Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Dima Bilans debitējis vēsturiskā drāmā "Varonis"

Dziedātājs Dima Bilans nu arī debitējis kino, filmā «Varonis» atveidojot galveno lomu © Elena Lapteva

Jau vairākas stundas pirms režisora Jurija Vasiļjeva kinolentes «Varonis» («Герой») pirmizrādes pie kinoteātra «Moskva» stāvēja pazīstamā Krievijas dziedātāja Dimas Bilana (33) pielūdzējas un turēja rokās plakātus ar uzrakstiem «Dima, tu esi mūsu varonis!» Un tas tikai tādēļ, ka mākslinieks debitēja šajā vēsturiskajā filmā, kurā atveidoja krievu muižnieku Andreju Petroviču Dolmatovu.

Uz filmas uzņemšanas laiku Dima Bilans pat telefona aplikācijā – mesendžerī bija nomainījis vārdu uz «Andrejs Petrovičs», lai pēc iespējas labāk iejustos baltgvardieša lomā. Dziedātājs esot izlasījis veselu kaudzi grāmatu par tēmu «krievu virsnieka gods», ņēmis privātstundas, lai iemācītos jāt ar zirgu un paukoties.

Filmas pirmizrādi organizēja Bilana producente Jana Rudkovska, kuras pavadonis bija vīrs – olimpiskais čempions daiļslidošanā Jevgeņijs Pļuščenko, kuram tikai pirms dažām dienām Izraēlā veica mugurkaula operāciju. Rudkovska bija devusi rīkojumu floristiem un dizaineriem kinoteātra vestibilu izrotāt cariskās Krievijas garā. Atnākušie kungi un dāmas bufetē cienājās ar Krimas šampanieti un melnajiem ikriem. Savukārt, kad uzstājās Maskavas Lielā teātra vadošie baleta solisti un Sergeja Fiļina audzēkņi Artjoms Ovčarenko un Anna Tihomirova, tika uzburta balles atmosfēra.

Pirms dažiem gadiem Dima Bilans nolēma uzzināt savas dzimtas vēsturi. Jāteic, ka tas bija gana dārgs prieks – 1,5 miljoni rubļu. Pie mākslinieka ciltskoka izpētes strādāja lieliska profesionāļu komanda, kas braukāja pa visu Krieviju un arī aiz tās robežām – visur, kur dokumentos vai citos informācijas avotos bija pieminēts mūziķa uzvārds. Bilans atzinās, ka bijis gandarīts, uzzinot par sevi un saviem radiniekiem pilnīgi pārsteidzošas lietas. Piemēram, vienam no viņa radiniekiem bijusi kamieļu ferma. Dziedātāja vectēvs no tēva puses dienēja pie cara Nikolaja II, un viņam bija daudz dāvinājumu no cariskās ģimenes. Un, kā atklājās, viņš ne tikai kalpoja caram, bet arī apmācīja imperatora ģimeni zobenu cīņās. Tādēļ Dima Bilans uzskata, ka filma «Varonis» un Andreja Dolmatova loma pie viņa nav nonākusi nejauši un ka tā ir sava veida paaudžu saikne.

Starp citu, filmas «Varonis» pirmizrādē Dima Bilans ieradās kopā ar savu bijušo līgavu Ļaļu. Savā autobiogrāfiskajā grāmatā «No huligāna līdz sapņotājam» mākslinieks stāstīja par savu lielo mīlestību – mākslinieci, vārdā Ļaļa. Dima neslēpa, ka attiecības ar meiteni apdraudēja viņa muzikālo karjeru, jo laiku, kas bija jāpavada mēģinājumos vai ierakstu studijā, mūziķis pavadīja kopā ar savu līgavu. Saprotams, ka Bilana tālaika producentu Aizenšpicu tas ļoti uztrauca. Taču tad meitene aizbrauca uz ārzemēm un tā arī neatgriezās. Bet izrādās, ka veca mīlestība nerūs, un pēc daudziem gadiem Dima un Ļaļa, pēc visa spriežot, atkal sākuši satikties.