Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Izklaide

Pasaules spicākie ekstrēmisti tiekas Ventspilī

© Juris Ģigulis

Ventspils jau otro gadu pēc kārtas ir izpelnījusies godu kļūt par mājvietu vērienīgajam ielu sporta un kultūras festivālam Ghetto Games, kas pulcēs spicākos ekstrēmistus no visas Eiropas un tālākām valstīm.

Festivāls līdz svētdienas vakaram Ventspilī pulcēs vairāk nekā 1500 dalībniekus no 20 valstīm. Jaunieši spēkosies 18 sporta veidos: BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, armrestlingā, ielu basketbolā, ielu vingrošanā, ielu dejās, ielu florbolā, ielu motociklu frīstailā, MTB frīstailā, skeitborda slalomā, veikbordā, velopolo, velotriālā un daudzos citos.

Ghetto Games sacensības jau vakar atklāja skeitbordisti, bet festivāla kulminācija notiks rīt, kad norisināsies gan ekstrēmo sporta veidu finālsacensības, kurās sportisti cīnīsies par Ventspils mēra Aivara Lemberga privāti dāvātajām naudas balvām 4000 latu vērtībā, gan lielu popularitāti ieguvušais starptautiskais ielu basketbola turnīrs, kurā notiks cīņa par 2000 eiro lielo balvu fondu.

Aizraujošs solās būt Slam Dunk konkurss, kurā piedalīsies ne tikai pašmāju sportisti un viesi no Polijas un Francijas, bet arī viens no labākajiem Dienvideiropas dankeriem, komandas Da Move dalībnieks Kaders Kams no Itālijas. Viņa kroņa numurs ir danks ar divām bumbām.

Cita starpā festivālā paredzēts arī iespaidīgs motociklu šovs, kurā piedalīsies Ziemeļeiropā atzīti ielu motociklu frīstaila pārstāvji.

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ir gandarīts, ka šāds vērienīgs starptautisks ielu sporta un kultūras pasākums notiek tieši Ventspilī, kur ir senas ekstrēmo sporta veidu tradīcijas. Jau kopš 2000. gada pilsētā darbojas skeitparks, ir arī sava BMX trase un iekštelpu skeitparks treniņiem ziemas sezonā. Drīzumā taps arī jauna sporta halle, kurā zem viena jumta atradīsies BMX trase un moderns segtais skeitparks, uzskaita Ventspils mērs. «Pirms gada saņēmām piedāvājumu kļūt par mājvietu pirmajam Ghetto Games festivālam. Jau tad šis pasākums guva lielu dalībnieku un skatītāju atsaucību, tāpēc priecājos, ka arī šogad festivāls norisinās Ventspilī,» sacīja A. Lembergs.

Plašāka informācija par Ghetto Games un pārējo sporta veidu norises laikiem pieejama mājaslapā www.ggfest.com.