PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Astrokulinārija: ko celt galdā viesiem

© Pixabay

Vēl turpinās pikniki, ballītes, dārza viesības. Mūsdienu uztura sauklis ir – garšīgi un veselīgi! Veselīgs ēdiens nu jau ir kulta statusā. Svētkos var arī lutināt sevi un citus, bet ne viens vien ēdienam pievērš uzmanību arī pie viesību galda. Turklāt, ja ciemos ierodas draugi, kuri ikdienā ir skrejoši vai ne īpaši rūpējas par to, ko liek vēderā, nama saimniekiem ir iespēja viņiem «iebarot» ko tādu, kam ikdienā nav ne laika, ne spara.

Piedāvājam nelielu «špikeri», ko katram viesim celt galdā, lai būtu gan garšīgi, gan vasarīgi viegli, gan veselīgi. Un, protams, no svara ir arī galda klājums, bet visvairāk - omulīga noskaņa maltītes laikā.

Auns

Auns ēšanas ziņā nav izvēlīgs. Maltītei jābūt sātīgai, kalorijām bagātai, taču viegli sagremojamai. Aunam garšo gaļa, bet ieteicamas arī dažādas putras (īpaši brokastīs), zivis un dārzeņi. Aunu labi kārtīgi sabarot no rīta vai pusdienās, bet, ja maltīte paredzēta vakarā, pasniegt ko vieglu - augļu vai dārzeņu salātus, siera plati, biezpienu.

Pusdienām pagatavojiet sulīgu gaļu ar pikantām garšvielām - katru dienu nav ieteicams ar to mieloties, lai neuzskrūvētu jau tā ugunīgo temperamentu, bet svētkos var, un viņš uzreiz būs žirgts un priecīgs! Neaizmirstiet par dārzeņiem, bet desertā pasniedziet interesantus našķus. Vieglam launagam derēs biezzupa no brokoļiem, ziedkāpostiem, ķirbja un kabača. Uzkodām sarunu gaitā derēs rieksti un žāvēti augļi. Limitējiet alkohola piedāvājumu!

Galda klājums:

Konservatīvs, standarta - balts galdauts, baltas vai sudrabainas salvetes, bāli rozā sveces.

Auna veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Jēra gaļa, kazas gaļa

Greipfrūts, arbūzs, valrieksti, āboli

Burkāni, sīpoli, paprika, šalotes sīpoli, redīsi, kvieši, ziedkāposti

Pipari, ķiploki, ķimenes, safrāns, piparmētras, koriandrs, rozmarīns, mārrutki Vērsis

Vērsis, kaut racionāls, ir arī emocionāli svārstīgs, un tas attiecas arī uz ēšanu. Tad viņš uzsēžas uz stingras diētas, tad atkal vakarā pieēdas kūkas ar kafijas liķieri. Reizēm viņš nolemj kļūt par veģetārieti vai, piemēram, svaigēdāju - bet tas parasti nav uz ilgu laiku. Vienatnē viņam kumoss spriežas rīklē - tad viņš parasti apēd maz. Toties, vadot maltītes laiku labā kompānijā, apēdīs un izdzers gana daudz. Dīvaini, bet viņa gremošanas sistēma pret to neprotestē - ja vien tas nepārvēršas par regulāru paradumu. Vērsim patīk ceļot un nogaršot jaunus ēdienus. Viņš labi izjūt jaunas garšas, arī jauktas, tāpēc labprāt degustē dažādus kokteiļus, eksotiskos augļus, desertus - uz tiem viņš īpaši kārs! Aktivitātes impulsam labi derēs, piemēram, selerijas salāti ar asu mērcīti. Novērtēs sātīgu zupu ar sulīgiem gaļas gabaliņiem un ēdienus no jūras veltēm. Kumelīšu, piparmētru vai melisas tēja labi nogludinās svārstīgo noskaņojumu. Vērša veselībai derīgi būs skābpiena produkti, bet desas un kūpinājumus labāk ierobežot. Uz galda vēlams likt daudz dažādu augļu.

Galda klājums:

Vērsim nav būtiski tikai tas, ko pasniedz, bet arī - kā. Tumšas, atturīgas krāsas galdauts, var būt ar neuzkrītošu spīdīgu akcentu, nedaudz gaišākas salvetes, vienkāršas, bet var būt neierastākas formas balti trauki, baltas vai bēšas sveces. Tomēr vissvarīgākais Vērsim ir labs mikroklimats, tāpēc rūpējieties, lai ap galdu valdītu nepiespiesta, sirsnīga atmosfēra!

Vērša veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Liellopu gaļa, jūras veltes, mencu aknas

Zirņi, spināti, tomāti, salāti, gurķi, selerijas, jūras kāposti

Āboli, avokado, banāni, ķirši, persiki, hurma, avenes, zemenes, smiltsērkšķi

Dilles, fenhelis, pētersīļi, piparmētra, mārrutki, karijs, krustnagliņas, bārbele

Dvīņi

Dvīņi parasti ne pārāk pievērš uzmanību tam, ko ēd - tā, skrienot šur un tur kaut ko iekož.

Turklāt viņiem grūti koncentrēt visu uzmanību tikai uz ēdienu un to izbaudīt - viņi mēdz runāt pa telefonu, skatīties pa logu vai uz televizoru, lasīt ziņas... Tāpēc mājas viesības nu reiz ir iespēja likt viņiem pievērsties ēdienam un to izbaudīt! Rutīnas mājas ēdiens viņus ne īpaši interesē, jo tādu viņi paši parasti mājās gatavo. Ja aicināt Dvīņus viesos, atcerieties - pati garša uz Dvīņiem lielu iespaidu var neatstāt. Taču ēdiena smarža - gan! Viņi novērtēs arī noformējumu, pasniegšanas veidu - piemēram, ja ir pica, tad gatavota turpat malkas krāsnī, galds rotāts ar Itālijas karodziņiem utt. Dvīņiem vispār patīk nacionālās virtuves, un ar itāļu vai franču ēdieniem būs trāpīts desmitniekā. Novērtēs arī eksotiskus pārsteigumus. Un raugieties, lai šķīvis būtu tik liels, ka Dvīņi to nevar paķert un aizskriet kādā stūrī skatīties ekrānos!

Galda klājums:

Krāsas, krāsas, krāsas! Tikai - tīras un saskaņotas. Iederēsies kāds floristikas rotājums.

Dvīņu veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Putnu gaļa, zivis, biezpiens, siers

Pupas, sarkanie, baltie, zaļie kāposti, selerija, graudaugi

Aprikozes, granātāboli, rieksti, rozīnes

Kardamons, muskatrieksts, salvija, vaniļa, piparmētra, sezams

Vēzis

Ēšana - tas Vēzim ir vesels rituāls! Viņš pret to izturas diezgan nopietni. Parasti pats ir talantīgs kulinārs, bet, ja ne, patīk doties gardi paēst savās iemīļotajās vietiņās, kur skaidri zina, kas un kā tiks pasniegts un vai būs viņam nepieciešamais komforts. Vislielākā apetīte parasti parādās uz vakarpusi. Ēdienam jābūt gardam, barojošam, taču - ne asam. Ar eksotiku uzmanīgi - šad tad eksperimentālā kārtā, bet tā Vēzim nav norma. Vēzim garšo piena produkti un konditorejas izstrādājumi. Vēzis labprāt baudīs sēņu ēdienus, vieglus dārzeņu salātus. Viņam tīk arī nomēģināt dažādas mērces. Saldummīlim Vēzim labi ies pie dūšas putukrējums ar augļiem vai saldējums, vai kāda krēmīga kūka kopā ar kafiju un pienu. Arbūzs Vēzim nāk par labu, tā ka to droši var celt galdā jo milzīgu!

Galda klājums:

Tumši violets galdauts ar zaļām salvetēm pilnībā apmierinās Vēža oriģinālo gaumi. Ja vēl uz galda būs kāda svece ar jūras simboliku un kā galda rotājums - gliemežvāki vai spīdīgi jūras akmentiņi, Vēzītis būs priecīgs un apmierināts.

Vēža veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Krabji, omāri, olas, piena produkti, rudzu maize

Kāposti, gurķi, ķirbis, lapu salāti, kartupeļi, rāceņi, pastinaki

Kokosrieksti, vīnogas, citroni, papaija, arbūzi

Salvija, karijs, mārrutki, sinepes, ķimenes, vaniļa

Lauva

Sava laiskuma dēļ Lauvam pašam ne īpaši patīk gatavot, taču viņš lieliski orientējas virtuves smalkumos. Ja viņš nesteidzas (un kur tad viesību laikā gan jāsteidzas, ja nu vienīgi uz citām viesībām!), tad labprāt nesteidzīgi izbauda visu, kas tiek piedāvāts - sākot ar uzkodām un beidzot ar dejām. Lauvam tīk labi apcepta gaļa ar kraukšķīgu garoziņu, vesela cepta zivs. Labprāt mielojas ar putnu gaļu, taču ar to mēdz aizrauties par daudz. Vasarīgās viesībās labāk piedāvāt dažādus ēdienus no kabačiem vai baklažāniem. Piedevās labprāt izvēlas svaigus dārzeņus un zaļumus, bet desertam - saldo sacepumu, saldējumu, kādu augli. Ja gribat pavisam paglaudīt Lauvu pa spalvai, pārsteidziet ar kādu īpaši delikatesi - medījumu vīna mērcē, ikriem. Fonā uzlieciet klasisko mūziku un veltiet viņam īpašu uzmanību.

Galda klājums:

Galdauts veczelta krāsā, tumšzilas salvetes. Galda piederumi ar zeltītiem spaliem pasvītros šo dižciltīgo iespaidu.

Lauvas veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Medījuma gaļa, rudzu maize, rīsi, olas, medus

Olīvas, kabači, kukurūza, diedzēti kvieši, salāti, sīpoli

Citrons, apelsīns, ananass, mandarīns, mandeles, smiltsērkšķi

Estragons, anīss, krustnagliņas, baziliks, koriandrs, ingvers, muskatrieksts

Jaunava

Jaunavas tīrīgums un kārtīgums mēdz tikt pārspīlēts - nu nevajag pirms maltītes noteikti viņai organizēt roku sterilizāciju! Toties jābūt gataviem, ka Jaunava pēkšņi kaut ko pajautās, turklāt ne visai taktisku, piemēram - ā, un šitais jau laikam no pērnajiem konserviem gatavots? Jaunava mēdz arī gari un plaši demonstrēt savas detalizētās zināšanas par (šajā gadījumā) to pašu uztura un ēšanas jautājumu - par gatavošanu, kalorijām, labāko pieredzi utt. Toties, ja uz to piever ausis, būs lielisks galda biedrs. Turklāt Jaunava labprāt piedalās dažādās izdarībās - konkursos un spēlēs - un pat palīdz tās organizēt. Jaunava rūpējas par savu veselību, tāpēc var droši pasniegt dažādus svaigos salātus lielās bļodās un tvaicētus dārzeņus. Tomēr viņai patīk arī kārtīgi paēst, tāpēc neatteiksies no laba šašlika vai steika, vēlams, no jēra vai teļa gaļas. Protams, sīki apspriežot tā cepšanas īpatnības, pareizo ilgumu, temperatūru, marinādi. Lieki teikt, ka pašu Jaunavu pie grilēšanas piedabūt nebūs iespējams.

Galda klājums:

Krēmkrāsas mežģīņu galdauts ar gaišas okera nokrāsas salvetēm apmierinās Jaunavas estētiskās prasības. Klāt labi derēs balta servīze ar smalkiem zelta zīmējumiem retro stilā.

Jaunavas veselībai ieteicamie produkti un garšvielas: Teļa gaļa, skābpiena produkti, žāvētas zivis, griķi, auzas, klijas

Pupas, kāposti, selerija, svaigi zaļumi, spināti, cigoriņi

Aprikozes, granātāboli, dateles, mandeles, citroni, apelsīni

Lauru lapas, cigoriņi, kanēlis, kardamons, lakrica, vaniļa, sezams, kadiķogas, majorāns Svari

Svariem ir svarīgi (atvainojiet par kalambūriņu), lai ēdiens būtu estētiski pievilcīgs. Viņus diez kā neuzrunā «amerikāņu stiliņš», kad uz plastmasas šķīvja šā tā samesta kaudze ar frī kartupeļiem un pusizjucis burgers. Svariem būtiskas ir detaļas un ne tikai rezultāts, bet arī process. Turklāt būtiski atcerēties, ka Svariem «skaists» nenozīmē no redīsiem izgrieztas rozītes vai kūkas ar milzīgām krāsaina krēma kaudzēm. Nevajadzētu Svarus barot ar smagiem, trekniem ēdieniem - lai gan viņiem tos, ai, kā kārojas - īpaši tiem, kuru planētu aspekti dod noslieci uz hedonismu. Tomēr viegli dārzeņu salāti, aizdarīti ar olīveļļas un citronu sulas mērci, Svaru organismam būs daudz noderīgāki. Iesākumam - viegla krēmzupa, bet otrajā - grilēta gaļa kādā īpašā marinādē. Asi ēdieni gan viņiem netīk. Viņiem daudz nepieciešams C vitamīns, tāpēc lieciet galdā upenes, papriku, ābolus, lapu salātus, citrusaugļus!

Galda klājums:

Lai gan Svari nav cimperlīgi, tomēr viņiem ir būtiski, kā ēdiens tiek pasniegts, kaut vai tāpēc, ka viņi vienkārši pamana visus sīkumus. Derēs tumši zils galdauts ar sudraba ieaudumiem un atbilstoši piemeklēta servīze un galda piederumi. Galvenais, lai gaumīgi!

Svaru veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Zivis, medījuma gaļa, austeres, pilngraudu makaroni, nelobīti rīsi, grūbas

Zirņi, spināti, tomāti, olīvas

Āboli, avokado, banāni, kazenes, ķirši, persiki, upenes, persiki, rabarberi

Estragons, timiāns, sierāboliņš, anīss, salvija, dilles, linsēklas Skorpions Skorpionam patīk garšīgi paēst, lai gan pats parasti ne īpaši labi gatavo, tāpēc arī ēdienu kulta objekta statusā neliek. Tiesa, viņš labi prot izrīkot virtuvē citus! Parasti viņa ēdienkarte sastāv no sātīgas maltītes ar dažādām piedevām, asas un karstas. Harčo zupa vai īsts jēra šašliks Skorpionam labi ies pie dūšas! Skorpionam arī patīk nogaršot dažādus modernus eksotiskos ēdienus. Piena produktu vietā labāk izvēlēties pašmāju dārzeņus - rāceņus, bietes, kāpostus, burkānus. Otrajā - jūras mošķi, īpaši moluski, un zivis. Skorpioniem patīk pikanti ēdieni ar izteiktu garšu, asas garšvielas un piedevas. Īstā reize Korejas burkānu salātiem un ungāru gulašam! Arī grilētais siers būs īsti vietā. Tikai badā gan Skorpionu neatstājiet - «grauzīs» visus, kamēr viesi pamuks kur kurais! Tāpēc rūpējieties, lai Skorpiona šķīvis būtu vienmēr pilns - tikai ar ne pārāk treknu ēdienu, citādi viņš kļūs slinks un miegains un no acīm zudīs tik pievilcīgais mirdzums.

Galda klājums:

Tumši sarkans galdauts, porcelāna trauki ar kontrastējošas krāsas ielaidumiem.

Skorpiona veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Moluski, liesa liellopu gaļa, olas, sojas pupas, griķi

Burkāni, sīpoli, ķirbis, redīsi, šalotes sīpoli, sparģeļi, sēnes

Greipfrūts, arbūzs, citrons, ērkšķogas, aronijas, lazdu rieksti

Asie pipari, baziliks, koriandrs, kardamons, salvija, vaniļa, žeņšeņs, smaržīgie pipari

Strēlnieks

Strēlnieks ir gardēdis, nereti - diezgan izsmalcināts. Tiesa, pārāk izsmalcināta atmosfēra gan viņam liek justies neērti, priekšroku dos mājīgumam. Viņam patīk garšīgi un daudz paēst, tāpēc jāseko līdzi, lai nekristu pārmērībās. Noteikti parūpējieties, lai uz galda ir minerālūdens! Un, ja viesības ir telpā - lai tajā būtu svaigs gaiss. Strēlnieks traki jūsmo par dažādu virtuves tehniku, tāpēc var iešauties virtuvē un palūkot, kas jums tur par tādiem interesantiem agregātiem. Droši lieciet pie darba kaut ko samalt vai sakult - viņš to darīs ar prieku!

Strēlniekam patīk ceļot pa pasaules tautu virtuvēm, tāpēc droši var eksperimentēt pat ar mazāk zināmu tautu nacionālajiem ēdieniem. Desertā nevar kļūdīties ar kādu no klasiskajām, visā pasaulē pazīstamajām tortēm vai kūkām - Švarcvaldes kūku, «Napoleonu», Vīnes štrūdeli u.tml. Nebrīnieties - Strēlniekam nav problēmu savienot nesavienojamo - viņš var dzert pie zupas tēju vai pie kartupeļu biezeņa uzkost šokolādi.

Galda klājums:

Strēlnieks novērtēs neparastumu - eksotiskus, neredzētus rakstus, zīmējumus, interesantu auduma faktūru. Traukiem nevajadzētu būt pārāk tumšiem un pārlieku izsmalcinātiem.

Strēlnieka veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Cūkgaļa, teļa aknas, olu dzeltenumi, piens, sojas pupas, pākšaugi

Vīģes, plūmes, zemenes, ķirši, kastaņi

Rīsi, pākšaugi, artišoki, endīvija

Pētersīļi, majorāns, ķimenes, baziliks, ķiploks, žeņšeņs, krustnagliņas, kanēlis

Mežāzis

Mežāzis tiek uzskatīts par pašu ieturētāko un askētiskāko zīmi. Viņam patīk vienkāršs, garšīgs, veselīgs ēdiens. Labprāt pagaršo no visa pa druskai, labāk patīk «tīri», nesajaukti ēdieni, lai labāk saprastu, kas tas ir un kā tas garšo. Starp citu, arī Mežāža veselībai nāk par labu dalītā pārtika. Ideāli, ja ir daudz uzkodu daudzos mazos trauciņos. Ne vienmēr gatavs pagaršot ko pavisam svešādu, nepazīstamu, tāpēc uz to speciāli jāpaskubina. Dod priekšroku zivij, nevis gaļai, lai gan vispār ēd visu, ja vien tas ir garšīgi, un īpaši viņus iekārdina glīti apcepta, kraukšķīga garoziņa. Kā priekšēdiens lieliska būs bieza, kārtīga dārzeņu zupa. Desertam derēs ogu marmelādes, želejas, auzu cepumi vai griljāža. Ja gribat melanholisko Mežāzi mazliet sapurināt, piedāvājiet viņam Saules augļus - apelsīnus, mandarīnus, aprikozes.

Galda klājums:

Galdautam jābūt gludam, vienkāršam, bez izteiktiem rakstiem; krāsai nav nozīmes, ja vien tā nav pārāk kliedzoša un labi iederas interjerā. Trauki - klasiskā baltā servīze, senlaicīgi galda piederumi.

Mežāža veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Jēra gaļa, krabji, gliemežveidīgie

Bietes, baklažāni, skābenes, sēnes, lēcas, kartupeļi

Melone, cidonijas, mandeles, zilenes, ķirši, upenes

Anīss, muskatrieksts, piparmētra, baziliks, sinepes, ķiploks, timiāns Ūdensvīrs

Ūdensvīram maltīte - tā ir iespēja pakomunicēt, apmainīties domām. Viņa stihija - tas ir demokrātisks furšets, kur visi ņem, ko vēlas, un runā, ar ko un kur vēlas. Tomēr Ūdensvīrs gūst vienādu gandarījumu gan no izsmalcinātas maltītes labā restorānā, gan no viras, kas meža vidū tiek vārīta uz ugunskura. Viņa vājība ir aukstās uzkodas, pirkstu uzkodas, kas nosit apetīti un ļauj neatrauties no patīkamas sarunas. Nav vēlams Ūdensvīru pārbarot ar saldumiem. Ūdensvīrs kļūs žirgtāks, pamanot ko neparastu vai iepriekš neredzētu - kādu oriģinālu ēdiena rotājumu, īpaši izvietotus ēdienus dīvainos traukos. Apetīti rosinās garšu kontrasti - rūgts-salds, skābs-sāļš. Tāpēc iederīgi būs pildīti produkti vai, piemēram, kanapē uzkodas, kur apvienota melone ar vītinātu šķiņķi u.tml. Un nelieciet Ūdensvīram gaidīt kaut kādu noteiktu brīdi, kad nu visi kopā sēžas pie galda!

Galda klājums:

Interesants būs kontrastējošu, tīru krāsu toņu salikums, piemēram, apakšējais galdauts oranžs, bet augšējais - zaļš.

Ūdensvīra veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Cāļa gaļa, jūras veltes, garneles, siers, biezpiens

Sparģeļi, lēcas, kabači, patisoni, baklažāni, redīsi, graudaugi

Melone, bumbieri, vīnogas, plūmes, mellenes, zemenes, jāņogas

Kardamons, lakrica, vaniļa, rozmarīns, ķimenes, piparmētra

Zivis

Zivju stihija, protams, ir romantiskas vakariņas. Pat ja apkārt ir divdesmit cilvēki, viņas jūtas labāk, ja skan patīkama mūzika un deg sveces. Zivīm patīk putras, biezzupas, smūtiji, lai gan labprāt notiesā arī kārtīgu gaļas gabalu. Pievērš uzmanību «rozīnītēm», labprāt interesējas par sastāvdaļām un receptēm, lai gan, visticamāk, pašas to nekad tā arī nepagatavos. Zivīm netīk asas garšvielas un trekni ēdieni. Toties labprāt nomēģinās eksotiskus tāljūru iemītniekus, kā arī nobaudīs Āzijas tautu virtuvi. Zivis «peld», tāpēc nereti viņas ir jāpasauc un jāatgādina, ka un kad jāsēžas pie galda un ka vispār jāēd, citādi noklimtīs visu nakti pa dārzu ar sulas vai kā stiprāka glāzi rokās. Laba «ēsma» ir jau zināmi ēdieni, bet papildināti ar ko jaunu, piemēram, kādu neparastu mērci. Vēl viņu uzmanību piesaista spilgti akcenti - lielas augļu vāzes, neparasti garšvielu trauki. Tas asociatīvi salīmējas galvā ar faktu - te būs ēst!

Galda klājums:

Maigos, zilganzaļos toņos, lai gan vispār Zivis galda klājumam pievērš maz uzmanības, vairāk - kopējai noskaņai, piemēram, būtiski izvēlēties mierīgu fona mūziku un parūpēties, lai telpā jauki smaržo.

Zivju veselībai ieteicamie produkti un garšvielas:

Okeāna zivis, liesa gaļa, liellopa aknas, piena putras

Vīģes, dateles, mango, granātāboli, meža zemenes, rozīnes, mandeles

Artišoki, Briseles kāposti, endīvija, kāposti, pupas, lapu salāti

Estragons, ķimenes, karijs, ingvers, ķiploki, pipari, citrona miziņa, rozmarīns

Rakstā izmantoti materiāli no: myjane.ru,sovet.passion.ru, astrocentr.ru, idealdomik.ru, «Taini astrologii»

Horoskopi

Uzzini, ko sagādās otrais rudens mēnesis. Pēc grūtā septembra un aptumsumu perioda pienāks oktobris, kas nesīs atvieglojumu. Astrologi prognozē, ka šis mēnesis būs mierīgs un stabils. Vienīgais izņēmums bija Saules aptumsums 2. oktobrī.

Svarīgākais