Leģendārā Pele dēlam 33 gadu cietumsods

© Vakara Ziņas

Leģendārā brazīliešu futbolista Pele dēlam Edsonam Čolbi Nasimentu par naudas atmazgāšanu, kas iegūta no nelegālās narkotiku tirdzniecības, Brazīlijas Sanpaulu štata tiesa piespriedusi 33 gadus cietumā. 44 gadus vecajam Nasimentu, ar iesauku Edinju, sods vēl nav stājies spēkā un vēl iespējams spriedumu pārsūdzēt augstākā tiesu instancē.

Kā vēsta vācu žurnāls «Der Spiegel», tikpat nopietnu sodu kā Edsons Nasimentu saņēmuši arī trīs viņa iespējamie nozieguma līdzdalībnieki. Tiesa nosprieda, ka Nasimentu un viņa bandas locekļi ir vainojami nelikumīgā narkotiku tirdzniecībā, cilvēku nolaupīšanā, naudas atmazgāšanā un sakaros ar citiem organizētās noziedzības grupējumiem. Vīrietis atzīst, ka jau sen pats lieto narkotikas, taču kategoriski noliedz, ka būtu tās izplatījis.

Šī nav pirmā reize, kad leģendārā futbolista dēls nonāk konfliktā ar likumu. 1999. gadā viņu apsūdzēja ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā, kā rezultātā gāja boja cilvēks. Taču 2004. gadā Edsonu Nasimentu šajā lietā attaisnoja, bet jau 2005. gadā viņu turēja aizdomās par tirdzniecību ar narkotikām.

Edinju, tāpat kā viņa tēvs, agrāk profesionālā līmenī spēlēja futbolu. 90. gados viņš bija vārtsargs Brazīlijas futbola klubā «Santos», ar kuru 1995. gadā izcīnīja Brazīlijas vicečempiona titulu. 1999. gadā viņš beidza sportista gaitas un kļuva par vārtsargu treneri.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais