Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Horoskopi

VAKARA ZIŅAS. Viņķele turas pie politiskiem amatiem

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

NEDĒĻAS CILVĒKS - Ilze Viņķele, veselības ministre.

Ja nu kaut ko dzīvē vajadzētu mācīties, tad vispirms vērtēt, iedziļināties un tad tikai sākt runāt. Veselības ministres Ilzes Viņķeles astrokartē ir spēcīga Uguns stihijas un Strēlnieka zodiaka zīmes ietekme, un tas var radīt situācijas, kad vārdi skrien pa priekšu domām. Arī planēta Marss, kas nosaukta romiešu kara dieva vārdā, ministres kartē nav ideāla. Ir kombinācijas, kas pastiprina Strēlnieka impulsivitāti. Un tad gadās tā, ka «koronas disko» laikā tie vidējie pirkstiņi paši no sevis pašaujas augšup. Tas - par impulsivitāti, bet ne par iekšējās inteliģences līmeni, par ko pēc individuālās astrokartes diezgan grūti spriest. Jāatgādina tik, ka par savu neapdomīgo izrunāšanos Ilzei Viņķelei ir nācies publiski atvainoties. 2012. gadā viņa intervijā vīriešu žurnālam «Playboy», tolaik būdama labklājības ministres amatā, izteicās, ka pensionāriem jāsaprot: viņi saņem naudu, ko nav paši nopelnījuši. Izcēlās skandāls, un ministrei nācās publiski atvainoties. Pensionāru federācija izteikumus novērtēja kā klaji ciniskus un vēlējās Viņķeles demisiju.

Taču pie politiskiem amatiem Ilze Viņķele turas kā dadzītis - vairākas reizes mainījusi politisko piederību. Tagad uz 13. Saeimu kandidēja no «Attīstībai/Par!» saraksta, bet tautas uzticību neguva un Saeimā neiekļuva. Taču tas netraucēja kļūt par veselības ministri Krišjāņa Kariņa («Jaunā Vienotība») valdībā. Vēl viena Strēlnieka un Uguns stihijas iezīme - «suņi rej, karavāna iet tālāk». Iespējams, ka cilvēkam pašam sev nepārtraukti vajag kaut ko apliecināt.

Astroloģiskajā kartē neviena planēta neatrodas Zemes stihijas zodiaka zīmēs, kas norāda uz to, ka var pietrūkt praktiskuma, stabilitātes sajūtas, toties labi darbojas intuīcija.

(Astroportrets veidots pēc kosmogrammas, kad nav zināms dzimšanas pulksteņa laiks.)