Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Horoskopi

IZRĒĶINI PATS! Notver un paturi veiksmi jeb liktenīgie periodi

© Pixabay

Cilvēka dzīvē ir laika posmi, kad var gāzt kalnus, un laiks, kad jāpiebremzē un jāpadzīvo rāmāk. Savu individuālo dzīves ritmu, kāpumu un stagnācijas periodus var numeroloģiski izskaitļot. To zinot, ir vieglāk izprast, kāpēc pat vairākus gadus mēdz grūti uzsākt ko jaunu, jo ir nemitīga sajūta, ka visapkārt ir vieni vienīgi šķēršļi. Te pēkšņi pienāk laiks, kad viss notiek bez vismazākās piepūles. Tādā periodā svarīgi ir pamanīt un «nenopūdelēt» iespējas, jo tās var iebetonēt pamatus turpmākajiem panākumiem.

BIOLOĢISKAIS PERIODS

Atbilstoši numeroloģiskiem principiem šis periods cilvēka dzīvi iedala septiņu gadu ciklā (0-7; 8-14; 15-21 utt.). Bioloģiskais periods visu cilvēku dzīvē ir ļoti līdzīgs.

No dzimšanas līdz 14 gadu vecumam, tātad divus ciklus, mēs esam atkarīgi no citiem. Šajā laikā saņemam visu gandrīz kā uz paplātes, pašiem nav ne par ko jācīnās, nekas nav jāpierāda, visu sagādā vecāki. Šis ir ņemšanas, nevis došanas laiks.

Posmā no 15 gadiem līdz 21 gada vecumam ir svarīgi pierādīt savu personību un nostiprināt fizisko veselību. Tas būs pamats turpmākajai dzīvei.

22 gadu vecumā sākas starta posms, kad aktīvi izrādām savu patstāvību, un līdz 28 gadu vecumam mums ir būtisks attiecību jautājums. Šajā laikā visbiežāk uzsākam nopietnas attiecības un kopdzīvi.

29 gados priekšplānā izvirzās ambīcijas un mērķi. Šajā laikā nostabilizējamies un apzināmies, ko vēlamies no dzīves.

36 līdz 49 gadu vecums - visaktīvākais posms cilvēka dzīvē, zelta jeb harismātiskais periods, kad jājūtas vislabāk. Ir attiecības, ir ģimene un stabilitāte, ir veselība, ir nauda, paši esam vēl jauni un skaisti. Daudziem šajā vecumā jau ir pieauguši bērni. Šajā posmā esam visspējīgākie, visvarošākie un sasniedzam vislabākās iespējas.

49 gadu vecumā par sevi sāk atgādināt cipars 9 - jāsāk pievērst uzmanība veselībai, vienlaikus izkopjot garīgumu. Jāpadomā par to, ka dzīves pamats ir ne tikai nauda un materiālā pasaule, bet arī citas vērtības - līdzjūtība, palīdzība, ziedošana, pašizglītošanās.

Ienākot piecdesmitgadnieku pulkā, cilvēkam sākas mierīgāks dzīves baudīšanas posms. Jāstrādā, protams, ir, bet ļoti daudz jau ir sasniegts - bērni izaudzināti, karjera nostabilizējusies, lielākā daļa mērķu - īstenota. Teorētiski varētu teikt, ka dzīves baudīšana ilgst trīs ciklus, līdz pat 70 gadu vecumam. Diemžēl Latvijā, kur vidējais dzīves ilgums ir 72-74 gadi, šāds izteikums laikam gan skanētu ķecerīgi.

Dzīves nogale, sasniedzot 71 gada vecumu, tiek uzskatīta par riska posmu veselības problēmu dēļ.

Hronoloģiskais periods un dzīves līnija

Hronoloģiskā numeroloģija ļauj aprēķināt nozīmīgākos gadus cilvēka dzīvē. Varētu teikt, ka tie ir liktenīgie gadskaitļi. (Aprēķinus skat. tabulā.)

Aprēķinot savu dzīves līniju, var noteikt periodus, kad cilvēkam ir lielākas iespējas kaut ko sasniegt un kad jādzīvo mierīgāk un nevajag skriet ar pieri sienā, jo panākumi un sasniegumi nenāks viegli.

Ja cilvēka dzīvē gaidāmas ļoti svarīgas pārmaiņas, tad sakritības būs gan hronoloģiskajā periodā, gan dzīves līnijā.

Ja sievietei produktīvajā vecumā dzīves līnijā parādās nulle, tad šajā periodā viņai ir labvēlīgākais laiks dzemdēt. Nulles periodi vīrietim un sievietei citā laikā liecina, ka varētu rasties problēmas ar veselību. Tāpēc nulles periodā jābūt piesardzīgākam, iespējams, jāierobežo kaitīgie ieradumi, biežāk jāveic profilaktiskās apskates u.tml. Ja ir tieksme ātri braukt, šajā laikā nevajag trakot pie stūres. Atslēgas teikums: nevajag provocēt to, kas var kaitēt pašam!

Jo vairāk dzīves līnijā ir augstāko skaitļu (sākot no 4), jo lielākas iespējas paveras.

Vienojošās desmitgades

Katram cilvēkam ir sava unikāla dzīve, bet numerologi norāda arī uz kopsakarībām, kas raksturo gan vienā gadā, gan vienā desmitgadē dzimušos. Ko desmitgades pastāsta par mums?

Cilvēkiem, kuri dzimuši gados, kas beidzas ar nulli (1940., 1950., 1960. utt.), jāuzmana veselība, jo viņi piedzimuši laikā, kad mainās gadu desmiti. Tas nozīmē, ka tiek noslēgts kaut kas vecs, izbijis un sākas jaunais. Tāpēc šie cilvēki ir kā celmlauži, kuriem vajadzēs daudz spēka, bet nulle viņiem to atņem, neitralizē. Piemēram, 2000. gadā dzimušajiem bērniem var rasties problēmas ar imunitāti, tāpēc vecākiem jo īpaši jārūpējas, lai bērni būtu fiziski aktīvi un jau bērnībā nostiprinātu veselību. 2001. un 2010. gadā dzimušajiem jau ir vieglāk, jo dzimšanas gadā parādās bonuss - vieninieks jeb fiziskās enerģijas raksturlielums.

40. gados dzimušajiem bija svarīgi izdzīvot pēckara apstākļos. Cipars 4 numeroloģijā nozīmē stabilitāti, atbildību par dzīves fizisko pusi - izturēt, izdzīvot, nopelnīt, nostāties uz kājām...

50. gadi - puķu bērnu laiks, kad pasaulē ierodas domāšanā brīvāki cilvēki. Šajā desmitgadē parādās vēlme baudīt. Pēc iepriekšējā samērā drūmā posma nāk paaudze, kas vairs nav tik ļoti ielikta rāmjos. Šī ir atbrīvota paaudze. Piedzimst daudz veiksmīgu psihologu, jo cipars 5 raksturo māku kontaktēties, cilvēkmīlestību, ja varētu tā teikt. Šajā laikā dzimušajos cilvēkos dzirkstī dzīves spars un gudrība. Kāpēc sievietēm tik ļoti patīk 50. gados dzimušie vīrieši? Viņiem piemīt harisma, viņi prot aplidot sievietes un ideāli komunicēt, viņiem galu galā ir smadzenes, kuras šie vīrieši liek lietā. Veiksminieki biznesā. Jā, arī naudīgi.

50. gadu paaudzes esenci sevī iemieso ekspremjers, tagad uzņēmējs Māris Gailis. Dzimis 1951. gadā. Ekstravagants, avantūrists, optimistisks, par spīti gandrīz piedzīvotajam bankrotam, joprojām dzīves baudītājs, enerģisks un laimīgs cilvēks. Šai desmitgadei piederīga vēl vesela plejāde Latvijas veiksmīgāko un pamanāmāko vīriešu - Gunārs Ķirsons, Pēteris Šmidre, Raimonds Gerkens, Aivars Lembergs, Vilis Krištopans, Andrejs Žagars...

60. gadu paaudzi radījusi 40. gadu paaudze. Tāpēc tā ir nopietnāka, atbildīgāka, dominē loģika, prāts un materiālās rūpes. Starp viņiem ir daudz ārstu un baņķieru.

70. gados dzimušo cilvēku vecāki ir 50. gadu paaudze, kurai nevelkas līdzi kara šausmas. Tālab arī viņu 70. gados dzimušajiem bērniem dzīvē izdodas visu sasniegt vieglāk nekā 50.-60. gadu paaudzei.

80. gadu paaudzi raksturo neatlaidība un mērķtiecība, spēja ātri sasniegt uzvaru un mērķi. Ja būs ko nolēmuši, tad darīs, riskēs un nebaidīsies arī zaudēt. Caursitēji. Viņus mēdz dēvēt par sportistu paaudzi, jo dzimuši daudzi veiksmīgi sportisti: vieglatlēte Ineta Radēviča (1981), tenisists Ernests Gulbis (1988), basketbolisti Armands Šķēle (1983), Andris Biedriņš (1986)

90. gadu paaudze aizsāk filozofu laikmetu. Jaunieši ir domājošāki nekā iepriekšējā paaudze. 90. gadu paaudze izcelsies ar savu intelektu. Ir piedzimuši daudzi unikāli prāti, topošie zinātnieki, mākslinieki - cilvēki, kuri spēj radīt. Šajā desmitgadē dzimušos raksturo prāta spējas, bet viņi nedrīkst «pārmācīties», jo īpaši 1999. gadā dzimušie. Viņiem galva ir tas pats, kas datoram procesors, tāpēc nedrīkst to pārslogot un ir arī jāatpūšas.

Konsultējusi sertificēta numeroloģe Ineta Ventniece-Krīgere

***

Izskaitļo savus liktenīgos gadus!

Hronoloģiskā numeroloģija. Kā aprēķināt svarīgākos gadskaitļus

I variants

Ekrānuzņēmums

II variants

Ekrānuzņēmums

*

Paskaidrojums:

Skaitīšanu sāk ar dzimšanas gadu, veidojot divus stabiņus.

Pirmajā stabiņā raksta dzimšanas gadu, piemēram:

1. 1966 un saskaita tajā esošos ciparus (1+9+6+6=22).

2. Pie dzimšanas gada 1966 pieskaita iegūto skaitli 22: 1966+22=1988.

3. Pie iegūtās summas 1988 pieskaita pirmajā saskaitīšanā iegūto skaitli 22: 1988+22=2010.

4. Turpina saskaitīšanu: 2010+22=2032 utt.

Otrajā stabiņā raksta dzimšanas gadu:

1. 1966 un saskaita tajā esošos ciparus (1+9+6+6=22).

2. Pie dzimšanas gada 1966 pieskaita iegūto skaitli 22: 1966+22=1988.

3. Saskaita visus skaitli 1988 veidojošos ciparus (1+9+8+8=26).

4. Pie 1988 pieskaita iegūto skaitli 26: 1988+26=2014.

5. Saskaita iegūta skaitļa 2014 visus ciparus: 2+1+4=7.

6. Pie 2014 pieskaita iegūto skaitli 7: 2014+7=2021. Utt.

Šī cilvēka liktenīgie nozīmīgie gadskaitļi ir 1988., 2010., 2014., 2021., 2026., 2032., 2054.

***

Dzīves līnija: kā aprēķināt

Sareizina dzimšanas gadu, datumu un mēnesi, piemēram: 1988x24x3=143136.

Dzīves līnijas aprēķinos cilvēka mūžu dala 12 gadu ciklā. Katrs cikla posms sākas ar iepriekš minētajā reizinājumā iegūto nākamo ciparu:

Ekrānuzņēmums

Ja augšējā rindā reizinājumā iegūto ciparu «pietrūkst», turpina rakstīt no jauna: 1, 4, 3 utt.