Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

JAUTĀJUMS – ATBILDE: vai Saules un Mēness aptumsumi ietekmē pašsajūtu?

© Pixabay

Astroloģijā pastāv uzskats, ka Saules un Mēness aptumsumu laikā jāsamazina aktivitātes un pret veselību jāizturas saudzīgāk nekā citkārt.

Austrumu medicīna uzskata, ka Saule mūs uzlādē ar plusa zīmi, respektīvi, pozitīvajiem protoniem jeb jan enerģiju, bet Mēness, pārstāvot sievišķo iņ, patērē mūsu enerģiju. Senie ķīnieši uzskatīja, ka Saules aptumsums nozīmē sievišķās sākotnes iņ uzvaru pār vīrišķo - jan.

Pirms dažiem gadiem Krievijā veiktā medicīniskā eksperimentā tika noskaidrots, ka cilvēka organisms uz dabas parādību reaģē, līdzko Mēness kaut nedaudz aizklāj Saules diska maliņu. Pētījuma gaitā atklājās, ka stundu pēc aptumsuma 70% hipertonijas slimnieku paaugstinājās arteriālais spiediens, asinsvadi sašaurinājās, bet sirds sāka spēcīgāk pumpēt asinis. Savukārt asinis smadzeņu puslodēs pieplūda nevienmērīgi. Eksperimenta rezultāti mediķus izbrīnīja, jo iepriekš tika uzskatīts, ka visi šie simptomi parādās divas dienas pēc aptumsuma, kad kosmiskie stari no Saules sasniedz Zemi. Savukārt fitoterapeiti norāda, ka Saules aptumsums veselības problēmas polarizē. Aptumsuma laikā organisma pašregulācijas sistēma strādā ar pilnu jaudu. Var teikt, ka šajā laikā tiek pārbaudīta mūsu organisma izturība. Slikti aptumsuma laikā var justies cilvēki ar sirds, asinsvadu patoloģijām, insultu vai sirds infarktu pārcietušie. Veselība pasliktinās tiem, kuri šajā laikā ārstējas no kādas slimības.

Aptumsumu labāk izmantot atpūtai un pastaigām svaigā gaisā. Daži terapeiti iesaka uzkavēties kontrastdušā vai nopeldēties.