Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide

DVD formātā izdota filma Ručs un Norie

© Publicitātes foto

DVD formātā izdota Ināras Kolmanes un filmu studijas Deviņi lieliskā dokumentālā filma Ručs un Norie – ļoti sirsnīgs un aizkustinošs stāsts par suitu sievas Ruča un japāņu studentes Norie draudzību.

Kā formulē filmas veidotāji, filma Ručs un Norie ir stāsts par divu pasauļu satikšanos. Jauna japāniete Norie antropoloģijas studiju gaitā nonāk pie vecas suitu sievas, kuru draugi sauc par Ruču. «Valodu nezināšana nav šķērslis dvēseļu radniecībai, un šķietami vienkāršais stāsts iegūst dziļu un aizkustinošu dimensiju – Ručs turpmāk uztrauksies par katru zemestrīci Japānā, bet Norie savā dzimtenē iet uz futbola spēli latviešu tautastērpā un kopā ar draugiem sauc: «Sarauj, Latvija!»

Filma saņēma četras balvas Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps, tostarp kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma. Ināra Kolmane tika atzīta par labāko pilnmetrāžas dokumentālās filmas režisori un arī labākā scenārija autori, bet Andrejs Verhoustinskis – par labāko dokumentālās filmas operatoru.

Filmas ieraksts DVD no decembra vidus pieejams tirdzniecības vietās Latvijā – tirdzniecības centros, grāmatnīcās, ierakstu veikalos, degvielas uzpildes stacijās un citur. DVD tulkots arī angļu un krievu valodā.