Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: ko mums atnesīs Žurkas gads?

© Pixabay

Akurāt tas būs piektdienas vakars! Un ballītei ir jābūt... 24. janvārī īsi pirms pusnakts saskaņā ar austrumnieku tradīcijām klāt būs Baltās metāla žurkas gads, kas aizsāks jaunu zodiaka ciklu.

Veiklais dzīvnieciņš

Sena leģenda vēsta, ka Buda aicinājis pie sevis dažādus dzīvniekus, lai katram no tiem dotu vietu zodiakā. Vērsis pie Budas devās pāri upei, bet Žurka palūdza atļauju un uzrausās viņam uz muguras. Kad abi bija galā, Žurka noslīdēja no Vērša un piesteidzās pie Budas pirmā.

Ko varam sagaidīt?

Katram gadam piemīt tādas iezīmes, kā tā aizgādnim. Kas raksturo Žurku? Pirmkārt, jau tieksme labumus vilkt savā aliņā. Otrkārt - kupla saime. Treškārt - piesardzība un nekādas liekas greznības. Ko no tā varam secināt par jauno Austrumu gadu?

Dzīves grūtības un šķēršļus palīdzēs pārvarēt pacietība, savaldība, izlēmība un iekšējs miers.

Būdama tuva zemei, Žurka mīl labklājību, tāpēc palīdzēs sakārtot dzīves materiālo pusi, tomēr jāatceras, ka no gaisa labumi nekritīs - gada pavēlniece atalgos tos, kas smagi strādās. Ķīnas kultūrā Žurka tiek uzskatīta par aizstāvi un uzplaukuma nesēju. Turklāt Žurka iesāk jaunu ciklu un šis gads ir piemērots, lai liktu pamatus kaut kam jaunam.

Bez siera neiztikt...

Ķīnā Jaungada atzīmēšana ilgst vairākas nedēļas. Ir garās brīvdienas, cilvēki dodas apciemot tālākus radus, tiek klāti bagātīgi svētku galdi, dāvinātas sarkanas naudas aploksnes un mandarīni kā labklājības simbols. Jaunais gads tiek sagaidīts ar lielu troksni - uguņošanu, mūziku, raibu raibo karnevālu. Šī tradīcija iespraukusies arī pie mums, un svētku nekad nevar būt par daudz. Kāpēc gan nesarīkot ballīti?

Galdā jāliek ēdieni, kas būs pa prātam jaunā gada valdniecei. Siers, rieksti, grauzdiņi. Galdu servēt, rotāt telpas un ietērpties var balti pelēkos toņos un izmantot pa kādam sudrabaini mirdzošam akcentam gan dekoros, gan tērpā. Ja tiek rīkots karnevāls, tad tikai neiedomājieties tērpties kaķa kostīmā! Bet, ja mājās ir minkas, tad viņus vajag kārtīgi pabarot, lai neaizbaidītu gada aizgādni.