JAUTĀJUMS–ATBILDE: kāpēc dvīņu dzīves ceļi bieži vien ir atšķirīgi?

© Pixabay

Dažkārt pat ar dažu minūšu intervālu dzimušiem cilvēkiem horoskopu kartes atšķirsies un līdz ar to iezīmēsies pavisam citas dzīves tēmas. Tas nozīmē, ka dvīņu astroloģiskās kartes var būt gan līdzīgas, gan atšķirīgas. Turklāt līdzīgām planētu kombinācijām ir dažādas izpausmes un mums vienmēr priekšā ir vairāki ceļi, pa kuriem varam doties.

Astroloģiskās analīzes pamatā ir precīzs dzimšanas laiks un vieta - pēc šiem parametriem tiek veidots individuālais horoskops. Savā praksē esmu saskārusies ar astroloģiskajām kartēm, kur pat dažu minūšu intervāls iezīmē pavisam citas tēmas cilvēka dzīvē. Runa ir bijusi par divām, trim, piecām minūtēm. Ja laika starpība ir desmit un vairāk minūšu, tad šīs atšķirības var būt pavisam būtiskas. Bet ne vienmēr.

Svarīgākie parametri cilvēka personības astroloģiskajā analīzē ir Saules (ietekmē iekšējo būtību), Mēness (emocionālā pasaule), Merkura (domāšana), ascendenta (punkts, kas nosaka ārējo tēlu) atrašanās zodiaka zīmēs, kā arī kombinācijas ar citām planētām. Savukārt aktuālās cilvēka dzīves tēmas un iespējas nosaka debess ķermeņu atrašanās tā dēvētajās horoskopa mājās (darbs, mācības, mīlestība, ģimene utt.). Debesīs viss ir kustībā un minētās pozīcijas nepārtraukti mainās, tāpēc bērniem, kas piedzimuši pat ar nelielu laika intervālu, tās var atšķirties. Turklāt katrs debesu ķermenis astroloģijā «atbild» par daudzām īpašībām un tēmām - vienas izpaužas spilgtāk, citas mazāk.

Ja arī pamathoroskops ir līdzīgs, tad turpmāk, konkrētos gadu ciklos, astroloģiskajās kartēs būs atšķirības un līdz ar to dažādas dzīves prioritātes. Katrs ies savu, atšķirīgu dzīves ceļu.

Tā kā debesu ķermeņiem astroloģijā ir dažādi traktējumi, tos var «darbināt» dažādi. Bērnībā liela nozīme ir tam, kāda ir apkārtējā vide, kāda audzināšana. Kaut arī bērni aug vienā un tajā pašā vidē, ne vienmēr uz vienu un to pašu blēņu vai labo darbu pieaugušo reakcija būs simtprocentīgi identiska, līdz ar to bērniem var veidoties atšķirīga pieredze.

Minēšu vienu teorētisku piemēru. Pieņemsim, ka dvīņiem dzimšanas valdnieks ir Jupiters, kas pati par sevi ir labdabīga planēta. Ja tai ir kādas saspringtas kombinācijas, kā viena no rakstura tēmām var iezīmēties slinkums. Vai vecāki visus bērnības un pusaudža gadus abiem bērniem vienlaikus un vienādā apjomā spēs pievērst uzmanību, lai motivētu uz mācībām un izaugsmi? Kādi draugi būs līdzās (diez vai dvīņiem būs vieni un tie paši)? Kādas pieredzes bērni gūs šajās draugu attiecībās? Vai skolotāji skolā par nepadarītiem mājasdarbiem teiks tos pašus vārdus, vai būs identiska reakcija? Domājams, ka ne. Līdz ar to bērni atkal var izdarīt dažādus secinājumus un rīkoties atšķirīgi, kaut arī dzimšanas valdošā planēta viena un tā pati.

Ja bērni ir atšķirīgu dzimumu, tad zēnam astroloģiskajā kartē lielu lomu spēlē vīrišķā planēta - Marss, bet meitenei - Venera.