Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJAS PROGNOZES 2022. Kad dzīvosim mierīgāk?

© Pixabay

Kosmosā pēdējos gados tā dēvēto tālo planētu kombinācijas bijušas ļoti negantas, un arī 2022. gadā dažādas spriedzes kombinācijas turpināsies. Sliktā ziņa ir tāda, ka kopumā diez ko mierīgāk nekļūs, bet labā – 2022. gads būs mazmazlietiņ gaišāks nekā 2021. Un katram cilvēkam vai uzņēmumam ir sava astrokarte, kas nozīmē: ja arī kopējais fons negatīvs, daudziem tomēr dotas iespējas dzīvot optimistiski, veidot biznesu, strādāt, pelnīt, mīlēt.

Globālās pārmaiņas turpinās

Dzīvojam globālu pārmaiņu periodā, un faktiski tās ir sākušās jau sen, pamazām uzņemot apgriezienus.

Viens no pārmaiņu vēstnešiem ir Plūtons Mežāža zodiaka zīmē. Šis ir garš astroloģiskais cikls, kas sācies 2008. gada novembra beigās un ilgs līdz 2023. gada marta beigām. Pēc tam vēlreiz atgriezīsies šajā zodiaka zīmē 2023. gada vasarā un uzkavēsies tur līdz 2024. gada janvārim.

Mežāža zodiaka zīme pēc savas būtības ir konservatīva. Astroloģijā tās aizbildniecībā ir likumi, valstiskās struktūras, lietu kārtība, tradīcijas, arī būvniecība, nekustamais īpašums u.c. Plūtons savukārt ir lielais transformators, noteiktās kārtības un tradīciju irdinātājs. Pasaule mainās.

Ja palūkojamies nesenā pagātnē, tad kopš Plūtona nonākšanas Mežāzī daudz kas noticis. Ap to laiku pirmo reizi ASV vēsturē par valsts prezidentu tika ievēlēts afroamerikānis - Baraks Obama, tajā laikā Kosovas parlaments pasludināja neatkarību no Serbijas, Gruzija izstājās no NVS, Turcijas bruņotie spēki iebruka Irākā. Patlaban - talibu nākšana pie varas Afganistānā, Lukašenko režīma diktatūra u.c.

Atskatoties vēsturē - 16. gadsimtā, kad Plūtons atradās Mežāzī, Eiropu sašķēla Mārtiņa Lutera reformācijas kustība, savukārt Amerikas kontinentu skāra pirmais spāņu kolonizācijas vilnis.

Cita starpā ir arī tādas kombinācijas, kādas bija, kad pasaule cīnījās ar Lielās depresijas sekām un Eiropā nostiprinājās autoritārie režīmi (1934.-1942.).

Varam prognozēt, ka varas un sistēmu maiņas pasaulē turpināsies. Jā, arī radīsies kādi jauni partnerības veidojumi. Kā, piemēram, 2021. gada rudenī ASV, Lielbritānija un Austrālija paziņoja par Indijas-Klusā okeāna stratēģiskās partnerības izveidi. Pirmā šīs partnerības iniciatīva būs palīdzība Austrālijai kodolzemūdeņu būvē, izmantojot ASV un Lielbritānijas tehnoloģijas. Tāpat Austrālija iegādāsies tālas darbības rādiusa ASV spārnotās raķetes «Tomahawk». Tehnoloģiju straujā attīstība arī ir viena no šībrīža tendencēm.

Finanšu tehnoloģijas un darbinieku mikročipi

Vēl viena no svarīgākajām kombinācijām ir Urāna atrašanās Vērša zodiaka zīmē. Pēdējā ir baņķieru zīme. Kā smejies - katram Vērsītim savs naudas podiņš, ko lolot, aprūpēt un papildināt. Šajā pozīcijā Urāns jau arī atrodas kādu laiku un būs vēl līdz 2026. gadam. Astroloģijā šo planētu saista ar dažādām tēmām, arī ar straujām pārmaiņām un tehnoloģiju attīstību.

Kā redzams, bankas tiešām strādā, lai uzlabotu digitālos pakalpojumus. Jau neviens nebrīnās, ka klienta identifikācijā tiek izmantota biometrija.

Cita starpā Urāns pirmo reizi Vērša zīmē iegāja 2018. gadā, un ap šo laiku Igaunijas «Tele2» darbiniekiem tika piedāvāts ievietot rokā mikročipu ērtākai biroju durvju atvēršanai, un daži iespēju arī izmantoja. Šīs tehnoloģijas ir arī ASV, Lielbritānijā, Zviedrijā. Izcēlies pat skandāls, kad kāds uzņēmums vēlējies saviem darbiniekiem to pārvērst par obligātu pasākumu.

Bet atgriežoties pie finanšu jomas - ir sākušās diskusijas par digitālā eiro ieviešanu. Sazvērestības teoriju piekritēji lēš, ka tādējādi tiktu izskausta skaidrā nauda un pastiprinātos kontrole. Eiropas Centrālā banka šādu scenāriju noliedz un savā mājaslapā skaidro, ka digitālais eiro papildinātu skaidro naudu, nevis to aizstātu. «Digitālais eiro tiktu izmantots līdztekus skaidrajai naudai, reaģējot uz klientu augošo pieprasījumu pēc ātriem un drošiem digitālajiem maksājumiem,» stāsta banka.

Kas notiek ar ES?

Mēs neesam vieni, un, prognozējot tendences, jāskata dažādas tēmas un jomas. Ne tikai vispārējās globālās tendences, bet arī norises Eiropas Savienībā (ES).

Tā kā ES veidošanās process bijis ilgs un vairākos posmos, diezgan grūti izvēlēties datumu, kuru uzskatīt par dzimšanas dienu. Pirmsākumi meklējami 1951. gada 18. aprīlī, kad tika dibināta Eiropas Ogļu un tērauda kopiena. Savukārt 1957. gada 25. martā tika parakstīts Eiropas Ekonomikas Kopienas dibināšanas un Eiropas Atomenerģijas kopienas dibināšanas līgums. Pēc būtības šo vairāk varētu uzskatīt par ES dibināšanas laiku.

Minētajā datumā un tātad ES pamathoroskopā ir kombinācijas, kas cilvēka astrokartē norādītu uz lieliem šķiršanās riskiem. Palēnām, ar iespējamām intrigām un šantāžu no abu partneru puses. Ļoti nelāga izskatās arī naudas resursu apsaimniekošana, darījumi ar bankām. Savienībai ir lielāki riski iedzīvoties zaudējumos nekā ieguvumos. Bet visādi citādi šim veidojumam nav ne vainas.

Katrai struktūrai svarīgi ir arī individuālie gadu cikli. No 2021. gada rudens līdz 2022. gada rudenim sāpīgākie jautājumi saistās ar darbaspēku, strādājošo kompetenci, spēju brīvi pārvietoties. Pieļauju, ka daudzas ES bloka valstis izjutīs darbaspēka problēmu. Jutīga arī ārzemju tēma, t.i., problēmas var sagādāt aiz ES robežām notiekošais. Patvēruma meklētāju pūļi, citu valstu veidoto savienību ietekme u.tml. Varbūt kāda valsts arī sāks nopietnāk domāt par «laulības» šķiršanu.

Latvijai Saturna ierobežojumi

Mums svarīgi - kas notiek Latvijā. Pirmām kārtām cilvēkiem, protams, aktuāls jautājums, kas notiks ar ļauno vīrusu. Te uzreiz jāteic, ka vīrusam nav horoskopa (t.i., nav «dzimšanas datu»), līdz ar to prognozēt, kā tas tieši rīkosies, nevaram. Infektologi vēsta, tas ir ieradies pasaulē uz palikšanu. Bet, runājot par nākotni, viss jāskata kontekstā. Gadiem grautā Latvijas veselības aprūpes sistēma, varas vīru lēmumi, ierobežojumi utt. Tātad jāanalizē Latvijas valsts astrokarte kopumā, ņemot vērā situāciju, kādā esam šobrīd.

Mūsu valsts horoskops 1918. gada 18. novembrī ir problemātisks. Lielākā pretstāve starp valsts varu un tautu. 2022. gadā līdz maija otrajai pusei valsts struktūras var nobremzēt dažādus pozitīvus procesus. Savukārt labs laiks radošām darbībām, jaunatnes un sporta tēmai. Lai vai kādus lēmumus pieņem vara, šo nozaru cilvēki meklēs risinājumus un iespējas savām izpausmēm.

Maija beigās sākas un līdz pat 2023. gada pavasarim turpinās periods, kad negantnieks Saturns izveido ierobežojošu kombināciju ar Latvijas astrokartes Sauli, kas ir vitalitāte, enerģija, optimisms, attīstība. Ir arī kombinācijas, kas rada bažas par emigrācijas vilni. Labā ziņa, ka minētais periods piemērots mācībām, komunikācijai, tehnoloģiju attīstībai, kultūras uzplaukumam - ja ne publiski, tad radošo cilvēku prātos, studijās, kabinetos.

Un vēl labāka ziņa ir tā, ka katram cilvēkam, firmai, struktūrai ir savs individuālais horoskops, savi individuālie gada cikli un nekad nav vienlīdz labi vai slikti visiem.

*

UZMANĪBU!

Lielais dižčiks

Planēta Merkurs saistās ar komunikāciju, darījumu sarunām, līgumiem, informāciju, arī ar saziņas līdzekļiem, transportu, pārvietošanos. Trīs līdz četras reizes gadā tā ieņem piņķerīgu, nelabvēlīgu stāvokli. Un šie periodi ilgst nedēļas trīs. Iespējami dažādi pārpratumi, var izjukt norunas.

Svarīgus darbus šajos periodos labāk neplānot. Nav labs laiks uzņēmumu reģistrēšanai, līgumu slēgšanai, tehnikas iegādei.

Toties var pabeigt iesāktās lietas, vairāk ieklausīties sevī, var rasties atklāsmes par to, ko kāds noklusējis.

*Retrogradā kustībā Merkurs atradīsies 14.01.2022.-04.02.2022.

Planēta uzturēsies gan Ūdensvīra zodiaka zīmē, gan Mežāzī.

Grūtāk sadarboties, uzklausīt un pieņemt atšķirīgus viedokļus. Īpaša uzmanība pievēršama dokumentiem, oficiāliem vēstījumiem. Darīšanas ar iestādēm labāk nekārtot.

*Retrogradā kustībā Merkurs atradīsies 10.05.2022.-03.06.2022.

Planēta uzturēsies gan Vērša, gan Dvīņu zodiaka zīmē.

Var rasties bažas par darba, biznesa un ienākumu stabilitāti. Ja gribas tūdaļ rīkoties, kaut ko glābt, organizēt - centies nomierināties. Tā ir Merkura provokācija, lai cilvēks kaut ko ātrumā sadara. Svarīgā informācija katram pašam jāpārbauda dubultā.

*Retrogradā kustībā Merkurs atradīsies 10.09.2022.-02.10.2022.

Planēta uzturēsies gan Jaunavas, gan Svaru zodiaka zīmē.

Dažādas neskaidrības ar un ap pakalpojumu jomu. Prasības pret citiem un kritika diezgan neganta un pat nepamatota. Daudz jādomā par pašnovērtējumu, un pastiprināta koncentrēšanās uz ārējo tēlu.

*Retrogradā kustībā Merkurs atradīsies 29.12.2022.-8.01.2023.

Planēta uzturēsies tikai Mežāža zodiaka zīmē.

Pārāk liels pragmatisms un skeptiskums, arī egoisms, aprēķins, skopums. Jāuzmanās no cilvēkiem, kas vēlas draudzēties savtīgos nolūkos. Bažas par stabilitāti lietišķā un privātā jomā.

*

APTUMSUMU LAIKS

Katru gadu notiek četri vai pieci Saules un Mēness aptumsumi. Astroloģijas teorijās teikts, ka šie periodi ir piesātināti ar jaudīgu enerģiju, iespējami karmiski notikumi, sakāpinātas emocijas.

Laiku starp aptumsumiem vēlams vadīt mierīgi, bez varoņdarbiem un attiecību skaidrošanas.

30.04.2022. Saules aptumsums Vērša zodiaka zīmē.

Latvijā: nav redzams, maksimums plkst. 23.41

Pasaulē: Dienvidamerikā, Klusā un Atlantijas okeāna reģionā, Antarktīdā.

16.05.2022. Mēness aptumsums Skorpiona zodiaka zīmē.

Latvijā redzams, maksimums plkst. 05.01

Pasaulē: Eiropā, Dienvidrietumāzijā, Āfrikā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā, Klusā, Atlantijas un Indijas okeāna reģionā, Antarktīdā.

25.10.2022. Saules aptumsums Skorpiona zodiaka zīmē.

Latvijā redzams, maksimums: plkst. 13.23

Pasaulē: Eiropā, Dienvidrietumāzijā, Āfrikā, Atlantijas okeāna reģionā.

8.11.2022. Mēness aptumsums Vērša zodiaka zīmē.

Latvijā nav redzams, maksimums plkst. 12.59

Pasaulē: Daļā Eiropas, Āzijā, Austrālijā, Ziemeļamerikā, daļā Dienvidamerikas Klusā, Atlantijas un Indijas okeāna reģionā, Antarktīdā, Arktiskajā reģionā.

P.S. Ja aptumsums nav redzams, ietekme vienalga ir. Varbūt nedaudz mazāka nekā tad, ja konkrētā teritorijā redzams.