Norisināsies patversmes dzīvnieku izstāde

© F64 Photo Agency

Jau ceturto gadu dzīvnieku patversme "Mežavarogi" aicina ikvienu ar saviem mīluļiem aktīvi pavadīt laiku adoptēto un patversmju dzīvnieku izstādē. Pasākumā savas konsultācijas arī sniegs kinologi un veterinārārsti.

Dzīvnieku patversme Mežavairogi, Ķekavas novada Bērzmentē, par pagaidu mājām kļūst aizvien vairāk dzīvniekiem, kuri pamesti uz ielām. Patversmes vadītāja Danuta Priede skaidro, ka, meklējot jaunas mājas, ne tikai strādā ar dzīvnieku, lai viņš spētu atkal sadzīvot ar cilvēku, bet arī jāveic pārrunas ar potenciālo īpašnieku.

Patversme 31. augustā aicina uz Latvijas adoptēto un patversmju dzīvnieku izstādi "Saimniek, kāpēc Tu mani nemeklē?". Jau no divpadsmitiem dienā pasākumu apmeklētājus sagaida dažāda veida izstādes un uzdevumi, kuros var piedalīties saimnieks ar savu mīluli. Uz izstādi aicināti gan saimnieki ar saviem adoptētajiem dzīvniekiem no patversmes, gan arī ģimenes un saviem mājdzīvniekiem.

Izstādē "Kāds suns, tāds saimnieks!" tiks vērtēta saimnieka un suņa līdzība kostīmos un frizūrās. Savukārt talantu šovā norisināsies suņu un citu dzīvnieku triku demonstrējumi. Viena no emocionālākajām izstādes nodarbēm var izvērsties Goda aplis, kurā saimnieks stāstīs stāstu par savu dzīvnieku un par satikšanos ar to. Pasākumā sagaidāmi vēl vairāki atraktīvi saimnieka un dzīvnieka uzdevumi un arī bērniem sarūpētas atrakcijas. D. Priede atklāj, ka izstādei jau izveidojies savs patstāvīgo apmeklētāju loks, bet savu atbalstu izrādīt ir aicināts jebkurš interesents.

Pasākuma laikā būs iespēja satikt kinologus un veterinārārstus, kuri neatteiksies sniegt atbildi uz saimniekiem interesējošu jautājumu. D. Priede arī atzīst, ka šajā izstādē ir iespēja ieraudzīt savu nākamo mājdzīvnieku, taču pirms adopcijas tiek sagatavots un pārrunas veiktas arī ar topošo saimnieku, jo patversme ieinteresēta, lai dzīvnieks nekad vairs neatgrieztos uz ielas. Izstādē būs aicināti piedalīties arī citas patversmes un biedrības, līdzi ņemot adopcijai pieejamos dzīvniekus. Ieeja izstādē par ziedojumiem.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais