VAKARA ZIŅAS: Māte un meita līdzīgas kā ūdens lāses

© Scanpix

Pasaules slavenību medijiem nepamanīts nepalika Holivudas zvaigznes Keitas Hadsones aizkustinošais veltījums interneta sociālajos tīklos savai mātei, ne mazāk slavenajai Holivudas 80. gadu «zelta» meitenei, aktrisei Goldijai Hounai 70. dzimšanas dienā.

Ne velti tautā runā – ābols no ābeles tālu nekrīt jeb – kāda māte, tāda meita. Slavenu cilvēku bērniem līdzība ar vecākiem visbiežāk ir izdevīga; izņemot talantu, meitas parasti manto mātes spilgto ārējo izskatu, kas savukārt nodrošina viņām karjeru šovbiznesā, kino industrijā vai modes pasaulē. Godinot vienu no harismātiskajām ģimenes vērtību cienītājām – Holivudas aktrisi Goldiju Hounu, »Vakara Ziņas« piedāvā aplūkot galeriju, kurā redzami slavenākie «āboli», kuri no savas ābeles tālu nav nokrituši.

Keitu Hadsoni (36) un Goldiju Hounu (70) vieno ne tikai profesija, bet arī ārējais izskats, jo Keita šobrīd atgādina kādreiz ļoti slaveno komisko raksturlomu atveidotāju Hounu jaunībā, kā arī mātei un meitai esot līdzīgs raksturs un atveidojamo kinolomu ampluā. Allaž dzīvespriecīgās optimistes Hadsone un Houna drīzāk atgādina draudzenes, nevis māti un meitu. Tā kā Hadsone ir aktīva sociālo komunikāciju tīklu izmantotāja, savā «Instagram» kontā viņa izvietojusi aizkustinošu video un publiski sveikusi māmiņu apaļajā jubilejā. Video uzņemts privātajā lidmašīnā, kas bija izrotāta ar tradicionālajām dzimšanas dienu dekorācijām. Keita nofilmējusi, kā mīļi apskauj mammu un skūpsta to, fonā skanot Elijas Goldingas dziesmai «Army». Kā video parakstu Keita publicējusi pašas sacerētu dzejoli par savu burvīgo un neatkārtojamo mammu un viņas dzīvi. Tajā minētas gan slavenās Hounas zelta matu cirtas, debeszilās acis, gan civillaulība ar aktieri Kurtu Raselu, kas ir viena no visilgākajām un veiksmīgākajām savienībām Holivudā. Aktieriem neesot oficiāli precētiem, pasaulē laisti trīs bērni, kuri arī ir aktieri. Aktrise Goldija Houna par savu gaidāmo 70 gadu jubileju nesen žurnālam «People» izteicās: «Vecums ir dzīves neatņemama sastāvdaļa. Izprotot šo faktu pilnībā, pieņem to kā dzīves nākamo posmu, kuram arī jāiziet cauri.»

Madonna un Lurda Leona

Popzvaigznes Madonnas pirmdzimtā Lurda Leona (19) tāpat kā viņas slavenā māte aizraujas ar modi un dizainu. Lai arī jau no pusaudžu vecuma Lurda centās līdzināties mātei un eksperimentēja ar drosmīgu apģērbu, no tēva mantotās ogļu melnās matu krāsas viņa nav gatava šķirties. Madonna un Lurda ir autores kopīgi veidotai apģērbu līnijai «Material Girl». Savukārt mūzikas pasaule jaunieti neinteresē. Vismaz pagaidām.

Sūzena Sarandona un Eva Amuri

«Oskara» balvas laureātes aktrises Sūzenas Sarandonas meitas Evas tēvs ir itāļu režisors Franko Amuri. Sapni par aktrises karjeru Evai palīdzēja īstenot māte un viņas vīrs, aktieris un režisors Tims Robins. Evai Amuri ir izveidojusies veiksmīga TV karjera, un slavenākā ir viņas piedalīšanās seriālā «Grēcīgā Kalifornija» («Californication»).

Demija Mūra un Talula, Skauta un Rumera Vilisas

Visas trīs amerikāņu kinozvaigznes Demijas Mūras (53) un aktiera Brūsa Vilisa (60) atvases ir uzsākušas savu kinokarjeru, filmējoties kinolentēs un TV seriālos.

Kima Beisingere un Airlenda Boldvina

Airlenda Boldvina (20) ir 90. gadu spilgtākā Holivudas aktieru pāra Aleka Boldvina un Kimas Beisingeres vienīgā meita. Beisingere un Boldvins bija precējušies no 1993. līdz 2002. gadam. Jau tīņu gados Airlenda sāka atgādināt savu slaveno māti, un runāja, ka 90. gadu sekssimbola Beisingeres meitu gaida līdzīgs liktenis. Airlendai gan nekad nav patikuši salīdzinājumi ar māti, tāpēc viņa regulāri rīkoja skandālus ar tēvu, lai pievērstu publikas uzmanību un nepaliktu mātes ēnā. Airlenda Boldvina ir uzsākusi arī veiksmīgu kino karjeru.

Melānija Grifitsa un Dakota Džonsone

Aktrises Melānijas Grifitsas (55) un aktiera Dona Džonsona meita Dakota (25) pēc veiksmīgas modeles karjeras uzsākšanas ieguva sapņu lomu triloģijā «Greja piecdesmit nokrāsas».

Merila Strīpa un Memija, Luisa un Greisa Gameres

Arī amerikāņu kinoleģendas Merilas Strīpas un tēlnieka Dona Gamera meitas ir tik līdzīgas savai mātei. Turklāt meitas seko mātes pēdās un veido kino karjeru.

Alla Pugačova un Kristīne Orbakaite

Krievijas estrādes primadonnas Allas Pugačovas meita bērnībā nemaz nelīdzinājās savai mātei, tomēr, gadiem ejot, mātes un meitas līdzība sāka izcelties arvien vairāk. Tiesa, Kristīnei sejas vaibstos vairāk saskatāmi baltu tautu gēni, ko viņa mantojusi no tēva, lietuvieša Mikolasa Orbakasa. Iet mātes pēdās un iekarot skatuvi meitene nolēma jau 11 gadu vecumā, kad atveidoja galveno lomu starptautiski atzītajā kinofilmā «Putnubiedēklis». Vēlāk Orbakaite veidoja veiksmīgu solokarjeru mūzikā, saglabājot labas un sirsnīgas attiecības ar māti, taču nekad nav vēlējusies slavas ziņā to pārspēt.

Sindija Krouforde un Kaija Krouforde-Gebera

90. gadu supermodeles un par vienu no pasaulē skaistākajām sievietēm atzītās Sindijas Kroufordes (49) ģimenē aug cienījama maiņa – Kaija Krouforde-Gebere (15). Mantojusi no mātes fotogēniski pievilcīgu izskatu, brūno matu krāsu un acis. Kaija uzsākusi fotomodeles gaitas un apņēmīgi nolēmusi sekot mātes pēdās, iekarojot modes pasauli.



Svarīgākais