Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Horoskopi

MĪLESTĪBAS ASTROLOĢIJA. Planētas vieno un uzšķiļ dzirkstis

© Pixabay

Ir tāds diezgan bieži lietots teiciens par divu mīlētāju savienību, kas noslēgta debesīs. Tā saka par laimīgiem cilvēkiem, kas lemti viens otram un saprotas no pusvārda vai viena acu skata. Taču «savienību debesīs» varam attiecināt arī uz astroloģiju, jo, satiekoties ar kādu, sākas planētu mijiedarbība, kas uzšķiļ dzirksti, rada maigu attieksmi vienam pret otru vai arī trakas kaislības.

Meitas Mēnesī un zvaigznēs zīlēja

Daudzas tautas sadzīvē ievēroja kosmiskos ciklus, it īpaši Mēness fāzes. To gan nevar saistīt ar astroloģiju, bet latviešu folklorā atrodami dažādi ticējumi saistībā ar debesu spīdekļiem un sirdslietām. Lūk, daži no tiem:

* Jauna mēness sākumā, trešās mēneša dienas vakarā, jāielej glāzē ūdens, jāielaiž ūdenī laulājamais gredzens un jāskatās gredzenā. Tad redzēs nākamo brūtgānu.

* Deviņas dienas no vietas katru vakaru jāizskaita deviņas zvaigznes, tad pēc deviņiem mēnešiem dabūs vīru.

* Meitām jauna mēness trešajā dienā jāsāk skaitīt balti zirgi; simtajā zirgā būs nākamais vīrs.

* Sestdienās vajag saskaitīt septiņas zvaigznes un, gulēt ejot, ne ar vienu ne runāt, ne smieties. Tā vajag skaitīt septiņas nedēļas; kurš tad rādās sapņos, tas būs nākamais vīrs.

Kā stihijas sadzīvo

Dažkārt popkultūras astroloģija piedāvā «lasāmgabalus» - kura zodiaka zīme ar kuru sader. Jāteic, ka šādi horoskopi domāti tikai un vienīgi izklaidei un iedvesmai, jo katram cilvēkam ir sava astrokarte. Ja ko var skatīt un mazliet ņemt vērā, tad tā ir astroloģisko stihiju mijiedarbība.

Uguns stihija: Auns, Lauva, Strēlnieks.

Zemes stihija: Vērsis, Jaunava, Mežāzis.

Gaisa stihija: Dvīņi, Svari, Ūdensvīrs.

Ūdens stihija: Vēzis, Skorpions, Zivis.

Uguns + Uguns - Attiecībās daudz dinamikas, vēlme dominēt. Grūti vienoties, kurš te būs ģimenes galva, kurš kuram piekāpsies. Attiecībās netrūks ne dinamikas, ne kaisles.

Uguns + Zeme - Uguns enerģija un trauksme praktiskajai un stabilajai Zemei var šķist par lielu un par karstu. Laba savienība var veidoties tad, ja Zeme ir stabils pamats, uz kura Uguns var degt droši un spoži.

Uguns + Gaiss - Uguns bez Gaisa nevar dzīvot. Gaisa plūsma liesmas dara spožas, liek tām iedegties krāšņāk un siltāk. Savukārt Uguns žāvē Gaisa mitrumu un ļauj tam tīkami sasilt.

Uguns + Ūdens - divas dažādas pasaules, bet kāpēc gan ne? Ja abi ņems vērā katra dabu, tad Uguns un Ūdens var papildināt viens otru un izveidot enerģētiski spraigu savienību.

Ūdens + Ūdens - daudz jūtu, daudz intuīcijas un emocionālas pieķeršanās. Varbūt pat pārāk daudz, var sākties pali un plūdi.

Ūdens + Gaiss - Ūdens emocionālajā dvēselē Gaiss ienes tādu informācijas daudzumu, ka reizēm nabaga Ūdens tiek tā uzlādēts, ka sāk burbuļot. Brīvos apstākļos šīs stihijas papildina viena otru.

Ūdens + Zeme - Ūdens plūst un plūstu bezgalīgos plašumos, ja Zeme nepalīdzētu. Tā rada gultni un krastus Ūdens enerģētiskai plūsmai. Savukārt Ūdens dod valgmi, lai Zeme neizkalstu.

Gaiss + Gaiss - daudz ideju, daudz informācijas, kontakti, viegli gaisīga saskarsme, lidojums, bet nestabilitāte, liela mainība un nenoteiktība.

Gaiss + Zeme - Zeme ir stabilais visa pamats, un tā spēj pastāvēt līdzās ar Gaisu. Zeme ir forma, bet Gaiss to piepilda un aptver, pieslīpē un mēģina darīt nevainojami perfektu.

Zeme + Zeme - daudz praktiskuma, bet gandrīz nemaz nav lidojuma burvības. Viens otru tur tuvāk zemei, stabiliem pamatiem, prozai, taču arī estētiskajam un dzīves baudījumam.

Saderības faktori

Nopietnā astroloģija sākas tur, kur darbs ar reālām cilvēku astrokartēm - precīziem datiem, ieskaitot precīzu pulksteņa laiku. Un ir ļoti daudz faktoru, kas ietekmē cilvēku attiecības, mijiedarbību. Gan planētu kombinācijas, kurās iesaistās Venera, Marss, Mēness, Saturns, gan astrokartes «mājas» - kādās zodiaka zīmēs tās atrodas, kādas planētas un kādos aspektos tajās novietojušās.

Cilvēki tiecas pēc mīlestības, kas novedīs līdz laimīgai kopā būšanai. Taču laimīga laulība un īsta mīlestība astroloģiskā izpratnē nav gluži viens un tas pats. Astroloģijā vīrs/sieva un vīrs/mīļākais ir dažādas partneru kategorijas. Lielisks mīļākais ne vienmēr būs labs vīrs, un burvīga draudzene ne vienmēr laba sieva.

Viens astroloģisks piemērs: astroloģiskajā kartē vienkārši mīlestību skata piektajā «mājā», bet laulību septītajā. Ja piektajā mājā ir planētas pozitīvos aspektos, tad var teikt, ka cilvēkam veicas mīlestībā. Savukārt, ja septītajā mājā sliktas, tad pēc laulības noslēgšanas pastāv liela varbūtība, ka sākas problēmas.

Tāpat arī saderības jeb sinastriju kartēs var parādīties gan cieši, vienojoši un pozitīvi aspekti starp planētām, gan spriedzes kombinācijas.

Taču praksē esmu pārliecinājusies, ja cilvēki vēlas būt kopā, tad problēmas ir risināmas. Tikai - jāgrib abiem.