Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Horoskopi

PROGNOZES 2021. Pasaule nemierīga, bet iespējams pozitīvs "restarts"

© Pixabay

Aizvadītais gads pasauli apgrieza kājām gaisā, lika pārvērtēt attieksmi pret dažādām lietām, atklāja nezināmas šķautnes līdzcilvēkos, pārbaudīja mūsu gribasspēku un rakstura stingrību. Jaunais – 2021. – būs mazliet mierīgāks, bet ne mierīgs. Taču nekad nav tā, ka visiem viss slikti, un vienmēr ir iespēja ņemt talkā astroloģiju. Izmatojot labvēlīgos periodus, varam dzīvot harmoniskāk.

Atskats prognozēs

Astrologiem bieži pārmet notikumu analīzi tad, kad kaut kas jau ir noticis. Tāpēc vienmēr ir vērts izvērtēt pašu veikumu. Pērn «Praktiskā Astroloģija» 2020. gada prognožu speciālizlaidumā rakstīja: «Šogad sāks darboties vairākas jaudīgas astroloģiskās kombinācijas, kas norāda uz pārmaiņām pasaules lietu kārtībā. Latvijā, sākot no vasaras sākuma, iespējamas kādas problēmas finanšu sektorā un nekustamā īpašuma jomā, mūs var skart globālā krīze. ..» Bet saistībā ar Saturna-Jupitera ciklu novembrī prognozējām, ka «sāksies Jupitera un Saturna cikls, ko mēdz dēvēt par «karaļu» vai «varas ciklu» un kas atkārtojas reizi 20 gados. Šai kombinācijai toni noteiks Ūdensvīra zodiaka zīme, kas allaž nāk ar pārmaiņām. Tās skar politiskās sistēmas, parādās jauni līderi un jaunas ekonomiskās tendences, notiek izmaiņas ģeopolitiskajos procesos.

Iepriekš, 2000. gadā, kad bija šī planētu kombinācija, Krievijā pie varas nāca Vladimirs Putins un par Sīrijas līderi kļuva Bašars al Asads. Venecuēlas prezidents Ugo Čavess tika ievēlēts uz otro termiņu, ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēja Džordžs Bušs.» Tagad spēcīgu vēlētāju atbalstu saņēmis Džo Baidens.

Nepārskatīsim visas pērnās prognozes, bet jāteic, ka daudzi procesi turpināsies.

Pasaules pārdale

Ņemot vērā, ka vairākas tālo planētu kombinācijas ir ilglaicīgas, globālās pārmaiņas pasaulē neapstāsies.

Nav izslēgts, ka Eiropas Savienībā (ES) dažas valstis vēlēsies sekot Lielbritānijas piemēram. Ja ne iegūt pilnīgu neatkarību, tad lielāku brīvību. Bet diez vai tas būs 2021. gadā. Neapmierinātība ar kopējo kārtību rūgs, taču ES astrokartē lielāki riski partnerībai ir laikā no 2022. līdz 2023. gada pavasarim.

Pasaules varas maiņu un pārdales procesā arī 2021. gadā var aktualizēties dažādi teritoriālie un varas jautājumi. Nebūtu brīnums, ja tiktu «sakustināts», piemēram, Kuriļu salu jautājums, kas «karājas gaisā» kopš Otrā pasaules kara. Var aktualizēties Īrijas un Ziemeļīrijas robežjautājums, tāpat arī Spānijas un Katalonijas tēma.

Karojošajās teritorijās pamieru panākt būs grūti, tas būs trausls un nenoturīgs.

Visu gadu ierastās kārtības irdinātājs Plūtons atradīsies Mežāzī, kur tas nonāca pirms vairākiem gadiem. Toreiz ASV pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē ieguva tumšādainu prezidentu - Baraku Obamu. Plūtons Mežāzī drupina ierasto lietu kārtību.

Urāniskā neprognozējamība finanšu sektorā

Nemierīgais un neprognozējamais Urāns visu 2021. gadu atradīsies Vērša zīmē. Šā nopietnā darbarūķa pārraudzībā atrodas banku sektors, kopš seniem laikiem visai konservatīva padarīšana. Bet palūkojieties, kas notiek! Tehnoloģijas ļoti strauji iekaro šo bastionu. Un tā tas turpināsies. Sliktākajā gadījumā - Urāns Vērsī ir arī problēmas banku sektorā.

Vērša aizgādniecībā atrodas arī lauksaimniecība, īpašums, dzīves stabilitāte, māksla un baudas. Jaunas vēsmas un negaidītas tendences iespējamas visās šajās jomās.

Radošums un «viegla migla»

Neptūns visu gadu un vēl līdz pat 2025. gadam atradīsies savās «mājās» - Zivju zodiaka zīmē. Planētas aizbildniecībā ir kolektīvā zemapziņa, radošās jomas, arī medicīna. Neptūns Zivīs rada ilūzijas, nenoteiktību, pat haosu, lai pēc tam izkristalizētos lietu būtība.

Planētas negatīvā daba spilgtāk izpaužas tad, kad tā atrodas nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī. 2021. gadā tas būs no 26. jūnija līdz 1. decembrim. Iepriekšējos gados retrogrādā Neptūna periodos aktualizējās Zikas vīrusa izplatības tēma, notika cūku mēra uzliesmojums. Cerēsim, ka šajā laikā atkal nenotiks tas, kas mums ļoti, ļoti nepatiktu...

Retrogrāds Neptūns arī rada informācijas un uztveres duļķes, pastiprina tieksmi apreibināties vai ļauties ilūziju migliņai. Taču tas ļoti veicina radošās izpausmes.

Latvijai mazliet vieglāk

Aplūkojot Latvijas solāros ciklus, secinu, ka 2021. gads solās būt mazliet vieglāks, bet ne viegls. Līdz maija beigām joprojām slikti viss, kas saistās ar ārzemēm. Diemžēl... diez vai vieglāk kļūs tūrisma jomai, viesmīlības biznesam u.c. uzņēmumiem, kas apkalpoja ārzemniekus. Atdzīvošanās varētu notikt tuvāk vasarai.

Sarežģīti arī izglītības jautājumi - attālinātās mācības, skolotāju atalgojums u.tml. Sabiedrība nebūs apmierināta.

Finanšu tēmai Latvijas astrokartē ir divējāda daba. No vienas puses - naudas plūsmai vajadzētu būt. Un kā nu ne - pieejami taču aizņēmumu miljardi. No otras - tie miljardi, ja tiks apgūti, būs parāds, kas jāatdod, un saistībā ar ārzemēm finanšu tēma LV horoskopā izskatās nelāgi.

Latvijas valsts pamathoroskopā ir spriedzes kombinācijas starp tautu un varu, kas gada ciklos ik pa laikam atkārtojas, turklāt, skatot 2. un 8. «mājas» tēmas mundānajā astroloģijā - finanšu resursus, aizņēmumus, nodokļus, arī ir problēmas. Latvijas valstij - jo mazāk aizņemties, jo labāk.

No 2021. gada maija ārzemju tēma ir daudz pozitīvāka. Tas tulkojams gan kā labas pozīcijas dažādu ārlietu jautājumu risināšanai, gan kā plusiņš tūrisma un citām ārvalstu viesus apkalpojošām nozarēm. Jācer, ka vasarā dzīvība Vecrīgā un citos ārvalstu tūristiem interesantos objektos atgriezīsies.

No 2021. gada maija Latvijas solārhoroskopā ir labvēlīgas kombinācijas radošām tēmām. Mūsu mākslinieku veikums tiks novērtēts ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā līmenī. Ir cerība, ka sporta nozare arī atplauks un varbūt sagaidīsim kādas pozitīvas vēsmas izglītības jomā.

Un vēl viena labā ziņa ir tā, ka 2021. gadā spriedzes aspektu ir mazāk un mazāk arī retrogrādo planētu stāvokļu. Sarežģītākais laiks iespējams ap Jāņiem un septembra beigās - oktobrī. Kaut arī dažādas spriedzes kombinācijas būs vēl vairākus gadus, tik skarbi laiki kā 2020. gadā nav prognozējami.

Grūti laiki valdībai?

Latvijas pamathoroskopā ir iekodētas pretrunas starp tautu un varu, un diezgan bieži šī tēma atkārtojas solārhoroskopos. Taču astro analīzē svarīgi ir vēl daudzi aspekti. Piemēram, katras valdības horoskops (par atskaites punktu ņemot apstiprinošo Saeimas balsojuma brīdi).

Neveiksmīgie Jāņa Bordāna un Alda Gobzema mēģinājumi izveidot valdību notika laikā, kad bija spriedzes aspekts starp Sauli un Plūtonu, ko es biznesa astroloģijā mēdzu dēvēt par «bankrota kombināciju». Profesionāla valodnieka un firmas «Lāču ledus» dibinātāja Krišjāņa Kariņa valdība tika apstiprināta tad, kad šā aspekta vairs nebija. Taču atkal jau kārtējo reizi - arī šīs valdības horoskops nav ne tuvu ideālam.

Problemātiska finanšu un nodokļu tēma, ne tikai kā prasme to loģiski menedžēt, bet arī saistībā ar ārvalstīm. Un pie šādām kombinācijām absolūti nevietā ir premjera priecāšanās par «daudzajām naudām». Paņemt viegli, atdot grūti.

Vēl būtisks aspekts valdības pamathoroskopā ir partnerība. Politiskā kontekstā to tulkojam kā koalīciju. Ir lieli riski, ka kāds no koalīcijas partneriem «uzmet». Līdzīgas kombinācijas bija 2009. gadā izveidotajai Valda Dombrovska valdībai, un, kad solārhoroskopā šīs kombinācijas atkārtojās, savus ministrus no valdības atsauca Tautas partija. Zīmīgi, ka viens no nesaprašanās iemesliem bija nodokļu sloga palielināšana...

Valdības locekļu starpā var būt apgrūtināta komunikācija, un premjers dažu brīdi var rīkoties vai izteikties spontāni, jo viņa kosmogrammā Saule Strēlniekā, Mēness Aunā un spriedzes aspekti Saulei ar Marsu un Urānu. Turklāt retrogrāds Merkurs un Saules un Mēness aptumsumu ietekme. Pluss ir tāds, ka «sazemējumu» dod lielais Zemes stihijas īpatsvars un Marss Jaunavā.

Problemātiskākie periodi valdībai 2021. gadā iespējami janvāra otrajā pusē - februārī, marta beigās - aprīlī, jūlijā un augustā. Taču nepārtraukti caurvijas jau iepriekš pieminētā spriedze partnerībā.

**

Aptumsumi, mīla un karma

Saules un Mēness aptumsumi mēdz iezīmēt karmiskus dzīves notikumus un ļoti bieži saistās tieši ar attiecību tēmu.

2021. gadā:

26. maijs Pilns Mēness aptumsums

10. jūnijs Gredzenveida Saules aptumsums

19. novembris Daļējs Mēness aptumsums

4. decembris Pilns Saules aptumsums

Šajos periodos var būt sakāpinātas emocijas, dzīvē «uzrasties» cilvēki no pagātnes. Iespējama arī iepazīšanās, kas ikdienu sagriež virpulī. Varbūt tu pēkšņi satiec cilvēku, kas raisa sajūtas, ka zini viņu jau veselu mūžību. Vai - sākas attiecības, par kurām var teikt: «Kā tas var būt?» Tas ir laiks, kad varam gan satikties, gan izšķirties. Tāpēc aptumsumu laikā jābūt ļoti apdomīgiem.

Mēness aptumsumi saistīti ar cilvēku psihisko un emocionālo jomu, dvēseli un zemapziņu, savukārt Saules aptumsumi ietekmē personības ārējās aktivitātes, arī ģeopolitiskus un sabiedriskus procesus.

Aptumsumu laiks vienlaikus ir gan sarežģīts posms, gan jauna cikla sākums.

**

PRAKTISKI PADOMI

* Kad daudz planētu atrodas retrogrādā stāvoklī, tad iespējama bremzēšanās un piņķerēšanās. Katra planēta pārvalda savu jomu, un, ja vienlaikus ir daudz spriedzes, tad vienā vai otrā sfērā to izjūt ļoti daudzi.

Vissaspringtākais periods 2021. gadā ir no 29. septembra līdz 6. oktobrim, kad retrogrādā stāvoklī atrodas seši debesu spīdekļi no desmit. Šo laiku vajadzētu pavadīt pēc iespējas rāmāk. Un pavisam noteikti neuzsākt jaunus projektus.

* Nebūtu vēlams sākt nopietnus būvdarbus, kad Saturns ir retrogrāds, un šajā gadā tas būs no 23. maija līdz 11. oktobrim. Vasara, protams, ir aktīvākais būvniecības un remontu laiks, bet tad darbus būtu vēlams vismaz iesākt pirms 23. maija.

**

UZMANĪBU!

Merkurs retrogrādā stāvoklī:

30.01.-21.02.

30.05.-23.06.

27.09.-18.10.

* Nevajag sākt jaunus darbus, no kuriem gaidi atdevi ilgtermiņā.

* Nevajag plānot svarīgas darījumu sarunas un slēgt līgumus.

*Nevajag mainīt darbu, pirkt vai īrēt mājokli.

* Nav labs laiks auto vai sadzīves tehnikas iegādei.

* Var paveikt iesākto.

* Var atrisināt ilgstoši iestrēgušus jautājumus.

* Var pārdot lietotu auto.

Kad planētas ieņem savu retrogrādo stāvokli, tad planētas pārraudzībā esošajā jomā iespējama piņķerēšanās un neveiksmes.