Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Vēl viena banka...

© Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency

Augusta vidū tika apturēta PNB bankas (iepriekš «Norvik» banka) darbība. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) lēma, ka bankai pilnībā jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi.

Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu. FKTK informēja sabiedrību, ka Eiropas Centrālā banka kā PNB bankas tiešais uzraugs 15. augustā lēmusi atzīt to par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde ir pieņēmusi lēmumu neveikt PNB bankas noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Eiropas Centrālā banka kā PNB bankas tiešais uzraugs pieņēmusi šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības, un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.

Tāda ir oficiālā informācija. Taču astroloģiski situācija izskatās nedaudz citāda. PNB bankas pamathoroskopa karte ir normāla. Tas nozīmē - ir plusi, ir mīnusi, taču tajā nav norādes par iespējamu bankrotu. Bankai ir... bija iespējas izveidot sekmīgu sadarbību ar ārzemēm, radīt pozitīvu tēlu. Ne visai labi izskatās partnerības jautājumi un sadarbība ar valsts institūcijām. Tā kā es bieži strādāju ar uzņēmumu kartēm, varu teikt, ka bankas horoskops ir normāls un šāda struktūra ir darboties spējīga. Svarīgs, protams, ir arī gada cikls jeb solārhoroskops, tāpēc ka jebkurai firmai mēdz būt gan labi, gan ne tik labi periodi.

Šābrīža ciklā, kas ilgs līdz oktobra beigām, bankas astro kartē kā iespējamība parādās agresīva, uzbrūkoša rīcība no valsts institūciju puses. Peļņas stāvoklis nav tas labākais, bet ne kritisks. Periodā no šā gada līdz nākamā gada oktobra beigām sāktos periods, kad finanšu iestādes darbība mazliet buksē un jāveic kādas strukturālas reformas, jādomā par jauniem pakalpojumu un peļņas veidiem. Tajā pašā laikā naudas plūsma neapsīkst.