Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Kur dzīvot – pilī vai teltī? Astroloģija un mājokļa jautājums

© Depositphotos.com

Viens sapņo par senatnīgu muižu ar strūklaku dārzā, cits komfortabli jūtas komunālā dzīvokļa istabā, trešais visu mūžu būvē māju, liekot «ķieģeli pie ķieģeļa», kamēr cits uzmet plecos mugursomu un dodas apceļot pasauli. Mūsu vajadzību pēc noteiktas dzīves telpas – stabilitātes vai brīvības – tā, lai vējš svilpo matos, nosaka planētu stāvokļi astroloģiskajā kartē. Kā pareizi izvēlēties mājokli un organizēt telpu ap sevi, atklāj sertificēts astrologs un ģimeņu sistēmkonsultants Normunds Apinis.

Sarunas sākumā Normunds Apinis paskaidro, ka pieder pie tiem zvaigžņu tulkiem, kas uz astroloģiskajām likumsakarībām raugās plaši. Viņš saka - neatkarīgi no zvaigžņu saspēles Visumā dzīve uz Zemes rit savu gaitu: bizness virzās, valdības mainās, mājas tiek būvētas, bērni dzimst. Un tas savukārt nozīmē, ka mūsdienās vairs nevar strikti noteikt laiku, kurā kaut ko darīt vai nedarīt. Turklāt astroloģija nepārtraukti attīstās, atklājot jaunus skatpunktus. Viens no tādiem ir dzīves telpa, no kuras atkarīga mūsu komforta izjūta. Astrologs uzsver, ka nereti mēs paši neizprotam, kāpēc jūtamies slikti, lai gan viss it kā ir - kredīts dabūts, māja ar žogu uzcelta, dārzs iekopts.

Lai noteiktu problēmas cēloni, vislabāk izpētīt cilvēka individuālo astroloģisko karti, bet talkā var nākt arī tā dēvētais popkultūras horoskops. Iespējams, mājoklis un vide nav komfortabli un piemēroti. Kaut arī it kā skaisti un sakopti.

Dāmas, meklējiet Vērsi!

Astrologs saka, ka horoskopā pirmās ugunīgās zīmes - Auna - mājoklim jābūt tādam, kas ļauj «neiesēsties» un «neiesērēt». Pamatīga ģimenes māja, kurā jāiegulda laiks un darbs, var būt Auna attīstību bremzējošs faktors. «Auna būtība ir virzīties uz priekšu, aizdegties pašam un iedegt citus, tāpēc nekustamais īpašums, kas prasa nemitīgu atrašanos uz vietas, var Aunu psiholoģiski nomākt.» Vienveidība un garlaicība Aunu iznīcina! Laiska mājas dzīve ir pretēja šīs zodiaka zīmes dabiskajai būtībai. «Sprosts Aunam neder.»

Turpretim Vērsim privātmāja ir stabilitātes un harmonijas garants. «Viņam vajag pirmskara māju, pamatīgu, ar kārtīgiem pamatiem,» saka astrologs, piemetinot, ka šai zemes enerģijas zīmei svarīgas ne tik daudz dzimtas saknes kā mājas iekārtošana, liekot «ķieģeli pie ķieģeļa». «Dāmām saku: ja gribat rāmu, konservatīvu dzīvi, meklējiet vīrieti, kura raksturā ir Vērša iezīmes,» smejas astrologs.

«Dvīņa būtība ir divas dabas,» turpina astrologs. «Viņam vajag divas vai pat trīs mājas, jo dažreiz Dvīnim patīk viena, citreiz cita vide.» Ņemot vērā, ka izzināšana un komunikācija ir Dvīņa dzīves stūrakmens, būtiskākais, lai mājās būtu jaudīgs internets. Astrologs uzsver, ka Dvīnis nav Vērsis, kas var laimīgi dzīvot lauku viensētā. Dvīnim jātur roka uz dzīves pulsa, jāatrodas uz viļņa. Var teikt, ka emocionāli viņš pārtiek no informācijas plūsmas. Astrologs piebilst, ka Dvīņa dabā nav lēni un vientulīgi pārvietoties no viena punkta uz otru - viņš grib, lai viss notiek operatīvi.

Lauva - baroks, Jaunava - minimālisms

Toties Vēzim ģimene ir magnēts, ap kuru viņš būvē pasauli. Mājas izjūtu nosaka trīs planētas - Saule, Mēness un Venera. Vēžiem izteikts ir Mēness, kā simbolisks pavards, ap kuru Vēža gadījumā pulcējas visa dzimta. Būdams egoistisks un emocionāls, Vēzis komfortabli jūtas senču celtajā mājā. Līdzko zūd patvēruma izjūta, tā zaudēts tiek arī emocionālais līdzsvars.

Lauvas mājai savukārt jābūt karaliskai - greznai, plašai, vēlams ar kolonnām un spožumu interjerā. Lauvas stils ir renesanses laika arhitektūra, kāda redzama Itālijas pilsētās, raksturo astrologs. Lauvas sirdi ielīksmo neliela pils vai muiža ar strūklaku pagalma centrā. O, arī baroks, samts un zelts. «Lauvai vajag māju, kurā valdīt. Ja šai horoskopa zīmei nav atbilstošu māju, tā nespēj jaudīgi funkcionēt. » Normunds Apinis paskaidro, ka Lauvai pietiek spēka un izdomas, lai savā īpašumā iegūtu «lauvisku» pili. «Ja Marss astroloģiskajā kartē ir pietiekami spēcīgs, Lauva spēj ģimenei nodrošināt greznu dzīvesveidu. Ja planētu saspēle izveido citas personības iezīmes, Lauva var nonākt pretrunās, kas izraisa problēmas. Gadās, ka cilvēks dzimis, kad Saule Lauvas zīmē, bet viņa dzīvesveids neatbilst šīs zīmes stilam. Tas nozīmē, ka viņa kartē ir planētas, kas neļauj būt darbīgam vadonim.» Apinis piemetina, ka ne mazums spožu aktieru un sportistu dzimuši tieši Lauvas zīmē. «Piemēram, Kristaps Porziņģis ir Lauva, un mēs redzam, kā viņš dzīvo, cik karalisku māju ceļ. Citam varētu pārmest zīmēšanos, bet tikai ne Lauvai. Tā ir dabiskā Lauvas atribūtika!» Astrologs saka, ka ideālais Lauva nevis izrādās, bet iedvesmo pārējos noticēt sev, demonstrējot - lūk, mēs visi tā varam!

Jaunava nozīmē pragmatismu, racionalitāti, gudrību, stabilitāti. Jaunavas māja ir funkcionāla, precīza, taisniem leņķiem, bez nepraktiskām nišām, romiešu kolonnām un grezniem niekiem. Jaunava to visu ciest nevar! «Jaunavas mājā nebūs māksliniecisks haoss vai avangards, bet skaidri saprotamas līnijas, elektrības slēdži saprotamā vietā, skapis iebūvēts sienā, duša darbosies perfekti.» Jaunavas parasti ir racionāli domājoši cilvēki, kas nodarbojas ar zinātni, plānošanu. Viņiem nav laika kurt pavardu kā Vēžiem vai spodrināt namu kā Lauvām. Jaunavas māja ir viņas darba vide.

Astrologs atgādina, ka starp Jaunavām ir ne vien daudz zinātnieku, bet arī amatnieku.

Sirds ilgojas pēc kaut kā dižāka

Svari šūpojas, meklējot taisnīgumu un harmoniju. Viņi nav askēti, bet nav arī pārmēru izšķērdīgi. «Starp Jaunavu un Lauvu,» Svaru mājas izjūtu raksturo astrologs, sakot, ka visprecīzāk šo rudens zīmi raksturo apzīmējums «aristokrāts». «Ieturēta, laba gaume bez ārišķībām, bet ne minimālisms. Elegance un tīrība.» Normunds Apinis saka, ka ideālais Svaru nams atrodas kādā Anglijas pilsētiņā - divstāvu, ķieģeļu, ar nelielu zālienu un simtgadīgu zvanu pie durvīm. Svariem pārticība vajadzīga tikai savu ērtību nodrošināšanai.

Toties nākamās zodiaka zīmes, Skorpiona māja var atrasties pilnīga haosa stāvoklī - tā teikt, kājām gaisā. Ir dažas lietas, kas Skorpionam ir svarīgas - viss pārējais ir nebūtisks. Skorpiona mājā tek jumts, čīkst durvis, logus klāj putekļi. Kareivīgajam krīzes menedžerim šķiet, ka tie ir nebūtiski sīkumi, par kuriem nav vērts uztraukties. Skorpions komfortabli jūtas kaujas laukā, un vislabāk, ja tajā valda haoss, jo tikai tajā Skorpions spēj izpaust savas universālās īpašības, kas nepiemīt nevienai citai zodiaka zīmei. Var teikt, ka Skorpiona mājas ir kopējā dzīves telpa - tur, kur ir Skorpions, ir viņa mājas. Un kādas tās būs, nosaka pats Skorpions.

Strēlniekam svarīga ir augstākā gudrība, viedums, garīgums. Ja, piemēram, Lauvas māja ir liela, grezna un citiem saprotama, Strēlnieka māja neiekļaujas vispārpieņemtajos standartos. «Strēlnieka māja ir baznīca, templis, muzejs, akadēmija. Tā ir vide, kurā mājo augstākā gudrība,» skaidro astrologs. Strēlnieka dzīves telpai jābūt plašai - strēlnieciskai. Pretējā gadījumā Strēlnieks slīgst depresijā. Normunds Apinis, konsultējot klientus, novērojis, ka Strēlnieka zīmē dzimušajiem raksturīga nespēja izprast savu patieso būtību. «Strēlnieks atnāk pie terapeita un sūdzas par to, ka jūtas slikti, bet tas ir pašsaprotami, ja viņš neizglītojas, neattīsta sevi.» Ja Strēlnieks mēģina ieļauties vispārpieņemtajos rāmjos un nolaisties līdz mazas lauku viensētas līmenim, kurai turklāt apkārt vēl uzcelts žogs, lai kaimiņi neielūkojas iekšā, ir skaidrs, ka Strēlnieks sevi plosa. Astrologs piemetina, ka mūsdienās «templis» nav jāuztver burtiski - tas var atrasties arī virtuālajā vidē.

Kad mājas ir kosmoss!

Ja Lauva ir karalis, tad Mežāzis - izpilddirektors, turpina astrologs. Konstruktīvā Mežāža virsuzdevums ir vadīt zemes dzīvi, pildīt sociālas funkcijas. «Viņš nav ideologs, bet precīzs mērķu sasniedzējs. Līdz ar to Mežāzim vajag, lai par komfortablu mājokli parūpējas citi. Ja Jaunava pati gādā par savu māju, Mežāzis to nespēj, jo ceļ mājas citiem.» Astrologs saka, ka mūsdienu «gudrā māja», kas saimnieku atbrīvo no sīkām rūpēm - putekļu sūkšanas, siltuma regulēšanas un trauku mazgāšanas, visvairāk vajadzīga tieši Mežāžiem.

Brīvības radošais gars, revolucionārs - lūk, tāds ir Ūdensvīrs! Māju tēma Ūdensvīru piezemē, traucē ģenerēt idejas, brīvi izpausties. Vislabāk, ja Ūdensvīram ir iespēja īrēt mājokli te vienā, te atkal citā vietā. «Latvijā cilvēkiem ļoti pietrūkst Ūdensvīra brīvā gara, jo paaudzēs ir ielikts patents: ikvienam vajag savu zemes pleķīti, savu māju, bet šis dzīvesveids piezemē, iejūdz parādos un neļauj iet uz priekšu. Tad notiek līdzīgi kā ar pieaugušo, kurš neatbrīvojas no vecāku gādības un iestrēgst bērnībā. Ir cilvēki, kas jūt, ka tā nav viņu dzīves programma, bet tik un tā to pilda.»

«Nu kādas gan Zivīm var būt mājas…» iesaucas astrologs. «Zivis ir pēdējā zīme zodiakā, un viņu mājas ir kosmoss. Zivis ir māksla, radošums - viss, kas Zemi saista ar Visumu. Tomēr te slēpjas problēma. Ja Vēzis ir racionāli emocionāla zīme, tad Zivis ir visjūtīgākā un ievainojamākā zodiaka zīme. Kādam citam ir jāpalīdz labestīgajām, citus atbalstošajām Zivīm iegūt mājas, Ja tuvumā būs Vēža iezīmes, būs arī stabilitāte, jo saviem spēkiem Zivis māju spēj uzcelt tikai sapņos!»

*

UZMANĪBU!

Nekustamo īpašumu iegādāties, sākt būvniecību vai remontu nav vēlams, ja planēta Saturns atrodas nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī. Diemžēl parasti tas notiek tieši karstākajā būvdarbu sezonas laikā. Kā kuru gadu, bet pārsvarā no aprīļa līdz septembrim.

Ko iesākt? Var mēģināt planētu mazliet apmānīt, kaut ko no plānotā uzsākt, pirms vēl planēta kļuvusi retrogrāda. Ierakt pamatakmeni, savest materiālus, kaut vienu plaisu sienā aizšpaktelēt - līdz ar to process teorētiski ir uzsākts.

Labā ziņa - šogad 19. septembrī Saturns iziet no retrogrādā stāvokļa, un vēl varam paspēt padarboties ar un ap īpašumu.

Guna Kārkliņa, sertificēta astroloģe