Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Renē Zelvēgere sevi sabeigusi ar plastiskajām operācijām

© scanpix

20. oktobrī Beverlihilsā notika populārā žurnāla «Elle» gadskārtējā apbalvošanas ceremonija «Women In Hollywood». Pasākumā pulcējās tādas daiļā dzimuma slavenības kā Dženifera Lourensa, Zoja Saldana, Aneta Beninga un daudzas citas.

Neviens pat neatpazina

Žurnāla redakcija katru gadu rīko saviesīgu pasākumu, kurā godina varones, kas iekļuvušas «Elle» speciālajā pielikumā, kas veltīts ietekmīgākajām Holivudas pārstāvēm. Vakars ritēja mierīgā gaisotnē un nekas neliecināja, ka varētu notikt kas neparasts. Taču tad fotokameru priekšā izgāja kāda sieviete. Aptuveni 60 gadu vecā svešiniece bija tērpusies stilīgā melnā kleitiņā un elegantās laiviņkurpītēs. Pārsteigti bija ne tikai daudzie mediju pārstāvji, bet arī saviesīgā pasākuma dalībnieki un rīkotāji. Neveiklā situācija nebija ilga, jo klātesošajiem tomēr izdevās svešiniecē atpazīt 45 gadus veco aktrisi Renē Zelvēgeri, kuras seja bija izmainījusies līdz nepazīšanai un novecojusi. Bija skaidri redzams, ka kinoaktrise pamatīgi pārcentusies ar sejas plastiskajām operācijām, kas viņu burtiski izkropļojušas. Pat ar neapbruņotu aci bija redzams, ka botoksa injekcijas nogludinājušas ādu un pārakmeņojušas aktrises pieri, kā rezultātā viņas uzacis ieguvušas pilnīgi citu formu. Turklāt bija pazudusi Zelvēgeres «firmas zīme» – šķelmīgi sažmiegtās actiņas, tā vietā platas parastas acis. Tagad kinozvaigzne ir zaudējusi savu unikalitāti un izskatās līdzīga savām kolēģēm – kaut kas starp Kameronu Diazu un Džuljetu Luisu.

Vai tikai plastiskās operācijas?

Renē Zelvēgere nevairījās no žurnālistiem un labprāt atbildēja uz neērtajiem jautājumiem par viņas jauno izskatu. Aktrise gan kategoriski noliedz, ka būtu veikusi plastiskās operācijas un, demonstratīvi ieķērusies sava līgavaiņa blūzmeņa Doila Bremhola II elkonī, norakstīja savas ārienes pārvērtības uz laimīgu un sakārtotu ģimenes dzīvi. Kinozvaigzne norādīja, ka līdz šim dzīvojusi nepareizi un nav rūpējusies par savu veselību, atstājot visu pašplūsmā. Turklāt viņas dzīve bija pakārtota ļoti stingram grafikam, kas liedza parūpēties pašai par sevi. «Tā vietā, lai apstātos un atpūstos, turpināju skrējienu, kamēr spēki bija izsīkuši, un es izvēlējos nepareizos līdzekļus, lai slēptu savu nogurumu. Taču tad sapratu, ka manā dzīvē valda haoss, un izvēlējos dzīvot citādi. Tagad vairāk laika veltu mājas darbiem un ģimenei, kā arī attīstos kā radoša personība,» atklāja Zelvēgere.

Taču, redzot aktrises vizuālās pārmaiņas, neviļus rodas jautājums – vai vainīgas tikai plastiskās operācijas un botoksa injekcijas? Protams, neviens nešaubās, ka arī vecums spēlē nozīmīgu lomu. Kā arī labi zināms, ka pārmērīga aizraušanās ar diētām atstāj negatīvu ietekmi uz skaistumu, it īpaši tas attiecas uz sievietēm pēc 35 gadu vecuma, kad āda vairs nav tik elastīga kā jaunībā. Ņemot vērā aktrises izteicienus par veselību un plastisko operāciju veikšanas noliegšanu, rodas pamatots jautājums – varbūt tā ir kāda slimība, kas pārvērtusi kinozvaigzni līdz nepazīšanai? Diemžēl neviens cits kā pati Zelvēgere nevar atbildēt uz šo jautājumu.

Pie visa vainīga Bridžita Džounsa

2001. gadā uz kinoekrāniem nonāca romantiskā komēdija par miesās kuplu jaunu sievieti, kura nemitīgi iekūlās neveiklās un amizantās situācijās – «Bridžitas Džounsas dienasgrāmata». Par lomu šajā filmā Renē Zelvēgere pat tika nominēta prestižajai balvai «Oskars». Komēdijai bija tik lieliski panākumi, ka 2004. gadā iznāca kinolentes turpinājums, un tuklās Bridžitas Džounsas daudzie pielūdzēji joprojām ilgojas pēc sava iemīļotā filmas personāža. Šī loma Zelvēgeri padarīja par īstu slavenību, taču acīmredzot arī ļoti negatīvi ietekmēja viņas turpmāko dzīvi. Pirmo reizi aktrise mainīja savu izskatu līdz nepazīšanai, gatavojoties tieši resnules Džounsas lomai, bet iziet no atveidotās varones tēla nebija tik viegli. Aktrise visos iespējamos veidos centās atbrīvoties no savas varones «klātbūtnes» savā miesā, līdz nevainīga notievēšana jau pārvērtās īstā apsēstībā. Lai nomestu lieko svaru, Zelvēgere ieturēja drakoniskas diētas un līdz spēku izsīkumam svīda nodarbībās sporta zālē. Galu galā no omulīgajiem apaļumiem palika vien atmiņas, un, iespējams, aktrises jaunais izskats ir nākamais solis viņas evolūcijā un pilnīga atbrīvošanās no apnikušā ampluā.

Grēko arī citas

Vairumam šovbiznesa zvaigžņu vizīte plastiskās ķirurģijas klīnikā ir tikpat ierasta lieta kā parastiem cilvēkiem friziera vai manikīra apmeklējums. Jau izsenis skatuves, ekrāna un podija dievi un dievietes regulāri koriģējuši sev degunus, palielinājušas krūtis, atsūkuši taukus un līdzinājuši grumbiņas. Protams, visas šīs miesas atjaunināšanas procedūras palīdz un paildzina viņu karjeru un atrašanos slavas zenītā, taču daudzām slavenībām vēlamais efekts pārvērties acīm redzamā defektā.

Austrāliešu kinozvaigzne Nikola Kidmena (47) ne reizi vien atzinusies, ka ir veikusi botoksa injekcijas, bet allaž to pēc tam nožēlojusi. Taču reiz aktrise nolēma veikt nopietnākus sejas uzlabojumus un palielināja savas lūpas, kas jau no dabas ir pietiekami lielas. Pēc operācijas Kidmena izskatījās nelāgi – izskatījās, ka aktrises augšlūpa ir pievilkta pie deguna. Par laimi, silikona injekcijas lūpās pēc pāris mēnešiem zaudē savu efektu, līdz ar to Kidmenas skaistumkopšanas eksperimenta sekas nebija mūžīgas. Jāteic, ka arī pēdējā laika vizuālās pārmaiņas austrāliešu kinoaktrisi krietni pārvērtušas, un tagad viņas seja izskatās kā darināta no vaska. Par to varēja pārliecināties šogad Kannu kinofestivālā, kur Kidmena prezentēja filmu «Monako princese», atveidojot aktrisi Greisu Kelliju.

Savulaik populārā meiteņu ansambļa «Spice Girls» bijusī dalībniece Viktorija Bekhema (40) pirmo reizi veica krūšu palielināšanas operāciju uzreiz pēc kāzām ar futbolistu Deividu Bekhemu. Divus gadus vēlāk viņai šķita, ka krūtis tomēr nav pietiekami lielas, un vēlreiz gūlās zem naža. Taču gāja laiks un Viktorija Bekhema no draiskas cacas pārtapa par nopietnu daudzbērnu mammu, lietišķu sievieti un atpazīstamu dizaineri, tādēļ silikona mākslīgās krūtis vairs neiederējās viņas jaunajā tēlā. Galu galā Bekhema izņēma implantus un atgriezās pie dabiskām krūšu formām.

Taču ir vēl sliktāki piemēri. Slavenā itāļu dizainere Donatella Versači (59) nekad nav uzskatīta par skaistuli, taču tiekšanās pēc pilnības modes nama saimnieci pārvērtusi transvestītam līdzīgā būtnē. Versači veikusi neskaitāmas plastiskās operācijas ne tikai, lai iegūtu citus sejas vaibstus, bet arī palielinājusi krūtis un citas ķermeņa daļas, kas viņai deva pilnīgi citu izskatu, bet šoreiz diemžēl tas ir ar mīnusa zīmi.