Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Horoskopi

Astroloģija. Aprīlis. Pauze + jaunu ideju laiks

© depositphotos.com

Patlaban ir tā, kā ir. Janvārī ir sākušās negantas planētu kombinācijas, kas maina pasaules kārtību. Tās «darbosies» vairākus gadu desmitus, bet tas nebūt nenozīmē, ka daudzus gadus būs tieši tā kā tagad. Atgriezīsimies ikdienā. Bet citādā un citādi. Dažādas pārmaiņas un arī satricinājumi var nākt laiku pa laikam. Bet – krīzes, kā zināms, ir arī jaunu iespēju laiks. Sapurināmies un domājam, ko darīt citādi un labāk.

Ko gadumijā vēstīja astrologi?

Astrologiem dažkārt pārmet, ka notikumus viņi mēdz komentēt post factum, analizēt kaut ko pagātnē, nevis dot ieteikumus nākotnei. (Ar šo domāju publiskās prognozes, kas gandrīz visos medijos parādās ap Jaungadu.) Taču šajā gadījumā tā vis nav.

Astrologs un biznesa numerologs Kristaps Baņķis jau pirms pāris gadiem sāka brīdināt, ka cilvēkiem jādzīvo apdomīgi, un gandrīz visiem ierakstiem sociālajos tīklos pievienoja #krize2020. Kā uz to reaģēt - tas katra paša ziņā. Pats astrologs jau pirms laba laika savu profesionālo darbību pārcēla uz interneta vidi un sāka strādāt attālināti.

Pērnruden, veidojot prognozes žurnāla Praktiskā Astroloģija gadumijas speciālizlaidumam un pētot Latvijas valsts astrokarti, es pati secināju, ka: «Šogad sāks darboties vairākas jaudīgas astroloģiskās kombinācijas, kas norāda uz pārmaiņām pasaules lietu kārtībā. Latvijā, sākot no vasaras sākuma, iespējamas kādas problēmas finanšu sektorā un nekustamā īpašuma jomā, mūs var skart globālā krīze.» Konkrētas tendences, protams, jāskata katra cilvēka individuālajā astroloģiskajā kartē, taču planētu stāvokļiem ir arī kopēja ietekme.

Svarīgi planētu cikli

Savā publikācijā atzīmēju, ka 2020. gada novembrī sāksies Jupitera un Saturna cikls, ko mēdz dēvēt par «karaļu» vai «varas ciklu» un kas atkārtojas reizi 20 gados. Šai kombinācijai toni noteiks Ūdensvīra zodiaka zīme, kas allaž nāk ar pārmaiņām. Tās skar politiskās sistēmas, parādās jauni līderi un jaunas ekonomiskās tendences, notiek izmaiņas ģeopolitiskajos procesos.

Svarīgs ir arī Saturna un Plūtona cikls, kas nu jau ir sācies. Saturns ir kārtība, Plūtons pārmaiņas. Ierasto sistēmu drupināšana, cīņa par lietu kārtību.

Un trešais svarīgais ir Jupitera un Plūtona cikls, kas sāksies jūlijā un ilgs 12 gadus. Abas planētas saistās ar zināšanām un garīgajām vērtībām, var mainīties pieeja izglītības jautājumiem, rasties dziļāka interese par filozofiskām un ezoteriskām tēmām, kā arī notikt reliģisko uzskatu maiņas.

Šie ir ilgstoši procesi, kuru nozīmi tā pa īstam novērtēt varēs tikai pēc ilgāka laika.

Vasaras spriedzīte

Katram cilvēkam ir savas zvaigznes, bet pienāk periodi, kad visiem dienas rit piņķerīgi.

Spriedzes pilnie periodi parasti ir tad, kad vairākas planētas atrodas nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī. Un ārkārtīgi reti ir tādi periodi, kas neviena planēta nav šajā negantajā pozīcijā.

2020. gadā vissaspringtākais periods būs vasarā.

Ir jāgatavojas raibām dienām, bet, lai izvairītos no stresa un neveiksmēm, labāk vasarā rāmi atpūsties un neuzsākt kādus būtiskus projektus.

Toties vieglākie periodi būs gada sākumā - līdz 10.01. un gada beigās, sākot no decembra - tādus secinājumus es izdarīju, veidojot 2020. gada prognozi.

Prognozē nemierīgu gadu

Praktiskās Astroloģijas gadumijas žurnālā astrologs Ilgonis Irbe arīdzan pauda līdzīgu viedokli: «2020. gadā Latvijai būs jāpārvar vairāk šķēršļu nekā 2019. gadā. Tos noteiks sarežģījumi, kas gaida visu pasauli. .. Kopš 2018. gada transformācijas planēta Plūtons atrodas Mežāzī. Plūtons tiek asociēts ar valdību, mafiju, diktatūru, varas izmantošanu, pūļa psiholoģiju. Jau kādu laiku Plūtons mums demonstrē savu dabu. Piemēri ir breksits Lielbritānijā, nemieri Katalonijā, karš Sīrijā. Saturns, kas norāda uz zaudējumiem, ierobežojumiem, aizsardzību, kārtību, nekustamajiem īpašumiem, atrodoties Mežāzī, nebūs daudz labākā pozīcijā. Turklāt 2020. gada 4. janvārī Mežāzī ieies arī kareivīgais Marss. Trīs minētās planētas izraisa nemierus, konfliktus, karu, un tas nozīmē, ka jebkurā brīdī var notikt terora akti vai sākties nemieri. Līdz ar to var apgalvot, ka mierīgs gads nav gaidāms. Iespējams, ka kāda no lielvarām - Amerika, Krievija vai Ķīna (vai visas kopā) - pieņems neprognozējamu lēmumu. .. 2020. gadā likumdevējiem būs nopietni jāstrādā ar likumiem, kuri neatbilst sociālā taisnīguma principiem. Pretējā gadījumā vadzis lūzīs un cilvēki izies ielās. Jāpiemetina, ka Jupiters ar Saturnu tiekas reizi 20 gados, un mēs labi zinām, ka apmēram tikpat bieži atkārtojas dažādas krīzes.» Tādas bija prognozes jau gadumijā.

Kas gaidāms tuvākajā laikā?

Astrologiem, protams, ir atšķirīgi viedokļi. Un arī šīs jomas pārstāvji ar šādu situāciju sastopas pirmoreiz. Ko var prognozēt nākotnē?

Astrologs Edijs Spāre, izmantojot saulgriežu brīža astrokarti, prognozē, ka mierīgāk kļūs, tuvojoties rudenim. Žurnāla Spīgana Fecebook profilā lasāma viņa publikācija astroloģijas interesentiem, kuras īsais variants uz vasaras periodu ir šāds: «Stabilitātes un paredzamības būs maz. .. Laikposms līdz rudenim būs pilns negaidītu pārmaiņu, dzīve var strauji mainīties. Pasaule tiešām vairs nebūs tāda kā iepriekš! Mums jāmeklē jauni izaicinājumi un jāmācās ātri pielāgoties atbilstoši situācijai. 1. «mājā» (astrokartes sektorus dēvē par «mājām» vai «namiem» - red.) joprojām ir Neptūns: sapņi, ilūzijas, slimības būs galvenie temati. Mums būs grūti skaidri apzināties savu rīcību un tās iemeslus. Vairāk sekosim savām sajūtām, nevis objektīvi vērtēsim situāciju. .. No iekšējā līdzsvara var izsist tieši nesaskaņas starp mājiniekiem un ģimenes locekļiem. Šis laiks būs īstens pārbaudījums katrai ģimenei un tās stabilitātei. .. Bieži rīkosimies neapdomīgi un steigsimies, īpaši ja lietosim apreibinošas vielas. Ieteikums vasarā atturēties no apreibinošu vielu lietošanas un pašārstēšanās ar zālēm, jo varam sev vairāk nodarīt postu, nevis palīdzēt. Iekšējo agresivitāti vēl pastiprina Marsa kvadrāts ar Mēnesi un Sauli - būs grūtības saskaņot vēlmes ar rīcību, un izsist mūs no rāmjiem būs pavisam viegli. Vasarā īpaši svarīgi būs izolēties no provocējošiem cilvēkiem un situācijām, jāmācās vispirms domāt, tad rīkoties, kas būs pavisam grūti un dažiem pat neiespējami. .. Diez vai būs adekvāta finansiāla situācija un tēriņi. Arī policijai būs vairāk darba. Tāpat kā pavasara saulgriežu kartē, arī tagad 1. mājas pārvaldnieks Urāns, atrodoties otrajā mājā, norāda, ka mūsu galvenās galvassāpes būs nauda un finansiālā labklājība, kura ātri un nemanāmi pazudīs. Šogad stabilitāti un skaidrību finanšu lauciņā panākt būs grūti, jo Urāns ir diezgan nestabila planēta.»

P.S. (Šis ir fragments no detalizētās astroloģiskās analīzes, kuras pilno versiju var izlasīt Edija Spāres vai «Spīganas» FB profilā.)

Jaunu ideju laiks

Taču dzīve nebeidzas, un, lai arī cik piesardzīgiem šobrīd jābūt, nedrīkst ļauties pesimismam. Katra krīze ir jaunu iespēju laiks - lai arī cik novazāts šis teiciens liktos.

Uz globālām pārmaiņām norāda tā dēvētās tālās planētas. Pārmaiņu planēta Urāns visu gadu atradīsies Vērša zodiaka zīmē. Un viens no skaidrojumiem - pārmaiņas finanšu sektorā un banku darbībā, par ko jau arī rakstīja Praktiskā Astroloģija vēl senāk. Urāna pārziņā ir arī internets, digitālā vide, un vinnētāji būs tie, kas savā biznesā spēs novērtēt un pārorientēties uz šīm iespējām. Neptūns visu gadu atradīsies Zivju zīmē, kas ir līdzjūtības un humānisma zīme, bet tajā pašā laikā arī ļoti radoša. Dzims jaunas idejas.

*

DĀRZKOPJIEM

Labvēlīgs laiks dārza darbiem

Ja jums ir dārzs un laika apstākļi atļauj, tad vajadzētu pievērsties dārzkopībai. Izkustēšanās svaigā gaisā ir svētīga, turklāt paša audzēti zaļumi vai dārzeņi smeķē daudz labāk nekā lielveikalā pirktie.

Labāks laiks dārzkopības darbiem ir tad, kad Mēness augošā fāzē. Garajās Lieldienu brīvdienās diemžēl tas ir dilstošs, bet, ja ir vēlme un iespējas, tad kaut ko var padarīt 10. aprīlī, kad Mēness Skorpiona zodiaka zīmē, vai 13. aprīlī, kad Mēness Mežāzī. Labas dienas sēšanai un stādīšanai ir 29. un 29. aprīlis, kad Mēness Vēzī.