Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Imants Vanzovičs ar ceturto sievu iepazinies kapos

© Karīna Ziemele

«Es esmu pieredzes bagāts cilvēks šajā pasaulē. Man ir pilnīgi viss kopīgs ar Frenku Sinatru – esmu dziedātājs, mūziķis, režisors, producents un esmu ceturto reizi precējies! Viens pret vienu ar Frenku Sinatru,» teic 58 gadus vecais dziedātājs Imants Vanzovičs, kurš uz Roberto Meloni pavāršovu «La Dolce Vita. Ar Roberto» ieradās kopā ar sievu Imeldu.

Uz jautājumu, cik ilgi abi ir precējušies, Imants pavisam nopietni novelk: «Vaaai... Jau četrus gadus. Vai tas ir daudz? Jā!» Imanta nopietnība pāraug smieklos. Iepazīšanos ar Imeldu dziedātājs sauc par «baigi dīvainu». «Mēs ar Imeldu iepazināmies... kapos. Ne velti ir teiciens, ka latvieši iepazīstas vai nu kāzās, vai kapiņos. Un es ar Imeldu iepazinos kapiņos. Man kaimiņam nomira māmiņa, un Imelda kā darbavietas pārstāve atnāca ar vaiņagu. Un es skatos uz viņu - o, mamma mia, tik smuka meitene! Iepazīšanās notika jau pie galda, es nogaidīju īsto brīdi. Piegāju klāt, kad viņa to negaidīja, paņēmu viņas roku savējā un vairs nelaidu vaļā.»

Tikai vēlāk izrādījies, ka Imants ar Imeldas brāli pazīstams jau daudzus gadus. «Pēc divām nedēļām, kad mēs ar Imeldu jau sākām draudzēties, viņa sāka stāstīt par saviem radiem, brāli, kurš filharmonijā bijis skaņu režisors. Es viņai saku - pagaidi, stāsti, kā viņu sauc! Un, izrādās, es taču viņas brāli pazīstu jau trīsdesmit gadu! Bet savu sievu tikai trīs!» atceras Imants un smej, ka reiz sievas brālim draudzīgi pārmetis, ka viņš nekad iepriekš nebija iepazīstinājis ar māsu. «Bet Dievs jau visu saliek savās vietās,» domīgi nosaka dziedātājs.

Imants savam amata brālim Roberto steidza jautāt, vai Itālijā arī ir sieviešu vārds - Imelda, uz ko itāļu šovmenis atbildēja noliedzoši. Viņš šādu vārdu dzirdot pirmo reizi. «Es arī!» smejot iesaucās Vanzovičs. «Bet mums ir forši! Saīsināti mūsu vārdi ir ļoti tuvi - Imelda ir Imīte vai Ima, bet es - Imis. Viegli atcerēties!»

Ciemojoties Roberto virtuvē, dziedātājs godīgi atzinās, ka nekāds dižais pavārs neesot un piedāvātās receptes viņam pačukstējusi sieva. «Man dzīvē beidzot ir paveicies - mana sieva ir gan kolosāla kulināre, gan konditore, un visas šīs idejas ieteica viņa,» atzīst Imants, kura izdarības virtuvē raidījuma laikā vērīgi uzmanīja mīļotā sieva Imelda.