BBC atzīst U2 pārlieku lološanu

Britu raidsabiedrība BBC ir atzinusi, ka pēc U2 pēdējā albuma iznākšanas šai grupai ir veltījusi neproporcionāli daudz uzmanības un sniegusi pārlieku lielu atbalstu.

BBC lēmums atbalstīt U2 albumu No Line on the Horizon izraisīja daudz sūdzību, jo BBC ir sabiedriskais medijs, kas tiek uzturēts par nodokļu maksātāju naudu. Kritiķi, piemēram, opozīcijā esošās Konservatīvās partijas deputāts Naidžels Evanss, bija izteikušies, ka grupa ir saņēmusi tādu uzmanību, kādu par naudu nopirkt nevar.

Kā viena no labvēlības izpausmēm bija atļauja U2 rīkot koncertu uz BBC Londonas biroja jumta. Kopumā ir pamats teikt, ka raidorganizācija grupai ir piešķīrusi bezmaksas reklāmu vairāku miljonu mārciņu apmērā.

BBC redakcijas sūdzību nodaļa savā atzinumā norāda, ka nepamatots ir bijis lēmums pārraidīt grafisko zīmējumu, kurā attēlots BBC = U2. Šādā veidā raidorganizācija skaidri ir norādījusi uz savu iesaisti mūzikas tirgvedības pasākumos. Tāpat atzīts, ka laba prakse nav bijusi raidsabiedrības tīmekļa vietnē ievietot saites uz tirgotavām, kas pārdot biļetes uz U2 koncertiem. Pēc notikušā BBC tirgvedības, komunikācijas un auditorijas departamentu vadība darbiniekiem ir atgādinājusi par nepieciešamību ievērot raidsabiedrības redakcionālo politiku un laikus konsultēties par tādiem sarežģītiem jautājumiem kā komerciālās intereses – tā pēc atzinuma paziņojusi BBC.

Izvērtējot sūdzības, tomēr atzīts, ka intervija ar grupas līderi Bono BBC Radio 1 ēterā un raidsabiedrības tīmekļa vietnē ievietotā informācija par grupas koncertu uz sava biroja jumta nepārkāpj neitralitātes principus. Uz jumta rīkoto iepriekš publiski neizziņoto 20 minūtes ilgo koncertu dzīvajā noskatījās apmēram pieci tūkstoši cilvēku, un tas tika arī pārraidīts Radio 2 tiešajā ēterā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais