Bieža sarakstīšanās ar īsziņām nenorāda uz laimīgām attiecībām

Ne viens vien attiecību speciālists uzsvēris, ka komunikācija attiecībās ir galvenais stūrakmens, lai tās būtu izdevušās un ilgstošas. Nav neatrisināmu konfliktu un nesaskaņu, jo vienīgais, kas jādara, – jāizrunā sāpe un kopīgi jārod risinājums, jo pie kompromisa nonākt var tikai ar sarunām.

Mūsdienās, kad esam apbērti ar visdažādāko tehnoloģiju iespēju gūzmu, tam vajadzētu būt divtik vienkārši, jo, pat neatrodoties līdzās, ir iespēja redzēt, dzirdēt un pat sajust partneri, lai cik tālu no viņa atrastos. Tomēr, kā liecina nesenākie pētījumi, bieža sazināšanās ikdienā, izmantojot palīgierīces, ne vienmēr norāda uz stiprām un mīlošām saistībām.

Time ir publicējis datus, kas atklāj – pāriem, kuri regulāri sazinās, rakstot viens otram īsziņas, nav tik noturīgas un ciešas attiecības, cik varētu šķist un viņi vēlētos, lai būtu. Precizitātei – 82% no aptaujātajiem 276 vīriešiem un sievietēm vecumā nedaudz virs un zem 22 gadiem atzina, ka, lai gan dienā vairakkārt nosūta mīļotajiem īsziņu, savās attiecībās nejūtas laimīgi. Aptaujāto vidū 38% bija nopietnās attiecībās, 46% – saderinājušies un 16% – precējušies. Respondenti atklāja, ka nevis ziņu skaits, bet to saturs ietekmē attiecību kvalitāti. Tie, kas laiku pa laikam iekļauj savā ziņojumā kādu romantisku vēstījumu, izteicās, ka ir vairāk apmierināti ar savām attiecībām nekā tie, kuri to nedara.

Interesanti, ka tie vīrieši, kuri biežāk raksta ziņas, apgalvoja, ka jūtas nelaimīgāki nekā tie, kuri īsziņas savām mīļotajām izvēlas sūtīt retāk. Pētnieki atzīst, ka tas notiek tādēļ, ka vīrieši, kuri vēlas šķirties vai attālināties no savas partneres, izvēlas mazāk intīmo komunikāciju ar tehnoloģiju palīdzību, tādējādi ar telefonu aizvietojot klātienes sarunas. Ja pa dienu viss izrunāts 140 zīmju formātā, kādēļ muti dzesēt pie vakariņu galda?! Savukārt gluži pretējs novērojums ir sieviešu vidū. Lai stiprinātu attiecības vai uzlabotu to kvalitāti brīdī, kad attiecībās iestājusies krīze, viņas biežāk izvēlas izmantot īsziņas, lai atvainotos, skaidrotos vai pieņemtu lēmumus.

Pētījuma veicēji, pēc datu analīzes apgalvo, ka iegūtie rezultāti ļauj secināt – īsziņas ir labs attiecību stiprināšanas veids to sākumā – rozā briļļu periodā –, kad romantika plaukst un zeļ, bet, iestājoties attiecību rutīnai, labāk no to sūtīšanas izvairīties, lai neizprovocētu lieku konfliktu un neveicinātu attālināšanos vienam no otra.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais