VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo Andri Ērgli

© F64

Dziedātājs Andris Ērglis (33) ir pieredzes bagāts skatuves mākslinieks. Savas muzikālās zināšanas viņš sniedz arī bērniem un jauniešiem, pasniedzot sitamo instrumentu stundas dzimtās pilsētas Aizputes mūzikas skolā. Dziedātāja skatuves tēls allaž ir bijis klasiski ieturēts. Izrādās, arī ikdienā viņš izvēlas pārbaudītas un klasiskas vērtības.

Žakete

Tieši šis apģērbs ir neatņemams dziedātāja imidža elements. Kā izrādās, pat Andra draugi smejoties saka: «Ērglis bez žaketes nav Ērglis.» Mākslinieks šajā apģērbā jūtas ērti un arī eleganti.

Basketbola botas

Andris ir aizrautīgs basketbola spēlētājs un arīdzan skatītājs. Kā stāsta mūziķis, tieši basketbols ir viņa mīļākais sporta veids. «Kaut arī neesmu augumā īpaši garš, spēlēju centra pozīcijā. Mani šis sporta veids ir uzrunājis jau kopš bērnības,» atzīst mūziķis.

Viedtālrunis

«Bez tā mūsdienās laikam vairs nevar iztikt,» uzskata dziedātājs.

Tīri apavi

Mūziķis uzskata, ka vīrietim ir svarīgi pievērst uzmanību saviem apaviem. «Kopti un tīri apavi daudz ko pasaka par to nēsātāju. Ne velti saka, ka tieši apavi ir viena no vissvarīgākajām vīrieša garderobes sastāvdaļām,» savu nostāju pauž mūziķis.

Zeķes

Lai arī pēdējā laikā vīriešu modē aktuāli klasiskus tērpus akcentēt ar spilgtām un dažādu rakstu zeķēm, Andris pieturas pie klasiskām vērtībām. «Pēdējā laikā var pamanīt, ka pie klasiskiem uzvalkiem nezin kāpēc velk sarkanas un citas spilgtu krāsu zeķes. Es atturos no šādiem akcentiem. Esmu klasiķis un izvēlos jau pārbaudītas vērtības, pie uzvalkiem velkot tumšas krāsas zeķes,» par saviem ģērbšanās paradumiem stāsta dziedātājs.

Bungas

Dziedātājs izmanto jebkuru brīvu mirkli, lai piesēstos pie bungām un tās uzspēlētu, īpaši pirms saviem koncertiem. «Bungas spēlēju vienmēr un visur,» piebilst Andris.

Gaļas ēdieni

«Bez gaļas es nevaru,» atklāj dziedātājs. Skatuves mākslinieks ir liels gaļēdājs un ikdienas uzturā izvēlas galvenokārt dažādus gaļas ēdienus.

Televizors

«Pēc saspringtas darba dienas es labprāt atpūšos, skatoties TV. Dažreiz skatoties pat aizmiegu,» smej Andris. Dziedātājs atklāj, ka šādi viņš atslābinās un atgūst enerģiju. «Man pat nav svarīgi, ko tur rāda, es vienkārši tā relaksējos,» viņš nosaka.

Virtuve

Andris ir kaislīgs kulinārs. Ja ir vismaz divas brīvas stundas ikdienā, tad tās viņš pavadīs virtuvē. «Man patīk ēdienu pagatavot pašam. Tam uzreiz ir cita garša,» uzskata dziedātājs.

Klasisks skatuves tērps

Dziedātāju vislabāk raksturo viņa klasiskie skatuves tērpi, kas ir dažādu krāsu uzvalki un smokingi. «Uzskatu, ka mana profesija pieprasa šādu stilu, un man tas arī patīk,» stāsta Andris Ērglis.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.