Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

VEIKSMEI UN AIZSARDZĪBAI. Kāds talismans ir piemērotākais jums?

© Pexels

Talismani ir priekšmeti, kuriem piemīt īpaša enerģija. Tie nes veiksmi un pasargā savu saimnieku no nelabvēlīgām ietekmēm. Daudzi no tiem turklāt ir arī estētiski skaisti – tos var izmantot interjerā vai nēsāt kā rotu. Uzlādēt jeb piešķirt spēku var jebkuram priekšmetam, bet cauri laikiem ir zināmi īpaši iedarbīgi noteikta veida talismani un amuleti (talismani vairāk piesaista veiksmi, amuleti vairāk aizsargā).

Saskaņā ar senām tradīcijām, ikvienu talismanu vajagot aktivizēt. To varot veikt magi, zintnieki vai arī var mēģināt to darīt pats. Populārākais veids ir noskaitīt savas vēlmes, lūgumus, vienlaikus simboliski iesaistot visas četras stihijas - Uguni, Gaisu, Ūdeni, Zemi. Talismanu patur virs degošas sveces, apkūpina ar smaržkociņa dūmiem, uzmet šķipsniņu sāls un apslaka ar ūdeni. Dažādos avotos ir atrodamas arī īpašas norādes īpašiem talismaniem.

Jebkuram amuletam ir savs «derīguma termiņš». Ja amulets pazūd, tas nozīmē, ka savu uzdevumu tas izpildījis vai arī uzkrājis daudz negatīvās enerģijas un vairs nav derīgs.

Piedāvājam izpildīt testu un noskaidrot, kurš no četriem populāriem talismaniem ir jums piemērotākais!

1. Kas jums dzīvē ir svarīgāks?
a. Mīlestība.
b. Drošība un stabilitāte.
c. Panākumi un atzinība.
d. Veselība un nauda.

2. Vai bieži izjūtat bailes?
a. Nekad.
b. Ļoti reti, gandrīz nekad.
c. Reizēm.
d. Jā, reizēm man pat liekas, ka esmu nedaudz paranoisks.

3. Vai ātri aizmirstat apvainojumus?
a. Jā, vispār neturu ļaunu prātu.
b. Kādu laiku tas manī «vārās», bet ar laiku norimst.
c. Atkarīgs no apvainojuma pakāpes un cilvēka, kurš mani apvainojis.
d. Nē, nespēju izmest no prāta.

4. Kā jūs mēdzat tikt galā ar problēmām?
a.Tikai saviem spēkiem.
b. Prasu padomu draugiem vai radiem.
c. Eju pie psihologa vai cita speciālista.
d.Ignorēju tās, cerot, ka viss atrisināsies pats no sevis.

5. Kāda ir jūsu vājā puse?
a. Grūti pateikt.
b. Godkāre.
c. Slinkums.
d. Nepārliecinātība par sevi.

6. Vai viegli veidojat jaunas iepazīšanās?
a. Jā.
b. Atkarīgs no apstākļiem un noskaņojuma.
c. Tikai virtuāli.
d.Nē.

7. Kur jūs glabājat vai glabātu lielu naudu?
a. Bankā.
b. Skaidrā naudā mājās.
c. Cik daudz ir «liela nauda»?
d. Zinu, ka man nav bijis un nebūs tik daudz naudas, lai to kaut kur noglabātu.

8. Vai māc bailes no vientulības?
a. Nemaz.
b. Reizēm.
c. Ļoti reti par to domāju.
d. Ļoti baidos.

9. Vai bieži esat gatavs melot, lai saglabātu mieru ģimenē vai darbā?
a. Nav problēmu. Miers ģimenē un/vai darbavietā man ir svarīgāks par nelieliem meliem.
b. Nē, nekad.
c. Nē, tas man nākas grūti, jo neprotu melot.
d. Varu samelot, bet pēc tam mocīšos sirdsapziņas pārmetumos.

10. Vai sapņos bieži redzat skolotājus, izmeklētājus vai priekšniekus?
a.Nekad.
b. Reizēm.
c. Mani sapņi ir pārāk juceklīgi, lai saprastu, kas tur notiek un kas ir kurš.
d. Neredzu sapņus vai arī tos neatceros.

11. Cik bieži citiem žēlojaties par dzīves grūtībām?
a. Nekad.
b. Reti.
c. Reizēm gadās.
d. Pastāvīgi.

12. Cik bieži šogad esat kaut ko pazaudējis, slimojis vai guvis traumas?
a. Nevienu reizi.
b. Varbūt kāds sīkums pazudis, bet tas arī viss.
c. Šad tad.
d. Regulāri.

13. Vai izvairāties no konfliktiem arī tad, ja taisnība ir jūsu pusē?
a. Jā, uzskatu, ka katram sava taisnība un strīdiem nav jēgas, otru pārliecināt nevar.
b. Mēģinu, bet ne vienmēr izdodas.
c. Nē, ja man ir taisnība, par to cīnīšos.
d. Izvairos, bet drīzāk tādēļ, lai nesabojātu attiecības.

Saskaitiet, kuri atbilžu varianti jums ir vairākumā - a, b, c vai d!

Vairākumā ir a varianti

Jums nav nepieciešams īpašs talismans, jo jūs gandrīz visu panākat saviem spēkiem, tomēr neliels palīgs nebūs par ļaunu. Jūs esat spēcīga, pašpietiekama un pašpārliecināta personība ar plašu paziņu un/vai biznesa partneru loku. Nav brīnums, ja šajā pulkā gadās arī pa kādam skauģim. Tāpēc jums kā amulets ar aizsargājošu funkciju kalpos visparastākā spraužamadata. Tā labi palīdz pret ļaunu aci un ļauniem nodomiem. Īpašs spēks tai būs, ja iegādāsieties to piektdienas vakarā, samaksājot apaļu summu un atlikumu atstājot pārdevējai. Piespraust vislabāk pilnmēnesī. Katru vakaru pārbaudiet, vai adatiņa nav kļuvusi tumšāka. Ja ir, tas nozīmē, ka tā ir uzsūkusi negatīvo enerģiju un no tās jāatbrīvojas. Ja tā attaisās brīdī, kad runājat ar kādu - šis cilvēks, iespējams, domā nelabas domas. Spraužamadata, atšķirībā no parastās adatas, nav pilnīgi taisna, tāpēc nespēj novadīt enerģiju, tomēr var to izmainīt un ieslēgt sevī, jo tai ir noslēgta forma. Ja tā pazūd, tas nozīmē, ka ir bijusi pilna ar negatīvo un savu uzdevumu ir paveikusi.

Aktīvāk pret ļauno aci tomēr cīnās kniepadata vai parastā adatiņa, tā daļēji atstaro un pavērš negatīvo enerģiju atpakaļ. Reizēm mēdz piespraust divas adatiņas krusta formā, ar aso galu uz leju (dinamiskais Māras krusts). Šajā gadījumā metāla maģiju nostiprina krusta maģija. Sudraba adata būs spēcīgāks talismans. Ir versijas, ka, ja vēlaties aizsargāties no sliktiem vārdiem, tad jānēsā ar aso galu uz leju, ja no ļaunas acs - ar aso galu uz augšu. Prevalē tomēr ieteikumi to nēsāt uz leju, lai viss ļaunais aiziet prom. Viens ir droši - horizontāli adatiņas nevajag spraust, tikai vertikāli. Iedurot adatu ārdurvju stenderē ar smaili uz augšu vai divas adatiņas krusta formā, tās kalpos kā aizsardzība mājoklim. Kamolā iedurta adatiņa sargā ģimeni. Personīgajai aizsardzībai adatiņu iesprauž žaketes atlokā. Par laimētu naudu pirkta adata nesīs veiksmi biznesa darījumos, šim nolūkam to vajag iespraust cepurē. Ja mērķis ir turība, tad adatu pērk pirmdienā, tajā iever sarkanu diegu un iesprauž apģērbā ceturtdienā.

Talismana iedarbību var pastiprināt, ieverot tajā sarkanu vilnas diegu. Neaizmirstiet, ka par talismanu var kļūt tikai jūsu pašu pirkta adata, nevis atrasta (vispār svešas nomestas adatas nekad celt nevajag) vai dāvināta!

Vairākumā ir b varianti

Jūs dzīvē nevajā lielas problēmas un pastāvīgas neveiksmes, pat ja gadās likstas, jūs ar tām tiekat galā. Jums patīk dzīvot ērti, svarīga ir ģimene un mājoklis, patīk, ka varat nodrošināt sevi pats, omulīgi jūtaties nelielā draugu pulkā. Un to visu jūs vēlaties pasargāt. Pamēģiniet mājās iekarināt talismanu, kas saucas Hamsa roka!

Austrumi allaž bijuši noslēpumu pilni. Tomēr ir priekšmeti, kas, augstu vērtēti Austrumu zemēs, nu ir zināmi visā pasaulē. Tāds ir arī talismans Hamsa roka. Arābu pasaulē to dēvē par Fatimas roku, ebreju tautā - par Mirjamas roku. Sena leģenda vēsta, ka reiz pravieša Muhameda meitas Fatimas vīrs atvedis mājās kādu meiteni un teicis, ka tā būs viņa otrā sieva. Fatima no sirdssāpēm izlaidusi no rokām karoti, ar ko tobrīd maisījusi viru uz plīts, bet to pat nepamanījusi un turpinājusi maisīt virumu ar roku, nejūtot sāpes. No tā laika Fatimas roka ir simbols pacietībai un pozitīvām īpašībām. Jāpiebilst, ka Fatimas vīrs nepiepildīja savu nodomu un Fatima tā arī palika par viņa vienīgo un mīļoto sievu līdz pat nāvei.

Tiesa, atvērta plauksta ir ļoti sens simbols, jau kopš paleolīta laikmeta. Tas zināms teju visās tautās. Atvērta plauksta liecina, ka cilvēks nāk ar tīru sirdi un labiem nodomiem. Vēlākos laikos reliģijas ir pārņēmušas šo simbolu. Jūdaismā un budismā tas nozīmē palīdzību un līdzcietību. Amulets aizsargā arī bērnus un cieši saistīts ar bērnu radīšanu. Tas nes laimi mīlestībā un darbā. Sievietēm kalpo kā mājas pavarda, ģimenes un tuvinieku talismans. Karavīri mēdz ietetovēt Hamsa roku starp lāpstiņām vai uz kakla aizmugurē, lai tā pasargātu no negaidītiem uzbrukumiem.

Hamsa rokas atainojums gan nav īsti anatomisks - tai it kā ir īkšķi abās pusēs. Plaukstas vidū nereti ir atvērta acs, parasti zilā krāsā - tā aizsargā pret citu uzlikto ļauno aci. Var būt attēloti arī citi simboli: Dāvida zvaigzne, pusmēness, zivis, ziedi, ornamenti, lūgšana. Amuleta spēku pastiprina sarkans vilnas diegs, kurā to iekarina. Plaukstā iedarināts tirkīzs palīdz naudas piesaistei, savukārt kristāls visu negatīvo enerģiju, kas vērsta pret tā saimnieku, transformēs pozitīvajā. Pašu amuletu izgatavo no materiāla, kas labi atstaro gaismu, tādā veidā visa negatīvā enerģija, ko raida tā īpašnieka virzienā, tiek atstarota. Vislabāk Hamsa roku nevis pirkt jau gatavu, bet pasūtīt tieši sev, jo tas ir personisks amulets. Hamsa roku var iekarināt pie ieejas vai iepretim ārdurvīm. Var nēsāt arī iestrādātu aprocē vai kulona veidā. Būtiski, lai amuleta nēsātājam ir atvērta sirds un nesavtīgi nolūki.

Vairākumā ir c varianti

Jūs esat godīgs un strādīgs cilvēks, tikai dažreiz šķiet, ka dzīve pret jums ir netaisnīga - ne paša vainas dēļ kaut kas «nobrūk», neizdodas, reizēm tiek pieņemti kļūdaini lēmumi. Tas ietekmē arī nervu sistēmu un miega kvalitāti. Pamēģiniet māju izrotāt ar sapņu ķērāju!

Daudzu tautu mitoloģijā sastopami nostāsti par pavedieniem, kas simbolizē cilvēka dzīves ceļus, likteņa noliktās takas. Taču tikai indiāņu leģendās tiek runāts par zirnekļa un viņa tīkla simbolismu. Indiāņi kāruši sapņu ķērājus virs zīdaiņu guļvietām, lai ļaunums tiem nepielavās vistrauslākajā brīdī - kad viņi guļ.

Atbilstoši leģendām, indiāņu sievietēm veidot maģiskos tīmekļus iemācījusi mītiskā zirnekliene. Amuleta apaļā forma simbolizē Saules ceļu debesīs. Sapņu ķērājs sargā no visa ļaunā, un visi murgi, kas tajā ieķeras, izgaist līdz ar rītausmu. Arī katra detaļa kaut ko simbolizē: spalvas - gaisu un vēju, akmentiņi - četras debespuses, diegi un cīpslas - dzīves pavedienus. Vēl kāda leģenda vēsta, ka pie kāda cilts virsaiša ieradies kāds gudrais zirnekļa izskatā un pavēstījis, ka amulets kalpos kā cilvēka dzīves ceļa simbols, vienmēr virzot viņu pa pareizo taku. Viss labais izies cauri tīkla acīm, bet viss ļaunais sapīsies pavedienos un izzudīs, kad ausīs Saule. Tas tāpēc, ka negatīvajai enerģijai nav noteikta mērķa, tā ir izkliedēta, bet pozitīvā enerģija ir kā stars, kas iet taisnu ceļu.

Atbilstoši ticējumiem, amuleta īpašniekam nekaitēs nekādas negatīvās iedarbības, enerģijas, viņu nemocīs murgi, būs labāks miegs. Cilvēks būs pasargāts no muļķīgiem un kļūdainiem nodomiem, kas varētu vest pie bēdīgām sekām. Amulets palīdzēs attīstīt idejas, kas piesaistīs turību. Estētiski noskaņotiem cilvēkiem nebūs mazsvarīgi, ka amulets ir ļoti skaists un būs katras mājas rota.

Vairākumā ir d varianti

Jums šķiet, ka dzīve pret jums ir netaisnīga, bet patiesībā jums vienkārši pietrūkst pārliecības par sevi un cīņasspara. Tā mēdz būt - dažiem cilvēkiem vienkārši dzīvē neveicas, reizēm šķiet, ka dienas sastāv no vienām vienīgām neveiksmēm. Tās mēdz krāties un beigās sēž uz kumbra kā smags akmens, darot dzīvi nepanesamu. Pamēģiniet kā talismanu nēsāt vilka zobu, tam ir spēcīga enerģētika! Vilka zobu talismans ir rota, kurā izmantots viens vai vairāki šā plēsēja ilkņi. Vilka zoba talismans, līdzīgi kā pērkona negaiss, izgaiņās slikto, sastāvējušos gaisu, bēdas un ligas. Vilka zobs aizsargā pret nelaimes gadījumiem, bet tam nav tikai aizsargājoša funkcija, tas piešķir nēsātājam arī drosmi un izlēmību, sniedz pārliecību par sevi un saviem lēmumiem, un tas ir tas, kas jums vajadzīgs!

Vilka zobs piešķir tā nēsātājam veiklību, spēku un dāvā brīvību, aizsargā no slimībām, no nodevības, atbaida ienaidniekus un ļaunos garus, aizsargā no ļaunas acs. Tā īpašnieks kļūst pievilcīgāks un seksuālāks. Ilknis aizsargā grūtos brīžos, atbrīvo no bailēm un kompleksiem. Labs palīgs jebkādu jaunu darbu vai biznesa uzsākšanā.

Senatnē vilka zobu lika arī jaundzimušā šūpulī. Līdz tam nevienam bērnu nerādīja, lai kāds neuzliktu ļaunu aci.

Pamēģiniet uzdarināt amuletu saviem spēkiem, lai tas ir sākums jūsu jaunajai dzīvei, ko veidosiet pašu spēkiem! Ilkni labāk iegādāties no medniekiem, nevis suvenīru pārdevējiem, lai būtu droši, ka tas nav kādam mājas sunim izkritis zobs. Amuleta veidošanai izvēlieties laiku, kad neviens nav klāt un jūs netraucē. Izvēlieties jebkāda materiāla - ādas, koka, metāla - ietvaru. Vislabāk derēs sudrabs. Var izurbt ilknī caurumiņu un vienkārši iesiet ādas saitītē, tomēr nebūtu ieteicams izjaukt tā veselumu. Spēka pastiprināšanai ilknī var iegravēt aizsargrūnas.