Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Horoskopi

AMULETI UN TALISMANI. Veiksmei, mīlai un pret ļaunu aci

© Depositphotos

Vienam ap plaukstas locītavu sarkans dzīpariņš, citam ķēdītē zodiaka zīmes kulons, vēl kādam kabatā akmentiņš. Izsenis cilvēki ticējuši, ka ir lietas, kas nes veiksmi, palīdz mīlā, sargā no skauģiem un nelabvēļiem.

Ir talismani, un ir amuleti. Ezoteriķi uzsver, ka starp tiem ir atšķirība. Proti, talismans ir «ilglaicīgs», tas sargā un nes veiksmi savam saimniekam visu laiku. Savukārt amulets paredzēts īslaicīgākai lietošanai - to cilvēki izgatavo kādai konkrētai vajadzībai vai periodam. Kaut gan taisnības labad jāteic, ka šo atšķirību ievēros tikai zinātājs, kas iedziļinās ezoteriskas smalkumos. Ikdienā mēs izvēlamies un nēsājam vai novietojam telpās kādu mīļlietiņu, nedomājot - uzskatīsim to par amuletu vai talismanu.

Šajā publikācijā aplūkosim dažus populārākos veiksmes nesējus, ko cilvēki labprāt izmanto.

Sarkanais dzīpariņš

Droši vien būsiet redzējuši draugiem, paziņām vai populāriem cilvēkiem ap roku sarkanu dzīpariņu. Tā rašanās visizplatītākā versija, ka ar sarkanu diegu apvītas Rāheles kapenes Izraēlā. Un Rāhele, saskaņā ar Bībeles vēstījumu, ir cilvēces ciltsmāte, kas sargā no ļauna. Tāpēc sarkanajam dzīparam tiek piedēvētas dažādas burvju spējas.

Pastāv uzskats, ka sarkanajam pavedienam jābūt izgatavotam no vilnas un tas jāvalkā uz kreisās rokas (taču tas nav strikti noteikts - var arī uz labās). Dzīpariņš esot spēcīgs līdzeklis pret ļaunu aci un sliktiem nodomiem. Turklāt tas palīdzot atbrīvoties no skaudības dvēselē. Ezoteriķi teic, ka šāds pavediens aizsargā gan no enerģētiskās ietekmes, gan no fiziskām traumām vai slimībām.

Visefektīvākā iedarbība esot tad, ja dzīparu ap roku jums apsien kāds tuvs un mīļš cilvēks, nostiprinot ar septiņiem mezgliem.

Sarkano pavedienu var nēsāt 9, 12 vai 40 dienas. Bet pēc tam tas ir jāsadedzina, jo tajā tiek uzkrāta negatīvā enerģija.

Zodiaka zīme

Daudzi veiksmei un aizsardzībai izvēlas nēsāt kā kulonu vai gredzenā atveidotu savu zodiaka zīmi. Šāds talismans nenes seno tradīciju vēstījumu, bet, ja tīk - kāpēc gan ne.

Te gan viena piebilde: būtu labi, ja rota izgatavota pēc pasūtījuma tieši jums vai arī iegādāta solīdā juvelierveikalā.

Patlaban internetā aktīvi reklamējas zodiaka zīmju rotu tirgotāji, kas kulonus vai aproces piedāvā par 15-30 eiro. Bet patiesībā tie ir Ķīnas «brīnumi», kas «Aliexpress» maksā 2-4 eiro. Bildītēs izskatās skaisti, bet kvalitāte zemāka par zemu. Krāsa nobružājas, ķēdītes pārtrūkst. Neiekrītiet!

*

Naudas vardīte

Suvenīru veikalos nopērkamas tā dēvētās naudas vardītes - pārsvarā minerālakmens figūriņas ar monētu mutē. Kopš senseniem laikiem pastāv uzskats, ka šīs figūriņas palīdz vairot labklājību un tās vēlams novietot koridorā iepretī ieejas durvīm vai savā darba zonā.

Naudas vardes izcelsme saistās ar senu ķīniešu leģendu. Reiz dzīvojis kāds laupītājs, kurš aplaupījis garāmgājējus un bagātības krājis savā vientuļajā alā. To uzzinājis Buda un pavēlējis atdot cilvēkiem salaupīto. Ļaunais vīrs to nav gribējis darīt, bet arī Budam nepaklausīt būtu grēks. Tad nu viņš izdomājis viltīgu plānu - bagātības jānorij! Domāts, darīts. Buda taujājis, bet laupītājs mēģinājis slēpties. Kad atrasts, tad zvērējis, ka ne par kādām bagātībām neko nezina. Buda viņu bargi sodījis - pārvērtis par trīskāju krupi, lai nevar aizbēgt. Un katru reizi, kad vaininieks pavēris muti, lai melotu, no tās ripojušas ārā zelta monētas.

*

Saspraužamā adata

Jā gan, pavisam vienkārša saspraužamā adata. Varbūt kāds ir redzējis iespraustu vecmāmiņai drēbēs - it kā bez nozīmes, bez praktiskas funkcijas.

Kopš senseniem laikiem pastāv uzskats, ka saspraužamā adata atvaira negatīvās enerģijas, palīdz pret skauģiem, nelabvēļiem, intrigantiem. Labāk to nēsāt iespraustu drēbēs neredzamā vietā.

Adatas maģijā tikušas izmantotas kopš neatminamiem laikiem. Senatnē pastāvēja uzskats, ja vienkāršu adatu iesprauž ārdurvju stenderē, tad mājā nevarēs ienākt ļauns cilvēks.

*

Austrumnieku zilā acs

Austrumnieki par ļoti spēcīgu amuletu uzskata zilo aci, kam parasti ir apaļa vai ovāla forma un ko izmanto piekariņa vai telpas dekora veidā. To var lietot gan aizsardzībai, gan veiksmes piesaistīšanai.

Lai aizsargātu savu mājokli no ziņkārīgajiem un skauģiem, acs dekors jāiekar logā ar skatu uz ārpusi vai jāpiestiprina virs durvīm.

*

Labklājības sedziņa

Labklājības vairošanai mājoklī var izveidot altārīti. Centrālā vieta jāatvēl tā dēvētajai naudas sedziņai, kas ir sarkans auduma kvadrāts ar zelta hieroglifiem. Uz tās novieto monētiņu, apkārt var izvietot kristālus, vāzi ar ziediem, turpat var likt arī rotaslietas.

*

Enerģētiski spēcīgie minerāli

Daudziem cilvēkiem tīk kolekcionēt un «nēsāties» ar akmentiņiem. Skaistajiem minerāliem - pusdārgakmeņiem. Jo mazāk akmens apstrādāts, jo lielāka tam enerģija, tāpēc talismanu akmeņi neizceļas ar sevišķu skaistumu. Daži no tiem jānēsā parastā ādās siksniņā, saskarē ar miesu, bet citi sudraba ietvarā. Ir arī tādi akmeņi, kas jātur darba kabinetā vai mājās, jāiešuj apģērbā vai vienkārši jāieliek maciņā vai kabatā.

Kā izvēlēties? Var pēc sajūtām, var pēc horoskopa vai konkrētam mērķim. Piemēram:

Mīlestībai - rozā kvarcs, sarkanais granāts.

Mieram un harmonijai - ametists.

Biznesam - kalnu kristāls vai pirīts.

Labklājībai - tirkīzs, malahīts.

Radošām domām un idejām - citrīns.

Meditācijām - dūmu kvarcs.

Rituāliem - kalnu kristāls, morions.

*

Mīlestības koks

Suvenīru veikalos nopērkami dekoratīvi «kociņi», kam zaros ievīti akmentiņi. Mīlestības piesaistei un sirdslietu tēmai derēs ar rozā kvarciem. Tas ir skaists dizaina elements, ko var novietot guļamistabā.

*

UZZIŅAI

Talismanus un amuletus būtu vēlams enerģētiski uzlādēt. Populārākais veids ir noskaitīt savas vēlmes un lūgumus, gaisā virs priekšmeta uzzīmējot apļus ar degošu sveci pulksteņa rādītāju virzienā. Var izmantot arī svārstiņu. Vārdojumu katrs pats var sacerēt brīvā formā, pēc iespējas īsāk un precīzāk formulējot savas vajadzības.

Ja amulets vai talismans pazūd, tas nozīmē, ka savu uzdevumu tas izpildījis vai arī uzkrājis daudz negatīvās enerģijas un vairs nav derīgs. Bet, ja saplīst, tad to nedrīkst izmest atkritumu tvertnē. Vēlams ierakt zemē kādā nomaļākā vietā, piemēram, mežā. Vai - atdot ūdenim, iemetot upē vai ezerā.