svārkos, akcentējot tos ar bikšturiem. Kā rezultātā dziedātāja veidoja saskanīgu koptēlu ar savu skatuves partneri mūziķi Andri Ērgli. Drosmīga bija arī dziedātājas apavu izvēle - 12 centimetru augstpapēžu platformenes. Kā atzīst pati dziedātāja, uz tik augstiem papēžiem viņa jūtas ļoti ērti. «Mans augums ir tikai 165 centimetri, tādēļ uz skatuves es vienmēr izvēlos augstpapēžu kurpes, tā jūtos vislabāk,» paskaidro dziedātāja.

Savukārt, uzstājoties kopā ar grupu «Otra puse» un Normundu Pauniņu, Antra Stafecka izvēlējās elegantu melnu vakarkleitu. «Kleitas autore ir Elīna Štobe, tikai mēs to mazliet pielabojām pēc manām vēlmēm. Parasti pati veidoju un izvēlos savus skatuves tērpus. Es uzticos sev, bet man arī ir palīdze, stiliste Zane Melnace. Viņa mani pucē,» atklāj Antra.

*

Dināra Rudāne mirdz jau pa gabalu

Šova «Izklausies redzēts» trešās sezonas uzvarētāja Dināra Rudāne burtiski mirdzēja uz skatuves. Dināru var dēvēt par vienu no lielākajiem pagājušā gada atradumiem mūzikas industrijā, un arī šoreiz, kāpjot uz skatuves, mūziķe ne tikai demonstrēja savu talantu - spēcīgo vokālu, bet arī sportisko augumu. Tērpusies spīdīgā sudrabkrāsas pieguļošā vakarkleitā, dziedātāja apžilbināja ne tikai Ventspils publiku, bet arī TV skatītājus. «Tērpu man palīdzēja sarūpēt vakarkleitu nomu studija «Gia Riga». Tā kā manis nodziedāto dziesmu «Show Must Go On» oriģināli izpilda vīrietis, izdomāju, ka atbilstošs būtu vienkāršs, taču ļoti spožs tērps. Ieraugot šo kleitu, es uzreiz sapratu, ka tā ir īstā,» par savu tērpa izvēli stāsta Dināra.

*

Palkavniece elegantā «Hugo Boss» kostīmā

Latvijas Radio 2 programmu vadītāja un raidījuma «Muzikālā banka» idejas autore un vadītāja Baiba Palkavniece šoreiz ierasto vakarkleitu bija aizstājusi ar elegantu bikškostīmu no pasaulslavenā modes nama «Hugo Boss», kas izmaksājis nepilnus 1000 eiro.



Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.