Pēc aizvadītajām spēlēm vai ledus treniņiem hokejisti nesmādē enerģiju atgūt ar picas šķēli. Hokeja kluba Rīgas Dinamospēlētāji, iejūtoties picas cepēju lomā, norāda, ka svarīga sastāvdaļa ir gaļa.
Pirms izšķirošajām Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas spēlēm, pieci Rīgas Dinamo hokejisti, uzbrucēji Gints Meija, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs un aizsargi Rodrigo Laviņš un Oskars Cibuļskis, iemēģināja roku picas cepēja arodā. Hokeja spēlētāji nenoliedz, ka pica ir viens no ēdieniem, kuru labprāt ik pa laikam nobauda. Bieži šāds dien ir nogādāts ģērbtuvēs pēc aizvadītajiem mačiem Rīgā vai ārzemēs. R. Laviņš atzīst, ka mājās biežāk sanāk uzsildīt saldētas picas, kas nav tās baudāmākās, ne vienmēr arī tādas ir pēc izbraukuma spēlēm.
Katrs no pieciem spēlētājiem picērijā Čili Pica pagatavoja savu īpašu picu pēc sev izvēlētām sastāvdaļām. O. Cibuļska pica ar nosaukumu Uzvaras garša izpelnījas īpašas komandas biedru uzslavas. Hokejistu veidotajās picās dominēja dažādi marinēta un pagatavota gaļa, siers un sēnes, kā arī asākas ķiploku piedevas.