Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA. Marts - iedvesma jauniem darbiem

© Gints Ivuškāns/F64

Mediju ļaudis dažkārt mēdz jokot: «Laba ziņa ir slikta ziņa.» Un šāda tendence nereti parādās arī astrologu prognozēs. Saturieties! Nāk negantnieks Merkurs! Jupiters piešķiļ jaunu paātrinājumu bēgļu plūsmai Eiropā, Urāns Vērša zodiaka zīmē sagrauj banku sistēmu, un vispār – nākamnedēļ ir piektdiena, trīspadsmitais... Kosmosa stāvokļi ietekmē notikumus uz Zemes un ienes mūsu ikdienā dažādas noskaņas, bet nedrīkst apgalvot, ka kādā brīdī visiem viss slikti. Marta labā ziņa ir tāda, ka, sākot no mēneša vidus, ir daudz labu dienu, kad varam paveikt daudz labu darbu.

Patiesība par Merkuru

Svarīgākā planēta, kuras iespējamās negantības būtu jāņem vērā, ir Merkurs. Par to daudz esmu rakstījusi un arī minējusi piemērus no dzīves, kuru tiešām netrūkst. Rodas pārpratumi, izjūk norunas, nelabvēlīgā retrogrādā Merkura laikā iegādātā tehnika var negaidīti iziet no ierindas, utt. Šādi periodi ir trīs līdz četras reizes gadā, un dzīvi atlikt mēs nevaram. Turklāt nav jau tā, ka visiem viss slikti, arī nelabvēlīgos periodus iespējams izmantot savā labā.

Negantajā retrogrādajā stāvoklī Merkurs ir jau no februāra un retrogrādo kustību izbeigs 10. martā. Atrotām piedurknes un ķeramies pie darbiem!

Laiks rīkot talkas

Katru pavasari vajag sarīkot ģenerāltīrīšanu mājoklī, sakārtot piemājas teritoriju, vasarnīcu vai lauku īpašumu. Tā kā šogad pavasaris ir atnācis, ziemai nemaz neiestājoties, jau martā var ķerties pie iepriekš minētajiem saimniecības darbiem.

Īpaši labvēlīgs laiks šiem pasākumiem ir nedēļas nogale no 27. līdz 29. martam. Ir augoša Mēness fāze, un Mēness 27. un 28. datumā atrodas saimnieciskajā Vērša zodiaka zīmē.

Jāpiebilst, ka pēc 10. datuma atrodamas arī vairākas labvēlīgas dienas biznesa darījumiem, tikai jārēķinās, ka naudas plūsma tomēr var bremzēties. Ideāli nav nekad, un gandrīz visu martu kosmosā ir bloķējoša kombinācija starp Veneru un Saturnu.

Šomēnes - vēl viens jaunais gads

Katram gadam ir savs valdošais debesu spīdeklis, kurš no iepriekšējā gada valdnieka pārņem stafeti līdz ar astronomiskā pavasara iestāšanos. Astroloģiskā nozīme gada valdniekam ir simboliska. Šī tradīcija nāk no antīkās pasaules, no kuras, cita starpā, ņemti arī planētu raksturojumi. Tie atbilst seno dievu būtībai.

2020. gads ritēs Mēness aizgādībā, un tas iepriekšējā gada valdnieku Merkuru nomainīs 20. martā plkst. 5.50.

Visos gadījumos viens dievs vai dieviete - viena planēta. Taču Mēness ir izņēmums. Ar šo debesu spīdekli saistītas trīs dievības.

Pilnā Mēness dieviete Selēna. Viņas vārds grieķu valodā nozīmē «gaisma». Viņu attēloja jājam uz zirga vai sudrabainajos Mēness ratos, kurus zvaigžņotajā ceļojumā pāri debesīm velk divi sniegbalti un spārnoti zirgi. Dieviete Selēna simbolizē sievieti ar Mēness valdzinājumu, noslēpumainu varu debesīs, virs un zem zemes.
Melnā Mēness dieviete Lilita. Ādama pirmā sieva, kura aizgāja no paradīzes un pieprasīja vienlīdzīgas tiesības ar vīrieti. Dēmons, kurš pavedina uz nāves gultas guļošus grēcīgus vīriešus un arī nogalina jaundzimušos.

Ar Mēness tumšo pusi saistās arī nakts un Treju krustceļu dieviete Hekate. Viņa simbolizē dilstošo Mēnesi. Pirmās divas dienas jaunmēnesī debesu spīdeklis nav redzams, jo to aizsedz Zemes ēna. Tās ir Hekates dienas - mistiskais tumsas laiks. Senatnē ticēja, ka Hekate staigā gar kapiem, aicina spokoties mirušos, sūta šausmīgus sapņus un iegrūž postā cilvēkus.

Tik tālu par mitoloģiju. Taču astroloģijā Mēness saistās ar emocijām, empātiju, rūpēm un gādību. Tas draudzējas ar Vēža zodiaka zīmi, kas sargā mājas pavardu un savējos, kas aizstāvēs, samīļos, parūpēsies. Mundānajā jeb valstu astroloģijā Mēness nozīmē - tauta, un Vēža zīme ir tā, kas izceļas ar patriotismu un dzimtenes mīlestību.