Horoskops 2014. gadam

© Scanpix

AUNS (21.03.– 20.04.)

Līdz pat jūlija beigām Auns dzīvos kā uz adatām – viņš nebūs mierā ar esošo, viņš visu laiku gribēs kaut ko mainīt un, visticamāk, kaut ko arī izmainīs. Iespējams, kāds Auns šo septiņu mēnešu laikā kaut ko izmainīs pat divas trīs reizes. Vismaz vienreiz noteikti! Piemēram, mainīs darbu.

Gada pirmā puse Aunam būs nemierīga arī attiecībās ar citiem cilvēkiem, jo īpaši – partnerattiecībās. Pēc tam situācija ļoti, ļoti strauji mainīsies un gada atlikušos četrus mēnešus ies uz augšu. Auns vispār ir diezgan nemierīga zīme, reti kad ir ar visu mierā. Un, lai arī nevar apsolīt, ka Aunam šogad iestāsies miers, taču vismaz gada beigas viņam būs daudz veiksmīgākas un radošākas. Jā, tās pārmaiņas, ko viņš pats sev sagādās, būs uz labu.

Vēl Aunam šogad ieteicams uzmanīties no traumām, no attiecībām ar likumu. Ir entie piemēri, kad Auns kaut ko spontāni izdara un tad ilgi, ilgi ar to strādā. Nē, nekādu nopietnu seku nebūs, vienīgais – viņš var sabojāt savu reputāciju.

VĒRSIS (21.04.–21.05.)

Trešās dekādes Vērsim (tiem, kas dzimuši laikā no 10. maija) gaidāms sarežģīts gads. Ieteikums: taupīt spēkus gada nogalei, neļauties vispārējai tendencei – vēl vairāk, kaut ko vēl lielāku...

Es neteiktu, ka Vērsim šis ir iespējām pārbagāts gads. Arī tam, kurš dzimis līdz 10. maijam, es ieteiktu to pašu: aizņemties apdomīgi, rūpīgi pārdomāt, vai tiešām man to vajag...

Mīlestībā Vērsim šis nebūs vienkāršs laiks, vienīgi rudens pusē [precīzāk – novembrī] personīgās dzīves notikumi varētu uzlaboties.

Vēl Vērsim jādomā par savu veselību, jo par sevi var likt manīt iepriekšējo divu gadu laikā uzkrātais nogurums.

DVĪŅI(21.05.–22.06.)

Dvīņiem veiksmīgs gads. Neteiksim, ka tas būs ar kaut ko vēsturisks, bet veiksmīgs gan. Būs ļoti viegli, vispārējā elektrizētā gaisotne viņiem nāks par labu, jo Dvīņi māk pa burzmu darīt savas lietas – kamēr citi strīdas, Dvīņi taisa savu biznesu.

Gada beigās Dvīņiem ieteicams mācīties, iegūt papildu zināšanas, apgūt vēl papildu prasmes. Patiesībā šis gads viņiem ir jāizbauda, jo turpmākie gadi nebūs tiks labi. Mans ieteikums: lai priecājas par dzīvi, kamēr var!

Runājot par draudzību un mīlestību, domāju, ka šis gads kopumā Dvīņiem patiks. Nauda arī būs.

VĒZIS (22.06.–23.07.)

Jūlijā dzimušajam Vēzim šis gads, lai arī nebūs mierīgs, tomēr izskatās veiksmīgs. Vēzis gan ir tāds radījums, ka pat tad, kad viņam ir labi, bet nav miera, viņš saka, ka ir slikti. Nu – tāds būs arī nākamais gads. Mans ieteikums Vēzim: skatieties uz reāliem faktiem, nevis uz sajūtām. Un reālie fakti būs Vēzim labvēlīgi.

Jūnijā dzimušajam Vēzim mazāk izteiksmīgs gads, nekā īpaša. Diezgan mierīgs laiks, bet ne ar pārāk lielām iespējām kaut ko panākt vai izmainīt. Materiālā ziņā ienesīgs gads, tāpēc ieteicams sākt savu biznesiņu. Tā kā Vēzi vienmēr uztrauc rītdiena – vai rīt viss būs labi, varu teikt, ka viņš pavisam mierīgi var skatīties uz priekšu vēl ilgāku laiku. Vienīgais, nevajadzētu ļauties provokācijām un netērēt spēkus bezjēdzīgiem strīdiem. Mīlestībā gada sākums Vēzim nav veiksmīgs. Labākajā gadījumā veiksme mīlestībā viņam uzsmaidīs laikā no aprīļa, bet varbūt tikai no jūlija.

LAUVA (23.07.–22.08.)

Trešās dekādes jeb zīmes beigās dzimušajam Lauvam joprojām sarežģīts gads, pārējiem – līdz vasaras vidum ieteicama atpūta. Jo vasaras vidū spēki atjaunosies un jūlijā dzimušais Lauva sevi pieteiks ārkārtīgi strauji un viņai visur veiksies. Jūlijā dzimušajam Lauvam septembrī pievienosies arī augustā dzimušais, un turpmākais periods abiem būs veiksmīgs un ambīcijām pilns. Tikai pašās gada beigās iespējami sarežģījumi un tikai Lauvam, kas dzimis pašās zīmes beigās. Visi pārējie Lauvas rudenī būs izgājuši divu gadu grūtību laiku un turpmāk varēs uzelpot.

Ieteikums Lauvam: aiziet pie ārsta, pārbaudīt visus veselības rādītājus un, kamēr nav izziņas, ka viss ir kārtībā, necelt mašīnu bez domkrata –, jo Lauvas pārliecība par savām spējām var būt arī neadekvāta. Ieteicams objektīvi novērtēt savas spējas un nesalielīties pirms laika. Mīlestībā Lauvam diezgan labs laiks. Augustā varētu būt kādas kaislības, jauna mīlestība, dažādas peripetijas un, kas zina, varbūt beigās kādam Lauvam tas būs uz labu.

JAUNAVA (22.08.–23.09.)

Jaunavai labs gads. Ieteikums: novērtējiet šo gadu, jo ne visi turpmākie būs tik labi! Daudz iegūs tā Jaunava, kas pratīs izmantot atbalstu – gan draugu, gan Eiropas. Maz gan ticams, ka Jaunava izmantos ieteikumu kārtīgi atpūsties, kas viņai ļoti būtu vēlams – piemēram, doties kādā lielākā ceļojumā. Jaunava šogad stāvēs mazliet malā no lielās ņiguņegu skriešanas – viņu tas īpaši neskars.

Mīlestībā – bez izmaiņām līdz rudenim. Septembris var ienest kādas pārmaiņas. Ieteikums? Mazāk skatieties apkārt un turpiniet darīt savu darāmo.

SVARI (23.09.–23.10.)

Svari šogad izcelsies ar impulsīvām darbībām. Iespējams, arī dažām muļķīgām darbībām, balstītām uz emocionālu izpratni par taisnīgumu. Tāpēc Svariem šogad derētu atcerēties, ka pasaulē jau taisnības nav...

Svari būs aktīvi iniciatīvām, bet – vai viņi gūs panākumus? Drīzāk, ka ne, ar panākumiem saprotot viņu iniciatīvu ieviešanu dzīvē. Bet tvaiks tiks nolaists, un viņi jutīsies lepni, ka ir šajās iniciativās piedalījušies.

Mīlestībā Svariem ļoti nemierīgs laiks, pat trauksmains. Varbūt šķiršanās, varbūt iemīlēšanās, varbūt viss kopā. Situācija harmoniskāka kļūs rudenī – tuvojoties dzimšanas dienai, kļūs mierīgāk, bet gada beigas kopumā būs laimīgas.

SKORPIONS (23.10.–22.11.)

Pēdējās dekādes jeb zīmes pašās beigās dzimušajam Skorpionam būs pasmagi. Lai gan, kā Skorpions pats saka, viņš ir pieradis pie tā, ka ir smagi. Taču mans ieteikums: noteikti vajag lūgt atbalstu, un tāds viņam būs, ja vien viņš to vēlēsies.

Pirmās un otrās dekādes Skorpionam samērā labs gads, sevišķi veiksmīgs tam, kurš dzimis zīmes pašā vidū – novembra sākumā.

Rudens pusē – augustā un septembrī – Skorpions būs ļoti drosmīgs, pārliecināts par sevi, varbūt riskēs kļūt pat pārāk pārliecināts un pat agresīvs. Bet nu, visticamāk, tas nozīmē, ka viņš ies uz uzvaru. Un, ja nekritīs, tad uzvarēs!

Es neredzu, ka Skorpions varētu atteikties no cīņas. Viņš vienmēr ir gatavs ilgai cīņai, un novembra vidū dzimušajam arī ir jāgatavojas ļoti ilgām grūtībām un ilgai spriedzei. Tāpēc līdzīgi kā Lauvai, arī Skorpionam ir stipri jāpadomā, vai uzņemties vēl kādas jaunas saistības, jo var būt tā, ka gaidāmā spriedze pat Skorpionam var būt par ilgu.

STRĒLNIEKS (23.11.–22.12.)

Strēlniekam labs gads, jo īpaši – gada otrā puse. Strēlnieks būs smaidīgs, aktīvs, nav neviena tēma, par kuru varētu teikt, ka viņam kaut kas draud. Vienīgi septembrī sirds lietās jāatceras par diplomātiju un taktu, kas viņam kādreiz aizmirstas. Jāspēj sastrādāties ar kolēģiem, draugiem – pat, ja Strēlniekam viņos kaut kas nepatīk.

Ieteikums: izmantojiet šo gadu, jo turpmākie gadi ekspansīvu attīstību vairs nesola – 2015. gadā vēl mazliet, bet pēc tam vairs ne.

MEŽĀZIS (22.12.–21.01.)

Mežāzim ļoti tramīgs laiks. Viņš rosīsies: nebūs mierā ar to, kas ir, nekas nebūs pietiekami labi, kaut kas ir jāuzlabo – tāda izjūta būs līdz pat augustam. Pēc tam viņš pamazām norims, aizies otrā plānā un uz lielās dzīves skatuves kādu laiku neparādīsies.

Tam Mežāzim, kurš dzimis janvāra vidū, būs atsevišķas grūtākas epizodītes. Taču arī Mežāzim, līdzīgi kā Skorpionam, vārds «grūti» izraisa pat zināmas patīkamas emocijas. Tāpēc domāju, ka Mežāzis pat apzināti meklēs izaicinājumus, kur darboties.

Mans ieteikums: lielākās aktivitātes plānot pašās gada beigās vai 2015. gadā. Netērēt spēkus un neizšaut visas patronas, cīnoties par principiem. Uzvaras šogad nav tik stratēģiski svarīgas.

ŪDENSVĪRS (21.01.–19.02.)

Sarežģīts gads gaidāms tikai faktiski pašās zīmes beigās (precīzāk – no 16. līdz 19. februārim) dzimušajam Ūdensvīram, visiem pārējiem – relatīvi viegls.

Gada otrajā pusē, pieaugot ambīcijām, būs lieli plāni – par sadarbību, par attīstību. Un kāpēc ne? Ūdensvīrs šogad var darboties! Galvenais, lai šie plāni nebūtu pārāk lieli. Ūdensvīram der atcerēties par saprātu un svarīgi ir izvēlēties pareizo mērauklu, ar ko salīdzināt gan savus panākumus, gan neveiksmes. Izvēloties nepareizu salīdzināšanas mērauklu, var būt izjūta, ka nav labi. Piemēram, ja kādai citai zīmei brīvība šķiet mazsvarīga, tad Ūdensvīram tā ir ļoti svarīga. Tāpēc neiekļūšana kādā amatā viņam patiesībā nāk tikai par labu.

Mīlestībā Ūdensvīram diezgan labs gads, nav ne vainas. Daudzi domās par precībām.

ZIVIS (19.02.–21.03.)

Zivīm labs gads – gan sociālajās aktivitātēs, gan karjerā: diplomi, eksporti, importi...

Mīlestībā gada sākumā iespējama sašūpošanās, bet visā visumā – stabili un labi.

Mans ieteikums: uztveriet šo gadu kā lielo iespēju laiku! Neko neatlieciet, visu izmantojiet! Varbūt pieņemsiet pat svarīgāko lēmumu savā dzīvē. Tāpēc negaidiet nepieciešamību, rīkojieties jau šogad! Jo pēc tam pāris nākamos gadus tas nebūs tik viegli.

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais