Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

UZZINI! Kāds būs tavs individuālais gads: jādodas uz priekšu vai jādzīvo mierīgi?

© Pixabay

Dzīvē kā jau dzīvē ir kāpumi un kritumi. Vienu gadu izdodas teju vai kalnus gāzt, cits rit piņķerīgi, un viss nāk caur grūtībām. Numeroloģija piedāvā izrēķināt savu individuālo gadu un izprast, ko tajā plānot un ko atstāt uz citu gadu.

Individuālais gada skaitlis attiecas uz katru kalendāro gadu. Tas sā­kas jan­vā­rī un bei­dzas de­cem­brī.

Nu­me­ro­lo­ģi­jā ap­rē­ķi­niem, kas sais­tī­ti ar cil­vē­ka dzī­vi, iz­man­to de­vi­ņu ga­du cik­lu. Sa­vu­kārt to ie­da­la trīs sta­di­jās, un kat­rai no tām ir sa­vi at­slē­gas vār­di: 1.-3. gads = sākt, at­tīs­tīt; 2.-6. gads = uz­celt, iz­au­dzēt, no­stip­ri­nāt; 7.-9. gads = sa­sniegt, pa­beigt, in­teg­rēt.

KĀ AP­RĒ­ĶI­NĀT

Dzim­ša­nas da­tums, mē­ne­sis un kon­krē­tā ka­len­dā­rā (ne­vis dzim­ša­nas!) ga­da skait­lis jā­re­du­cē līdz vien­ci­pa­ra skait­lim. Ja re­zul­tāts ir 11 vai 22, tad šos skait­ļus ne­re­du­cē.

Pie­mērs:

Cil­vēks, kurš dzi­mis 29. jū­ni­jā, vē­las no­teikt sa­vu in­di­vi­du­ālā ga­da skait­li 2017. ga­dam. Jā­veic šā­das dar­bī­bas:

1. Dzim­ša­nas mē­ne­sis: jū­nijs = 6

2. Dzim­ša­nas die­na: 29=2+9=11

3. Ka­len­dā­rais gads: 2017=2+1+7=10=1

4. Sum­mē­jam dzim­ša­nas die­nas, mē­ne­ša un ka­len­dā­rā ga­da re­zul­tā­tus: 6+11+1=18

5. Ie­priekš ie­gū­to re­zul­tā­tu re­du­cē­jam līdz vien­ci­pa­ra skait­lim 1+8=9

Tā­tad 29. jū­ni­jā dzi­mu­ša­jiem 2017. gads būs vi­ņu 9. in­di­vi­du­ālais gads.

IN­DI­VI­DU­ĀLĀ GA­DA SKAID­RO­JU­MI

1.

Jauns sā­kums. Pie­nā­cis brī­dis iz­do­māt, ko vē­la­ties da­rīt turp­mā­kos de­vi­ņus ga­dus, no­teikt il­gā­kā lai­ka pos­mā sa­snie­dza­mus un lie­lus mēr­ķus. Ja jū­tat, ka dzī­vē kaut kas ne­iet, kā gri­bē­tos, esat no­vir­zī­jies no kur­sa, tad šis ir laiks, kad va­rat sa­vai dzī­vei pie­šķirt jaun­u vir­zie­nu. Ve­cos šab­lo­nus pie ma­las, do­mā­jiet pa jaun­am! Šis ir ide­āls laiks, lai sper­tu lie­lu so­li uz priekš­u. Ja ie­priekš bi­ja bail ris­kēt un uz­sākt kaut ko jaun­u, mē­ģi­niet ta­gad! Šis gads ļauj pa­teikt pa­gāt­nei ar­die­vas. Va­rat uz­sākt pro­jek­tus, ku­ru īs­te­no­ša­nai va­ja­dzēs vai­rā­kus ga­dus (pie­mē­ram, mā­cī­bas augst­sko­lā), jo ce­ļā uz mēr­ķi būs ma­zāk šķēr­šļu.

1. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā cil­vē­ki daž­kārt mēdz jus­ties ne­sa­pras­ti, nā­kot­ne vi­ņus bie­dē, jo tie sā­k iz­rau­ties no ie­ras­tās vi­des. Ie­spē­jams, uz­reiz būs grū­ti sa­prast, kurp tad jaun­ajam ce­ļam va­ja­dzē­tu vest. Ja tā, tad skaid­rī­ba var ie­stā­ties ga­da ot­ra­jā pus­ē.

2.

Ie­priek­šē­jā ga­dā cil­vēks vai­rāk «ra­kā­jās» se­vī, bet nu va­jag sa­prast un pie­ņemt, kā­das ro­be­žas no­sprauž ap­kār­tē­jā vi­de - cil­vē­ki, no­ti­ku­mi utt. Pro­ti, kā­das ir ie­spē­jas īs­te­not sa­vus mēr­ķus. Tā­pēc var iz­just ne­ap­mie­ri­nā­tī­bu un vil­ša­nos, jo gri­bas, lai viss no­tiek ātr­āk. To­mēr jā­at­ce­ras, ka ie­priek­šē­jā ga­dā sāk­tie pro­jek­ti vēl at­ro­das «auti­ņos», tā­lab ir vērts sa­prast un pie­ņemt, ka viens ne vien­mēr būs ka­ro­tājs. Ja ro­das grū­tī­bas, ar tām var ak­li cī­nī­ties, bet var mek­lēt pa­lī­dzī­bu un pie­lā­go­ties si­tu­āci­jai. Un ti­kai tad sākt mek­lēt iz­eju no grū­tī­bām. Ar pie­ri sie­nā skriet glu­ži vien­kār­ši nav prā­tī­gi.

Ja esat pār­mē­rī­gi paš­kri­tisks vai sā­pī­gi uz­tve­rat kri­ti­ku, tad ša­jā ga­dā va­rē­tu ras­ties grū­tī­bas no­ti­cēt sa­viem spē­kiem. To­mēr pēk­šņi var at­klā­ties ci­ti ce­ļi un ie­spē­jas pro­jek­tu īs­te­no­ša­nai, tā­pēc acis jā­tur va­ļā.

Šis gads var ie­mā­cīt sa­dar­bo­ties, būt elas­tī­giem, pie­lā­go­ties. Tas ir lab­vē­līgs kon­tak­tu di­bi­nā­ša­nai. Būs vieg­lāk ie­pa­zī­ties! Šis ir īs­tais laiks ro­man­ti­kai un mī­les­tī­bai. 2. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā cil­vē­ki bie­ži ap­pre­cas.

3.

Ļau­jiet iz­paus­ties sa­vam ra­do­šu­mam un ra­diet dzī­ves­prie­ku! Ie­stā­jo­ties šim ga­dam, ne­re­ti šķiet, ka no ple­ciem no­vē­lies kalns. Sprie­dze pa­zūd, ener­ģi­ja un dzī­ves­prieks at­grie­žas. Tas, par ko do­mā­jāt, ka­lāt plā­nus, nu lau­žas uz ār­u. Var pa­lie­li­nā­ties ie­nā­ku­mi.

Dzī­ve šķie­ta­mi kļūst ātr­āka, viss no­tiek. Cil­vē­ki sāk mek­lēt vei­du, kā iz­paus­ties - var­būt uz­rak­sta dze­jo­li vai lu­gu, sāk glez­not, vi­ņiem ro­das in­te­re­se par te­āt­ri, iz­stā­dēm... Ja vai­rā­kus ga­dus ti­kai do­mā­jāt par to, cik ļo­ti gri­bē­tos ie­mā­cī­ties ap­glez­not zī­du, tad ta­gad da­riet to, ne­vis ti­kai prā­to­jiet!

Ša­jā lai­kā var pa­pla­ši­nāt ne ti­kai per­so­nī­gos, bet arī lie­tiš­ķos kon­tak­tus. Arī ša­jā ga­dā ro­man­ti­ka var pa­da­rīt dzī­vi vieg­lā­ku, krā­sai­nā­ku, skais­tā­ku un in­te­re­san­tā­ku. Jā­zi­na ti­kai mērs, jo trij­nie­ciņš var aiz­vest arī ne­ce­ļos.

Ja viss no­tiek tik vieg­li un rai­ti, var ras­ties vēl­me ie­sais­tī­ties dau­dzos pro­jek­tos, tā­pēc sva­rī­gi sa­gla­bāt skaid­ro, ra­ci­onā­lo prā­tu un iz­vēr­tēt, vai ie­sāk­to būs pa spē­kam īs­te­not. Tā var iz­šķiest vi­su ener­ģi­ju!

4.

Ener­ģi­ja, kā ne­kad, būs va­ja­dzī­ga ša­jā ga­dā. 4. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā ne­sa­nāks bez­rū­pī­gi slī­dēt pa dzī­vi. Ta­gad val­da ti­kai trīs vār­di: darbs, darbs un vēl­reiz darbs. Ja arī ra­dī­sies gran­di­ozas ide­jas, tad to īs­te­no­ša­na būs jā­at­liek, jo lai­ku «ap­ēdīs» ik­die­na - darbs, mā­jas, ģi­me­ne, pie­nā­ku­mi, un uz to arī cī­tī­gi jā­kon­cen­trē­jas.

Ša­jā ga­dā pirms trim ga­diem uz­sāk­tie pro­jek­ti jau kļūst re­ālā­ki. Ja vien kaut kur nav no­šauts grei­zi, tad šo­gad va­ja­dzē­tu pa īs­tam sākt plūkt sa­va dar­ba aug­ļus. Vai vis­maz sa­ska­tīt, ka tā­di būs. Ja ša­jā ga­dā vel­tī­siet sa­vu ener­ģi­ju un spē­kus dar­bam, tad šis va­rē­tu būt labs gads peļ­ņai. Būs lie­lā­ki ie­nā­ku­mi, ja pras­mī­gi nau­du iz­do­siet un ne­šķie­dī­sie­ties pa la­bi un pa krei­si. Ie­gu­vē­ji būs tie, ku­ri strā­dās, pat ja tas, ko da­ra, ne­sa­gā­dā īpa­šu prie­ku un gan­da­rī­ju­mu. Uz šo ga­du at­tie­cas brī­di­no­šā at­zi­ņa: kas ne­strā­dā, tam ne­būs ēst!

Ša­jā ga­dā par pri­ori­tā­ti jā­kļūst mā­jai un ģi­me­nei. Ra­di­nie­ki var pra­sīt it kā pā­rāk daudz - uz­ma­nī­bas, pa­lī­dzī­bas, nau­das, at­bal­sta, bet jā­pa­līdz vien būs. Ša­jā ga­dā jā­pa­veic vi­sā­di saim­nie­cis­kie dar­bi mā­jā vai dzī­vok­lī. Bet - kas jā­da­ra, tas jā­da­ra.

5.

Lai dzī­vo brī­vī­ba, pār­mai­ņas un at­tīs­tī­ba! Dar­ba zir­ga jū­gu nu var no­kra­tīt un pa­bal­lē­ties. Gri­bas iz­rau­ties brī­vī­bā un at­vilkt el­pu pēc, ie­spē­jams, dau­dziem diez­gan no­mā­co­šā ga­da, kad va­ja­dzē­ja mel­nu mu­ti rau­ties, pa­lī­dzēt tu­vi­nie­kiem, ri­si­nāt pro­blē­mas. Tie­sa, nau­di­ņa nā­ca, bet brī­žiem ne­bi­ja prie­ka to tē­rēt.

Ša­jā ga­dā ne­re­ti cil­vē­ki mai­na dar­bu, pār­ce­ļas uz dzī­vi cit­viet, kļūst ra­do­šā­ki sa­vās iz­paus­mēs. Sa­lī­dzi­nā­ju­mam - ja ie­priek­šē­jā ga­dā mā­jās va­ja­dzē­ja la­bot pi­lo­šus krā­nus, tad ta­gad ir laiks un vēl­me no­dar­bo­ties ar in­ter­je­ra di­zai­nu. Ce­ļo­ju­mi, iz­klai­des un ro­man­tis­ki sa­ka­ri - šo­gad tas viss ir ie­spē­jams.

Ne­va­ja­dzē­tu ne­ap­do­mī­gi ļau­ties 5. in­di­vi­du­ālā ga­da viegl­prā­tī­ga­jai gai­sot­nei un aiz­mirst par sa­viem mēr­ķiem. Pār­ska­tiet tos un iz­sprie­diet, kā tos sa­sniegt ātr­āk, jo šis ir labs laiks, lai do­mā­tu ne­tra­di­ci­onā­li un pa­pla­ši­nā­tu ro­be­žas. Ja ie­priek­šē­jā ga­dā pa­ma­tī­gi strā­dā­jāt, tad ša­jā ga­dā ne­ap­spie­diet sa­vas ide­jas! Tās va­rē­tu bru­ģēt ce­ļu iz­rā­vie­nam kar­je­rā.

6.

Pa­prie­cā­jā­mies, un pie­tiek. Šā ga­da mo­to: at­bil­dī­ba, ģi­me­ne un har­mo­ni­ja. Šo ga­du uz­ska­ta par lab­vē­lī­gu lai­ku ģi­me­nes at­tie­cī­bām. Šo­gad ap­kār­tē­jiem cil­vē­kiem būs va­ja­dzī­gas jū­su rū­pes un gā­dī­ba, bet vi­ņi sa­vu­kārt spēs no­dro­ši­nāt jums ne­pie­cie­ša­mo kom­for­tu un at­bal­stu. Jo īpa­ši - ģi­me­nē. Ap­kār­tē­jie no jums gri­bēs daudz - lai­ku, ener­ģi­ju un nau­du. Kļū­siet par starp­nie­ku ci­tu cil­vē­ku at­tie­cī­bās. Sa­nāks tā­da kā kal­po­ša­na ci­tiem. Šis va­rē­tu būt laiks, ku­rā tie­kat pār­bau­dīts, vai spē­jat un pro­tat būt at­bil­dīgs cil­vēks, vai mā­cē­siet sa­val­dīt ego­is­mu un vien­lai­kus ne­sa­bruk­siet zem at­bil­dī­bas slo­ga. Tā­pēc bū­tis­ki ir sa­gla­bāt har­mo­ni­ju, lai, pa­lī­dzot ci­tiem, ne­no­ves­tu se­vi līdz emo­ci­onā­lam un ma­te­ri­ālam «kliņ­ķim».

Vien­tuļ­nie­ki var sa­stapt sev tu­vu cil­vē­ku.

Šis gads ļauj at­kal uz­ņemt ie­priek­šē­jo kur­su, ja 5. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā maz­liet no­klī­dāt no tā. Jā­īs­te­no re­āli mēr­ķi, ne­va­jag kalt fan­tas­tis­kus plā­nus.

7.

Ie­dzi­ļi­nā­ša­nās se­vī, ana­li­zē­ša­na, pār­do­mas. Tā kā bū­tu laiks, vai ne? Ci­tā­di - darbs, iz­klai­des, ģi­me­ne, ci­tu cil­vē­ku in­te­re­ses. Šis va­rē­tu būt klu­sums pirms vēt­ras. Ar vēt­ru gan ne­va­ja­dzē­tu sa­prast kaut ko pos­to­šu un ne­ga­tī­vu. 7. in­di­vi­du­ālais gads ir laiks, kad jā­iz­re­vi­dē un jā­sa­velk dū­rē vis­i sa­vi iek­šē­jie re­sur­si. Lai to iz­da­rī­tu, ir jā­iz­vēr­tē sa­snieg­tais - kļū­das un pa­nā­ku­mi - un jā­pie­ņem lē­mu­mi, kā rī­ko­ties turp­māk.

Ja ie­priek­šē­jos ga­dus ne­bi­ja lai­ka pa­do­māt par dzī­ves jē­gu un se­vi, tad da­riet to ta­gad. Iz­glī­to­jie­ties, bet pro­fe­si­onā­la­jā jo­mā. Iz­glī­to­jie­ties kā per­so­nī­ba, ne­no­da­lot sfē­ras, ku­rās ik­die­nā nā­kas pa­stā­vēt - vīrs, mā­te, dar­bi­nieks...

Šis ir lab­vē­līgs pe­ri­ods, lai no­dar­bo­tos ar lie­tām, ku­ras pra­sa lai­ku un vie­nat­ni.

Pa­lu­ti­niet se­vi daudz vai­rāk ne­kā ie­priekš! Ja pa­tīk at­pūs­ties aro­mā­tis­kā van­nā, tad sa­gā­dā­jiet sev šo bau­du. Ja ne­tīk ga­ta­vot, aiz­ejiet ta­ču bie­žāk uz ie­cie­nī­tā­ko ka­fej­nī­cu. Jo šis ir gads, ku­rā ie­spē­ja­mi daudz lai­ka va­ja­dzē­tu vel­tīt sev.

Jā, 7. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā ār­ēji re­dza­mu sa­snie­gu­mu, vis­ti­ca­māk, ne­būs. Bet arī dzī­ša­nās pēc ma­te­ri­ālās pa­sau­les la­bu­miem ne­ra­dīs gan­da­rī­ju­mu. Pro­tams, ja nau­da jā­pel­na, tad jā­pel­na, bet tas nav šī ga­da lie­lā­kais mēr­ķis. Par to va­ja­dzē­ja do­māt (un da­rīt) 4. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā.

8.

Spēks un dai­le. Vai tāds ir šī ga­da mo­to? Bet nē, drī­zāk jau­da un gan­da­rī­jums. To va­ja­dzē­tu pie­dzī­vot ša­jā ga­dā. Nu gan var plūkt 4. in­di­vi­du­ālā ga­da aug­ļus, ja vien to­gad ir strā­dāts, ne­vis bez­rū­pī­gi pa­dzī­vots. Vis­pār jau ša­jā ga­dā va­rēs pļaut vi­su to, kas ie­sēts ie­priek­šē­jos sep­ti­ņos ga­dos. Va­rē­tu teikt, ka šis ir kar­mas gads. Ti­kai to kar­mu pa­ši vien esam vei­do­ju­ši. Ko tur vēl vai­rāk pie­bilst? Ne­ko!

9.

Šis gads ir kā vār­ti uz nā­ka­mo dzī­ves cik­lu, nā­ka­ma­jiem de­vi­ņiem ga­diem. Arī ša­jā lai­kā gri­bē­sies iz­vēr­tēt, kas ir no­ti­cis. Var ras­ties ne­dro­šī­bas iz­jū­ta, ner­vo­zi­tā­te. Dau­dzi sāk sli­mot, jūt spē­ku iz­sī­ku­mu. Var ga­dī­ties, ka šīs sa­jū­tas kā uz bur­vju mā­jie­nu ne­bei­dzas nā­ka­mā, ak­tī­vā ga­da sā­ku­mā. Tā­pēc arī 9. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā va­jag at­pūs­ties, uz­krāt spē­kus un pa­rū­pē­ties par sa­vu lab­sa­jū­tu.

Šo­gad par ci­tiem va­ja­dzē­tu do­māt vai­rāk ne­kā par se­vi, tad ner­vo­zi­tā­te un šau­bas tik ļo­ti ne­no­māks. Var pie­da­lī­ties lab­da­rī­bas pa­sā­ku­mos, ie­sais­tī­ties brīv­prā­tī­go kus­tī­bā. Ja ko pro­tat, ne­sa­vtī­gi da­lie­ties zi­nā­ša­nās ar ci­tiem! Iz­vei­do­jiet in­ter­ne­tā mā­jasla­pu un da­lie­ties ar ide­jām! Ne­tu­riet sve­ci zem pū­ra, lai arī ci­ti gūst bau­du no tā, kas jums sa­nāk. De­vi­ņu ga­du lai­kā ta­ču tik daudz ie­mā­cī­jā­ties.

Dau­dzi cil­vē­ki ša­jā ga­dā iz­jūt ra­do­šu ak­ti­vi­tā­ti, kas nā­ka­ma­jā ga­dā vi­ņiem ļauj ne­bai­dī­ties no dros­mī­giem, am­bi­ci­oziem mēr­ķiem. Pa­cie­tie­ties, 9. in­di­vi­du­āla­jā ga­dā ne­va­ja­dzē­tu kra­si mai­nīt dzī­vi, jo uz­sāk­tie pro­jek­ti būs īs­lai­cī­gi.

Iz­tī­riet mā­ju tie­šā un pār­nes­tā no­zī­mē! Iz­me­tiet ne­va­ja­dzī­gās lie­tas. Ja pro­jek­ti un ie­ce­res nav īs­te­no­ju­šās ne­sa­mē­rī­gi il­gi, pa­do­mā­jiet, var­būt ir vērts at­teik­ties no tām pa­vi­sam. Laiks iz­re­vi­dēt sa­vas ilū­zi­jas!

Un at­ce­rie­ties, ka pēc ga­da sāk­siet jaun­u dzī­vi. Ja būs grū­ti at­va­dī­ties no pa­gāt­nes, tad 9. in­di­vi­du­ālo ga­du cil­vēks va­rē­tu pār­dzī­vot sā­pī­gi.