Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide

Rodi Ziemassvētku un Jaungada sagaidīšanas izjūtas Ventspilī!

© Publicitātes foto

Tuvojas Ziemassvētki, un drīz jau klāt arī gadumija. Laiks, kad katrs no mums domās izstaigā aizvadītā gada takas un ar jaunu apņemšanos lūkojas nākamajā gadā. Lai ceļš no vecā gada uz jauno būtu gaišāks un līksmāks, aicinām gada siltākos svētkus pavadīt Ventspilī!

Ventspils - gada gaišākos svētkus sagaidot

Ventspils gada nogalē ir sagādājusi daudz jauku pasākumu - emocionāli piepildītus koncertus, aktīvo atpūtu brīvā dabā, kā arī svētku sagaidīšanu latviskā noskaņā.

Jau 16. decembrī plkst. 19.00 un 21.00 Livonijas ordeņa pilī skanēs Igo jaunākā Ziemassvētku koncertprogramma Vējš sola lapai debesis, kas tapusi sadarbībā ar komponistu Jāni Strazdu. Pirms koncerta Livonijas ordeņa pilī atklās Igo grafiku izstādi Vējš sola lapai debesis, kuru varēs apskatīt līdz 17. janvārim.

17. decembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00 viesus gaida Amatu māja, kur amatnieku vadībā varēs izgatavot eglīšu mantiņas, izliet svecītes u.c.

Savukārt plkst. 17.00 teātra namā Jūras vārti izskanēs Lielās mūzikas balvas 2015. gada laureāta nominācijā Gada uzvedums - Ērika Ešenvalda, multimediālā simfonija Ziemeļu gaisma.

Ziemas saulgrieži Ventspilī sāksies ar skaļām dziesmām, rotaļām, ticējumiem un laba vēlējumiem Bluķa vakarā - 21. decembrī, plkst. 19.00 Rātslaukumā. Folkloras kopu un dažādu paaudžu deju kolektīva dalībnieki vilks bluķi, lai saskaņā ar senlatviešu tradīcijām aizbaidītu ļaunos garus, veicinātu auglību un dotu svētību pilsētai un tās iedzīvotājiem.

22. decembrī plkst. 20.00 pie Livonijas ordeņa pils egles ģitārista Ģirta Celmiņa & Co koncertā izskanēs Ziemassvētku dziesmu apdares ģitārai.

Rakstnieka Herberta Dorbes muzejs 22. decembrī gaidīs Svētku apsveikumu un vēja zvanu darbnīcā.

25. decembrī, Piejūras brīvdabas muzejā tiks svinēti Mazbānīša svētki, kuros no plkst. 14.00 līdz 16.30 kursēs lampiņām greznotais bānītis, un katrs svētku apmeklētājs varēs ar to izvizināties. Tiks spēlētas spēles, meklētas rūķu takas. Svētki noslēgsies plkst. 16.00 ar kora Līvzeme koncertu Lielirbes baptistu baznīcā.

Livonijas ordeņa pils kapelā plkst. 16.00 radošās apvienības Taureņi debesīm (Alise JuškaSavga - baroka vijole, Ainārs Paukšēns - viola da gamba, Jānis Pelše - ērģeles) izpildījumā skanēs Ziemassvētku baroks.

28. decembrī plkst. 19.00 uz teātra nama Jūras vārti skatuves kāps Daumants Kalniņš kopā ar Jelgavas bigbendu. Koncertā skanēs Frenka Sinatras dziesmas no programmām Frenks Sinatra 100 un Frenks Sinatra Ziemassvētkos.

Ventspils svētkos gaida arī pašus mazākos viesus!

Ventspils ir mazuļiem un viņu vecākiem draudzīga pilsēta, tāpēc arī svētku laikā pašiem mazākajiem ir sarūpētas krāšņas radošās darbnīcas un interesanti pasākumi Ventspils bērnu parkos!

Īpaša svētku programma visai ģimenei sarūpēta Bērnu pilsētiņās - 18. decembrī muzikāls uzvedums bērniem Ziemas prieki Čučumuižā, bet 25. decembrī - rotaļuzvedums bērniem Ziemassvētku rīts.

Pārventas bibliotēkā un Bērnu bibliotēkā līdz pat ziemas saulgriežiem piedāvā apmeklēt dažādas radošās darbnīcas bērniem, kurās taps apsveikuma kartītes, eglītes, nekūstoši sniegavīri un citas unikālas dāvaniņas. Vairāk informācijas par radošajām darbnīcām un pasākumiem Ventspils bibliotēkās - biblioteka.ventspils.lv.

Sportisks gada noslēgums ar Vecgada skrējienu!

Aizvadīsim veco un sagaidīsim jauno gadu sportiskā garā! 31. decembrī plkst. 12.00 pie Olimpiskā centra Ventspils basketbola halles ieejas tradicionāli tiks dots starts ikgadējām sacensībām Vecgada skrējiens. Sacensībās aicināts piedalīties ikviens neatkarīgi no vecuma. Katrs varēs brīvi izvēlēties sev piemērotu distanci - no 1 līdz 5 km. Pēc finiša dalībnieki varēs baudīt karstu tēju un gardumus no sacensību organizatoriem, kā arī izsildīties basketbola halles pirtī. 2015. gada Vecgada skrējienā piedalījās 310 dalībnieki, arī šogad iecerēts uzņemt tikpat daudz!

Svētku brīvdienās ikviens viesis ir aicināts atpūsties pirts un saunu siltumā, iztrakoties atrakcijās Ūdens piedzīvojumu parkā, kā arī pavadīt brīvo laiku Ventspils publiskajā slidotavā Ledus hallē. Viesiem, kuri apmetīsies Olimpiskā centra Ventspils viesnīcā, Olimpiskā centra Ventspils aktīvās atpūtas objektos dāvināsim 20% atlaidi pakalpojumiem!

Gada tumšajā laikā - vairāk gaismas!

Gaismas objekti Ventspils ielās, laukumos un skvēros ļauj just īstu svētku noskaņu. Pilsētas kokos šoziem mirgo 3000 gaismiņu virtenes, kopā 36 km garumā ar 111 000 spuldzīšu tajās. Arī ventspilnieki savas ēkas vai māju logus izgreznojuši ar svētku dekoriem.

Saskaņā ar ķīniešu horoskopu nākamais ir gaiļa gads, un kā parasti, godinot jaunā gada simbolu, tam atbilstošais izgaismotais vides objekts tiek uzstādīts pilsētas centrā.

Gailis atrodas Lielajā laukumā, kas šogad ieguvis jaunu veidolu - tēlu, kurā pagātne sasaucas ar nākamību, kurā apvienojas ūdens un vēju. Lielajā laukumā skatam paveras unikālā izgaismotā strūklaka Fregate «Valzivs», kas ar savu kompozīciju atveido vēsturisko hercoga Jēkaba burinieka Valzivs ārējo veidolu.

Jauno - 2017. - gadu sagaidīsim pēc Ventspils laika!

Ventspilniekus un pilsētas viesus 2017. gadu aicina sagaidīt ar dažādām muzikālām programmām, izklaidējošiem priekšnesumiem un Jaungada uguņošanu pēc Ventspils laika.

Plkst. 23.00 aicinām pulcēties Lielajā laukumā, lai kopā atskatītos uz aizgājušā gada notikumiem un smeltos enerģiju mūzikā Jāņa Buķeļa & Brigādes vadībā.

Tradicionāli plkst. 0.30 ieklausīsimies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga svētku uzrunā, bet plkst. 0.33,44 kopā vērosim, kā pret debesīm gaisā uzvīsies krāšņās uguns puķes.

Kopā jautrāks, kopā laimīgāks!

Vairāk informācijas par svētku pasākumiem un izklaides un aktīvās atpūtas iespējām - www.ventspils.lv un www.visitventspils.com