Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Horoskopi

PROGNOZE: 2021. gads - vieglāk, bet ne viegli

© Pixabay

Katru jauno gadu gaidām ar cerībām uz kaut ko labāku. Diemžēl spriedzes kombinācijas kosmosā turpināsies, jo sākušies vairāki ilgstoši planetārie cikli, kas iezīmē globālas pārmaiņas. Būs sarežģītas situācijas, bet arī jauni izaicinājumi, kas mudina uz attīstību. Labā ziņa ir tāda, ka 2021. gads kopumā solās būt nedaudz vieglāks nekā aizejošais.

Jaudīgie debesu spēlētāji

Pēdējo gadu laikā ir izveidojušās vairākas planētu kombinācijas, kas rosina nopietnas, globālas pārmaiņas pasaulē un sabiedrībā. 2020. gada prognozēs rakstīju, ka Latvijā iespējama krīze, kas nelīdzināsies 2008./2009. gada norisēm, taču arī būs kā atvilnis no notikumiem pasaulē. Un šīs planētu kombinācijas turpinās.

Jaunās pasaules kārtības tendences gan parādījās krietni ātrāk. Uzskatu, ka viens no pagrieziena punktiem bija 2008. gads, kad lielais transformators un vecās kārtības drupinātājs Plūtons nonāca konservatīvajā un lietu kārtību mīlošajā Mežāža zodiaka zīmē, kur atradīsies līdz 2025. gadam. Pirmo reizi ASV vēsturē par valsts prezidentu tika ievēlēts afroamerikānis ‒ Baraks Obama, Kosovas parlaments pasludināja neatkarību no Serbijas, Gruzija izstājās no NVS. Savukārt 16. gadsimtā, kad Plūtons atradās Mežāzī, Eiropu sašķēla Mārtiņa Lutera reformācijas kustība, bet Amerikas kontinentā ieradās spāņi, kas iekaroja inku un acteku impērijas un tās iznīcināja.

Mums priekšā laiks, kurā par garlaicību sūdzēties nevarēs. Debesu milži - Jupiters, Saturns, Plūtons - turpinās ieviest globālas pārmaiņas.

Urāniskais uzbrukums stabilitātei

Urāns astroloģijā tiek uzskatīts par gaisa jaucēju. Tas iebrāžas, sagriež virpuļus, un vairs nekas nav kā agrāk. Planēta visu 2021. gadu atradīsies Vērša zodiaka zīmē, kam patīk prognozējamība un noteiktība. Urāna aizgādnībā ir lauksaimniecība, banku sektors, arī īpašumi un mākslas pasaule. Taču Urāns šajās jomās var ienest ‒ labākajā gadījumā ‒pārmaiņas, sliktākajā - neprognozējamību un haosu.

Urāna pārraudzībā ir arī tehnoloģijas. Šī kombinācija var norādīt ļoti strauju to ienākšanu un attīstību banku sektorā, lauksaimniecībā, plašāku mūsdienīgo tehnoloģiju izmantošanu mākslas pasaulē.

Vēsturē Urāna atrašanās Vērsī bija tad, kad ASV slīga Lielajā depresijā, kas vēlāk atstāja būtiskas sekas visas pasaules ekonomikā. Urāns Vērsī atradās arī tad, kad Vācijā nostiprinājās Ādolfa Hitlera režīms un pāri Eiropai vēlās autoritārisma vilnis. Pārmaiņu laiki.

Varbūt vēl kāds breksits?

Iespējams, ka Eiropas Savienībā (ES) dažas valstis vēlēsies iegūt ja ne pilnīgu neatkarību, tad vismaz lielāku telpu fiskālajiem manevriem. Aplūkojot Māstrihtas līguma noslēgšanu, ko uzskata par pašreizējās ES dzimšanas brīdi, redzams, ka ES nav ļoti spēcīgs veidojums. Saule bez aspektiem, Merkurs retrogrāds, nemaz nav Uguns stihijas enerģijas. Nav izslēgts, ka vēl kāda valsts vēlēsies sekot Lielbritānijas paraugam. Bet diez vai tas būs 2021. gadā. Lielāki riski ir laikā no 2022. gada līdz 2023. gada pavasarim.

Tomēr pasaules varas maiņu un pārdales procesā arī 2021. gadā var aktualizēties dažādi teritoriālie un varas jautājumi. Nebūtu brīnums, ja tiktu sakustināts, piemēram, Kuriļu salu jautājums. Var aktualizēties Īrijas un Ziemeļīrijas robežjautājums, tāpat arī Spānijas un Katalonijas tēma.

Un tur, kur jau ir nemierīgi, miers diez vai iestāsies.

Ja par vīrusu - tad tam nav horoskopa... Bet jāskatās, kādas tendences iezīmējas pasaules kārtībā un ekonomikā, tostarp Latvijas valsts astrokartē.

Latvijai mazliet labāki laiki pavasarī

Latvijas valsts horoskops ir pasmags - dibināšana pilnmēnesī, kas uztur emociju šūmēšanos, un jau pašos pamatos iekodēta pretruna starp tautu un varu.

Maija beigās Latvijai sākas jauns cikls, kas daudzējādā ziņā ir vieglāks nekā iepriekšējais. Taču līdz tam var būt problēmas it visā, kas saistās ar ārzemju tēmu. Sākot no starptautiskajiem sakariem, ES partneru attieksmi un beidzot ar ceļošanu un tūrisma nozari.

Pēc tam kļūst vieglāk, var brīvāk uzelpot. Bet ne pilnībā. Dzīve vecajās sliedēs neatgriezīsies.

Sākot no 2021. gada maija, Latvijas solārhoroskopā (individuālā gada astrokartē) ir labvēlīgas kombinācijas radošām tēmām. Mūsu mākslinieku darbi tiks novērtēti ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā līmenī. Tāpat ir cerība, ka sporta un izglītības jomā būs kādas pozitīvas vēsmas.

Vasarā atvaļinājums, bizness - rudenī

Vasarā, kaut arī vajadzētu kļūt vieglāk, vairākas planētas atradīsies nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī, tāpēc labāk šo laiku pavadīt mierīgi. Paņemt atvaļinājumu un vaļoties. Grūtāks periods iespējams atkal nākamā gada rudenī - septembrī/oktobrī. Bet lietišķiem pasākumiem labvēlīgāks periods ir gada nogalē - novembrī, decembrī.

Taču dzīvi mēnešiem atlikt nevar, un nekad nav tā, ka visiem viss labi vai slikti. Precīzas tendences skatāmas cilvēku vai uzņēmumu astrokartēs.