Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Horoskopi

Baltā Metāla Vērša gads: veiksies strādīgajiem un atbildīgajiem

© Depositphotos

Jaunais, 2021. gads saskaņā ar austrumnieku tradīcijām aizritēs Baltā Metāla Vērša aizgādībā. Ieturēta krāsa un stingrs raksturs. Vērsis ir cēls un spēcīgs dzīvnieks, un viņa gadā varam sagaidīt tendences, kas atbilst Vērša dabai. Veiksme smaidīs izlēmīgajiem, mērķtiecīgajiem, cēlsirdīgajiem un viedajiem. Augstā vērtē būs uzcītīgs darbs un atbildīga attieksme.

Konservatīvisms un tradīcijas

Vērsi raksturo pamatīgums. Viņš stāv ar abām kājām uz zemes, piešķiebis vareno, ragaino galvu, ilgi skatās un tad apņēmīgi dodas uz priekšu. Viņam tīk patiesas vērtības, iesakņojušās tradīcijas un noteikta lietu kārtība.

Austrumnieku ieskatā Vērša gads būs rāmāks nekā aizejošais - Žurkas. Gada galvenais motīvs - neatlaidīgs darbs. Jebkurā jomā: darbā, biznesā, attiecībās, sevis pilnveidošanā. Vērša gada darbs un ieguldījumi atmaksāsies divkārt. Jo viņš mīl atbildīgos un godīgos. Pacentieties atbilst Vērša ideālam, un viņš atbildēs ar draudzīgu attieksmi un apbalvos.

Naudas lādīte centīgajiem

Gan Rietumu, gan Austrumu astroloģijā mēdz teikt, ka katram Vērsītim nepieciešama sava naudas lādīte, savs zelta podiņš. Šī zodiaka zīme uzņēmusies aizbildniecību arī pār materiālajām vērtībām.

Prognozēs tiek solīts, ka gads daudziem atnesīs labklājību, jo Vērsis ir stabils un uzticams partneris. No gaisa pīrādziņi nekritīs, un piena upes ķīseļa krastos neplūdīs tāpat vien. Veiksme darījumos, darbā un labklājība atkarīga no tā, cik centīgi un uzcītīgi darbosieties.

Taču jāņem vērā, ka Vērša konservatīvisms, lēnīgums un nevēlēšanās ielaist savā dzīvē dinamiskas pārmaiņas vai kaitēt strauji augošām kompānijām. Varbūt kādā reizē mazliet jāpiebremzē, jānogaida un nevajag projektus sasteigt. Vērsis netic ātrai peļņai un vēl jo vairāk - vieglai peļņai. Tie, kas domā: ātri lietas «sabīdīsim», naudu savāksim un nozudīsim... ai, kā maldās. Šādas darbības Vērsi var tikai saniknot. Esat redzējuši saniknotu Vērsi? Neiesaku!

Lepnā vienatnē vai mīļi ģimenē?

Attiecību jomā Vērša gadam divējāda daba. No vienas puses, Vērsim labi tīk vienatne un viņš diezgan negribīgi un lēnīgi savā dzīvē ielaiž jaunus paziņas. No otras puses - Vērsim patīk stabilas attiecības un omulīgi ģimeniska noskaņa, kur valda miers un labklājība.

Vētrainas kaislības, rožlapiņu lietu un šampanieti kristāla glāzēs laikam nesagaidīt, bet rāmi lēnīgu un romantisku pastaigu pa ziedošu pļavu gan. Bet ar vienu nosacījumu - ka kopā savāksiet zālītes tējām. Lai ir kāds praktisks labums arī.

Tātad - Vērsis ir par sevi pārliecināts un mierīgs dzīvnieks, tāpēc lielus pārsteigumus vai lielus satricinājumus nevajadzētu gaidīt. Veltiet uzmanību ģimenei, darbam, stabilai, nesteidzīgai izaugsmei. Un gada valdnieks būs ar jums.


*

Kā sagaidīt Vērša gadu?

Vērsis ir konservatīvs - viņam nepatīk ārišķības un izrādīšanās. Nevajag serpentīna skruļļus un konfeti no plaukšķenēm. Vislabāk austrumnieku jaunā gada atnākšanu atzīmēt ģimenes un tuvu draugu lokā.

Mielasta galdā lieciet vienkāršus, sātīgus ēdienus. Piemēram, klasiku - kartupeļus ar šķovētiem kāpostiem un karbonādi vai kotletēm. Tikai viena nianse - nelietojiet liellopu gaļu, jo tas gada valdnieku var aizvainot.

Tā kā Vērsis ir zaļo pļavu dzīvnieks, dažādi salāti un svaigi vai konservēti dārzeņi arī labi iederēsies. Bet vajadzētu izvairīties no eksotikas - suši, jūras produkti, svešzemju augi kā piedevas atstājami citai reizei.

Dzērienu kartē iederēsies mājās gatavotas limonādes no meža vai dārza ogām un pašbrūvēts mājas vīns.

Baltais Metāla Vērsis savus sveicējus labprāt redzētu tērptus gaišās drānās no dabīgiem materiāliem un dažiem gaumīgiem aksesuāriem - tautiskiem sudraba gredzeniem vai saktiņām, bronzas kaklarotām u.tml. Tērpa toņi var būt arī brūngani, zaļgani, oranži - bet pēc iespējas tuvāki tiem, kas redzami dabā. Nevajag vizuļus, kruzuļus un izkrāsot seju kā TV šovā. Jo dabiskāk, jo labāk.

Dāvanās cilvēkiem vislabāk pasniegt praktiskas, saimniecībā noderīgas lietas.

*

Kas gaida katru zodiaka zīmi?

Ko Vērša gads sola Austrumu horoskopa dzīvniekiem

* Žurkas gadā (1924., 1936., 1948., 1960., 1972., 1984., 1996., 2008., 2020.) dzimušajiem:

Žurkai vienmēr patīk savilkt labumiņus savā alā, lai ir un pietiek, ja nāk grūti laiki. Vērsis šajā ziņā domā līdzīgi un strādāt gribošajām Žurkām ļaus pavairot ienākumus. Savukārt sliņķiem uzdos pārskatīt savus tēriņus un vairāk ekonomēt. Labs gads saimniekošanai un mājas vides uzpošanai. Savukārt mīlas lietās tiks gūta stabilitāte. Tikai - jāizvairās no iesaistīšanās avantūrās.

*Vērša gadā (1925., 1937., 1949., 1961., 1973., 1985., 1997., 2009.) dzimušajiem:

Gada valdniekam cītīgi jāstrādā, tad arī būs labklājība un kāpiens pa karjeras kāpnēm. Dziļākajā būtībā Vērsis ir privātīpašnieks, tāpēc veiksme gaida čaklos biznesa ļaudis. Bet, ja sava biznesa vēl nav - tad ir vērts padomāt par izveidi. Mājas vidē Vērsis gādās par to, lai pilns ledusskapis un vienmēr ir ko celt galdā. Un arī kāda naudiņa drošībai tiks ielikta zeķē. Attiecību jomā - tiekšanās pēc stabilitātes.

*Tīģera gadā (1926., 1938., 1950., 1962., 1974., 1986., 1998., 2010.) dzimušajiem:

Tīģeris ir straujš un vienmēr gatavs ar lieliem lēcieniem dzīvē virzīties uz priekšu. Un - kas tas? Stāv priekšā lēnīgs, spītīgs Vērsis ar darbarīku kasti rokās... Gads nebūs viegls, jo vajadzēs apvaldīt straujo dabu un darbā vai biznesā uz priekšu virzīties maziem solīšiem. Tas var ietekmēt arī finanses. Maciņš vai konts pildīsies tikai ar pacietību. Attiecībās jāizvairās no sava ego demonstrēšanas, tad sirdslietās viss būs lieliski.

*Truša/Kaķa gadā (1927., 1939., 1951., 1963., 1975., 1987., 1999., 2011.) dzimušie.

Tā mazliet laiskā attieksme pret dzīvi būs jāaizmirst. Šajā gadā ar smaidu un skaistu runāšanu neko tā īsti nevarēs paveikt. Bet Trusis jau arī nav nekāds vārgulis, ja arī sākotnēji izskatās kā trausla būtne. Ja vajadzēs - ne labprāt, bet ņems to arklu un darīs, kas jādara. Būs gan mazliet jāpiespiežas, bet, kad tiks saņemtas uzslavas, tad viss veiksies labi. Arī mīlas lietās.

*Pūķa gadā (1928., 1940., 1952., 1964., 1976., 1988., 2000., 2012.) dzimušajiem:

Pūķis pieradis spīdēt, reizumis sadegt un atkal celties kā Fenikss no pelniem. Vērsim tāda spozme nav pa prātam, tāpēc gada valdnieks mītisko būtni laiku pa laikam vēlēsies nolikt pie vietas. Bet Pūķis jau nav iegrožojams. Ja viens darbs vai projekts neizdosies, viņš ķersies pie nākamā. Un pret tādu neatlaidību gan Vērsis vienaldzīgs nepaliks. Privātajā dzīvē jāgādā par mieru un harmoniju.

*Čūskas gadā (1929., 1941., 1953., 1965., 1977., 1989., 2001., 2013.) dzimušajiem:

Čūska ir gudra, smuka, izveicīga, un vagas dzīšana bez atelpas nebūt neietilpst viņas dzīves plānos. Bet - ko padarīsi?! Ja vajag, tad kādu brīdi jau var. Galvenais veltīt laiku arī atpūtai un sevis pilnveidošanai. Ja izdosies atrast to harmonijas vidusceļu, tad arī profesionālajā izaugsmē un ar peļņu veiksies. Privātajā dzīvē diezgan rāms gads, bet jāsargās no rutīnas.

*Zirga gadā (1930., 1942., 1954., 1966., 1978., 1990., 2002., 2014.) dzimušajiem:

Tāds tādu atrod un saprot. Zirgs un Vērsis mazliet no viena kaluma. Arī zirgs zina, kā vaga dzenama. Bet vēl viņš zina, kā pilnos auļos joņot pa pļavām. Un te nu ir tas nepatīkamākais moments. Gribas traukties, bet Vērsis saka: mums te vēl daudz darāmā. Mazliet var pietrūkt brīvības izjūtas. Bet darbs būs, nauda būs, un privātajā dzīvē arī bez vētrainiem satricinājumiem.

*Kazas gadā (1931., 1943., 1955., 1967., 1979., 1991., 2003., 2015.) dzimušajiem:

Mākslinieciskā Kaza nebūs sajūsmā par robustajiem, precīzajiem un spartiskajiem Vērša spēles noteikumiem. Grūti, ja radošajām idejām pretī jāliek līdz detaļām izstrādāta tāme... Ko darīt? Tādi ir Vērša nosacījumi. Finanšu jomā jāievēro precizitāte un jāsargās no spontāniem tēriņiem. Privātajā dzīvē nevajadzētu mesties piedzīvojumos, bet būt nopietnam un atbildīgam.

*Pērtiķa gadā (1932., 1944., 1956., 1968., 1980., 1992., 2004., 2016.) dzimušajiem:

Nemierīgais un dzīvespriecīgais Pērtiķis sapratīs, ka ballītes nebūs un spontāna rīcība pie Vērša nav cieņā. Bet Pērtiķis ir apķērīgs un spēj piemēroties dažādiem apstākļiem. Kaut arī tracina. Kaut arī dažu brīdi gribas kādu necenzētu vārdu pateikt. Veiklība palīdzēs ne tikai izdzīvot, bet arī dzīvot. Dažu gaida izaugsme, karjera, materiālā stāvokļa uzlabošanās. Savukārt attiecību jomā katrs solis rūpīgi jāizvērtē.

*Gaiļa gadā (1933., 1945., 1957., 1969., 1981., 1993., 2005., 2017.) dzimušajiem:

Gailis knābā un rūpīgi vāc kopā graudiņus, un Vērša vēlme pēc uzcītīga darba un precizitātes viņam būs īsti pa prātam. Krāšņi izvicinādams asti, viņš uzlidos uz sētas staba un mīļuprāt komandēs parādi. Ir laiks īstenot sen izlolotas idejas! Darbs vainagosies panākumiem gan morālā, gan materiālā izteiksmē. Sirdslietās viss atkarīgs no paša attieksmes un rīcības.

*Suņa gadā (1934., 1946., 1958., 1970., 1982., 1994., 2006.) dzimušajiem:

Suns ir mājas un tradīciju sargātājs. Mazliet līdzīgi ar Vērsi jau tie motīvi ir, taču Sunim nepatīk, ka kāds jaucas viņa gadu gadiem uzturētajā lietu kārtībā. Bet Vērsim sava zināšana un darīšana, līdz ar to mājas sargam grūti pieņemt jaunos spēles noteikumus. Jābūt elastīgākam, tad darbi tiks atalgoti. Privātajā dzīvē Sunim mīlestība ies līdzi ik uz soļa, attiecības veidosies harmoniskas.

Cūkas gadā (1935., 1947., 1959., 1971., 1983., 1995., 2007.) dzimušajiem:

Labsirdīgajai un rāmajai Cūkai ir pa prātam Vērša nesteidzīgais dienu ritms. Viņa gan labprāt vairāk paslinkotu, bet, ja Vērsis teic, ka jāstrādā, tad - neko darīt. Kas dziļi rok, tas labu sakni izrok, un strādīgās Cūkas tiks pie sava labuma. Mājās valdīs pārticība un saskaņa. Pati mājasmāte staros un būs laimīga. Sirdslietās paredzams tāds rāms plūdums, kas Cūkai sildīs sirdi un būs pa prātam.

*

FAKTI

* Vērši, vēršu ģints (Bos) ir viena no dobradžu dzimtas (Bovidae) ģintīm, kas pieder vēršu apakšdzimtai (Bovinae). Vēršu ģintī ir piecas mūsdienās dzīvojošas sugas. Pazīstamākās ir gaurs, jaks un bantengs. Lai arī liellops (govs) bieži tiek sistematizēts kā suga, tomēr tā ir izmirušā savvaļas taura pasuga.

* Pasaulē dzīvo apmēram 1,3 miljardi liellopu, tādējādi tā ir viena no daudzskaitlīgākajām populācijām pasaulē. Vēršu ģints savvaļas sugas dzīvo Āfrikā, Āzijā un Eiropā. Tās ir sastopamas gan prērijās, gan lietusmežos, pārplūdušās, mitrās pļavās, savannā un mērenā klimata mežos.

* Eiropā līdz 17. gadsimta sākumam dzīvoja mūsdienu liellopa priekštecis savvaļas taurs (Bos primigenius), kura pēdējā govs nomira Polijā 1627. gadā.

* Līdz tam lielā daļā Eiropas, Latviju ieskaitot, tauri bija plaši izplatīti. Par to klātbūtni Latvijā liecina arheoloģiskie atradumi vairākās vietās, piemēram, Embūtē. Iespējams, ka no vārda «taurs» ir radušies apdzīvoto vietu nosaukumi Taurupe, Taurene un Taurkalne.

* Latvija ir iesaistījusies Pasaules dabas fonda programmā, no mājlopiem selekcionējot savvaļas taurus. Kopš 2004. gada Papes ezera dabas parkā dzīvo mūsdienu savvaļas taurgovis.

Avots: «Vikipedia»