Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

IESKATS NĀKOTNĒ. Horoskopi līdz 26. martam

© Pixabay

Astroloģes Gunas Kārkliņas prognoze

Būsim atbildīgi!

Jau vairākus gadus skarbais likteņa lēmējs Saturns veido svarīgas kombinācijas - gan drupinot ierasto lietu kārtību pasaulē, gan ieviešot dažādus striktus un nopietnus ierobežojumus.

Mundānā jeb valstu/politiskā astroloģija ir ļoti nopietns un sarežģīts novirziens, un visai maz astrologu tajā jūtas kā zivis ūdenī. Konkrētos notikumus, kādi šobrīd mainījuši mūsu ikdienu, laikam neviens nav prognozējis, izņemot astrologu Kristapu Baņķi, kurš jau pirms pāris gadiem sāka runāt par «krīzi 2020». Krievijas astroloģijas lapās savukārt atrodama interesanta informācija «post factum», kas balstās uz tā dēvēto tālo planētu (Saturna, Urāna, Neptūna un Plūtona) negatīvām kombinācijām. Kā piemēri tiek minēta mēra epidēmija, holeras epidēmija, spāņu gripa, HIV, SARS, kas sākās pie līdzīgiem planētu stāvokļiem. Taču šajā kontekstā arī pie negatīviem planētu aspektiem svarīga ir cilvēku rīcība. Tāpēc - būsim atbildīgi un ievērosim mediķu rekomendācijas.

Pavasaris klāt

Pavasara ekvinokcija, kad Saules centrs šķērso debess ekvatoru, šogad 20. martā pulksten 5.50. Tas ir astronomiskais pavasara sākums, un arī astroloģijā šim brīdim ir būtiska nozīme. Līdz ar pavasara iestāšanos sākas Auna zodiaka zīmes valdīšanas laiks, un šī ir pirmā zīme zodiaka aplī. Tiek aizsākts jauns cikls.

Vēl viens jaunais gads

Katram gadam ir savs valdošais debesu spīdeklis, kurš no iepriekšējā gada valdnieka pārņem stafeti līdz ar astronomiskā pavasara iestāšanos. Astroloģiskā nozīme gada valdniekam ir simboliska. Šī tradīcija nāk no antīkās pasaules, no kuras, cita starpā, ņemti arī planētu raksturojumi. Tie atbilst seno dievu būtībai.

2020. gads ritēs Mēness aizgādībā, un tas iepriekšējā gada valdnieku Merkuru nomainīs 20. martā pulksten 5.50.

Visos gadījumos viens dievs vai dieviete - viena planēta. Taču Mēness ir izņēmums. Ar šo debesu spīdekli saistītas trīs dievības.

Pilnā Mēness dieviete Selēna

Viņas vārds grieķu valodā nozīmē «gaisma». Viņu attēloja jājam uz zirga vai sudrabainajos Mēness ratos, kurus zvaigžņotajā ceļojumā pāri debesīm velk divi sniegbalti un spārnoti zirgi. Dieviete Selēna simbolizē sievieti ar Mēness valdzinājumu, noslēpumainu varu debesīs, virs un zem zemes.
Melnā Mēness dieviete Lilita. Ādama pirmā sieva, kura aizgāja no paradīzes un pieprasīja vienlīdzīgas tiesības ar vīrieti. Dēmons, kurš pavedina uz nāves gultas guļošus grēcīgus vīriešus un arī nogalina jaundzimušos.

Ar Mēness tumšo pusi saistās arī nakts un Treju krustceļu dieviete Hekate. Viņa simbolizē dilstošo Mēnesi. Pirmās divas dienas jaunmēnesī debesu spīdeklis nav redzams, jo to aizsedz Zemes ēna. Tās ir Hekates dienas - mistiskais tumsas laiks. Senatnē ticēja, ka Hekate staigā gar kapiem, aicina spokoties mirušos, sūta šausmīgus sapņus un iegrūž postā cilvēkus.

AUNS

Labāk veiksies, ja atradīsi sadarbības partnerus un ieklausīsies līdzcilvēkos. Neļauj vaļu emocijām, bet vadies no racionāliem apsvērumiem. Aktuāla darba tēma, tajā iespējamas pārmaiņas un jauni izaicinājumi. Brīvdienās iepriecini sevi ar pavasarīgām skaistumkopšanas procedūrām.

VĒRSIS

Mēģini rūpīgi saplānot laiku un neuzņemies pārāk daudz pienākumu. Atrodi laiku sev, atpūties un ieklausieties iekšējā balsī. Intuīcija palīdzēs izprast notikumus un cilvēku rīcības motīvus.

Ikdienā liela nozīme ģimenes un tuvinieku atbalstam. Labi, ka apkārt ir savējie, uz ko var paļauties.

DVĪŅI

Nedēļas nogali vajadzētu veltīt mājas saimniecībai, pabūt kopā ar savējiem, sagatavoties jaunajai darba nedēļai. Iespējas parādīt sevi profesionālajā jomā. Pienākumi būs nopietni un atbildīgi, taču tie var pavērt jaunas iespējas. Kāda tikšanās var izrādīties īpaša un uzšķilt simpātijas.

VĒZIS

Pirmajā vietā ģimene. Gribēsi palīdzēt tuviniekiem un pat uzņemties kādus pienākumus un atbildību viņu vietā. Taču - kas par daudz, tas par skādi. Kāds to var uztvert kā iejaukšanos privātajā dzīvē. Lietišķajā jomā neprognozējamas situācijas. Var izjukt norunas, bet var arī rasties jauni priekšlikumi.

LAUVA

Ķeries pie mācībām, ievāc noderīgu informāciju, lasi un izglītojies. Iespējams, nāksies kārtot darīšanas iestādēs vai bankās. Sarunas risināsies sekmīgi, ja būsi tām sagatavojies. Svarīga attiecību joma - ja rodas nesaprašanās, par labu nāks sirsnīgas un atklātas sarunas.

JAUNAVA

Pavasaris klāt, sirds pukst straujāk, un romantiskas noskaņas iedvesmo. Izbaudi jaukos mirkļus. Var izveidoties sekmīga sadarbība saistībā ar ārzemēm, visticamāk, patlaban kādā virtuālā projektā. Darbā pārmaiņas un jauni kontakti, kas nesīs augļus tālākā nākotnē.

SVARI

Brīvdienas pavadi rāmi nesteidzīgā mājas atmosfērā. Gādā par saskaņu ar mīļoto, uzklausi bērnu vēlmes un palīdzi vecākās paaudzes radiņiem. Jāuzkrāj spēki. Darbā papildu pienākumi, kas sagādās rūpes. Esi piesardzīgs ar iesaistīšanos jaunos projektos. Viss jāpārdomā un jāizrēķina.

SKORPIONS

Ko iesākt šajā sarežģītajā laikā? Vislabāk - palikt mājās, ja tas iespējams, un veltīt laiku, lai izglītotos. Tāpat arī uzmanība pievēršama attiecībām ar mīļoto. Iepriecini viņu ar mazu dāvaniņu vai sirsnīgu pasākumu. Ja dodies uz darbu, tad rēķinies ar neprognozējamām situācijām.

STRĒLNIEKS

Kaut arī šis ir sarežģīts laiks, var pavērties pavisam negaidītas iespējas labi nopelnīt. Pašam radīsies daudz ideju, un īstajā brīdī satiksi īstos cilvēkus. Privātajā dzīvē pienākumi un dažādi saimniecības darbi. Ķersies pie tiem ar prieku un entuziasmu, un viss iecerētais ies no rokas.

MEŽĀZIS

Ikdienas gaitās paredzamas būtiskas pārmaiņas. Tie nebūs ārējie apstākļi, bet paša lēmumi. Sapratīsi, ka vēlies kaut ko darīt citādi, un šīs ir īstais brīdis, lai mainītu dzīvi pozitīvā virzienā. Aizraujoši piedzīvojumi iespējami sirdslietu jomā. Simpātijas dzirkstīs kā šampanietis glāzē.

ŪDENSVĪRS

Vajag apstāties, atpūsties un koncentrēties jauniem plāniem. Ja arī šobrīd ir tā, kā ir, tas nenozīmē, ka visa dzīve apstājas. Lielisks laiks, lai apgūtu ko jaunu, sameklētu un apkopotu informāciju un rakstītu jaunus projektus. Brīvdienās mājās sarīko ģenerāltīrīšanu un atsvaidzini interjeru.

ZIVIS

Liela nozīme attiecību tēmai. Emocijas dzirkstīs un noskaņos pozitīvi. Brīvajā laikā pievērsīsies mājas darbiem. Ir laiks sakārtot saimniecību, kaut ko saremontēt un uzlabot. Kārtojot finanšu vai biznesa darījumus, esi uzmanīgs. Ātri novērtēsi izdevīgumu, taču jāuzmanās no riskantiem darījumiem.