PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Jautājums-atbilde: kā nosaka cilvēku saderību?

© Pixabay

Lai novērtētu divu konkrētu cilvēku saderību, komunikāciju, pozitīvos un negatīvos saskarsmes momentus, tiek izgatavotas tā dēvētās sinastriju kartes, t.i., abas individuālās astroloģiskās kartes savienotas. Tādā veidā varam aplūkot visdažādākās attiecības – mīlestības, biznesa, bērnu – vecāku u.c.

Vispirms aplūkojam katru horoskopu atsevišķi, izanalizējam personas raksturu, problēmas, vājās, stiprās vietas, vēlmes, pasaules uzskatus, sevis pasniegšanas manieres, emocionālo pasauli. Un tikai tad, kad mums ir priekšstats pat katru no šiem cilvēkiem, mēs varam skatīties viņu mijiedarbību.

Protams, visbiežāk cilvēki vēlas uzzināt saderību ar savu otro pusīti. Un uzreiz jāsaka, ka ideālu variantu nav. Visās attiecībās ir savi plusi un mīnusi, un ir arī svarīgi, ko cilvēki paši izdara. Ja vēlas problēmas risināt un būt kopā, iznākums var būt pozitīvs, ja ne - aiziet katrs uz savu pusi. Sinastriju kartes nepasaka, vai cilvēki apprecas, cik ilgi ir kopā, vai izšķiras, bet to, kas šajās attiecībās ir dots. Kādas iespējas, kādi riski.

Viens no momentiem, kas tiek ņemts vērā, ir iepriekšējā publikācijā aprakstītā stihiju saderība, kas nosaka savstarpējo attiecību raksturu. Taču tā ir tikai mazmazītiņa daļiņa no visa.

Analizējot romantiskās attiecības, nozīme būs Venerai, Marsam, Saulei. Saule kā 5. telts (jeb mājas) valdniece lielā mērā ietekmē romantiskās attiecības. Marss un Venera, planētas, kas atbild par vīrišķo un sievišķo, ir svarīgākās planētas, kas jāpēta, lai pārliecinātos par partnerattiecību uzsākšanas un saderības iespējamību.

Potenciālas romantisku attiecību iespējas vai tieši pretējo noteiks aspekti un to veidi starp Veneru - Marsu, Veneru - Mēnesi, Veneru - Sauli, Veneru - Urānu, Veneru - Plūtonu. Svarīgs arī Saturna stāvoklis, jo Saturns ir paaugstināts Svaros, tātad saistīts arī ar 7. telti jeb māju - laulības dzīvi, partnerattiecībām. Labs Saturns noteiks ilgu laulības mūžu, slikts norādīs uz problēmām, šķiršanos. Šajā sakarā svarīgi izpētīt arī abu partneru 7. teltis.

Svarīga loma arī abu partneru Mēness zodiaka zīmju saderībai, kā arī aspektam, ja tāds veidojas starp abu partneru Mēness stāvokļiem. Mēness atbild par emocijām, kas attiecībās ir svarīgs faktors. Turklāt Mēness parāda, kā sieviete sevi realizēs kā sieva un māte, bet vīrieša kartē Mēness norāda, kāds sievietes tips viņu varētu interesēt.

Finanšu jautājumos un biznesa attiecībās lielāku lomu spēlēs Veneras, Mēness stāvokļi, kā arī abu partneru 2. teltis ar tajās esošajām reālajām planētām. Jāpēta šo planētu aspekti katram atsevišķi, tad arī kopā, ja tādi pastāv. Jāskatās, kā viena cilvēka 2. telts ietekmē otra partnera 2. telti.

Marsa un Saturna, kā arī 1. un 10. telts un to valdnieku stāvokļi katra partnera natālajos horoskopos norādīs uz iespējamās sadarbības noturīgumu, dinamiskumu, uz to, kurš no partneriem uzņemsies vadību. Merkurs, 6. telts un tās valdnieks, aspekti abos natālajos horoskopos norādīs uz intelektuālo saderību, komunicēšanas iespējām.