PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. 12 zīmes uz vientuļas salas, johoho, un vēl pudele ruma

© Depositphotos.com

Vasara, ceļojumi, jūra, salas, palmas… Taču uz mirkli iedomājieties, ka pēkšņi notikusi nobīde telpā un laikā un jūs patiesi attopaties uz skaistas, palmām apaugušas, taču… neapdzīvotas salas, un nevis viens, bet ar 11 «Piektdieņiem» – saviem draugiem, un katrs no viņiem pārstāv savu horoskopa zīmi!

Kā katrs no jums izturētos šādā negaidītā un neparastā situācijā? Vai viss būtu kā fabulā par vēzi, gulbi un līdaku, kas vilka velkamo katrs uz savu pusi, vai arī katram būtu sava īpaša un neaizvietojama loma? Tālāko scenāriju katrs var risināt pats - vai izdosies vienoties un visi draudzīgi būvēs lielu plostu vai modernu raidierīci no kokosriekstiem un gliemežvākiem, vai katrs raudās savā kaktiņā, bet varbūt nolems, ka tāda dzīve ir pati labākā, ierīkos kūrortu tikai sev, brūvēs rumu no cukurniedrēm un dzīvos kā nebeidzamās brīvdienās.

Auns

Pat šādā situācijā Aunam nezūd organizatora gars. Tieši pretēji - nu tam ir iespēja izpausties pilnā mērā. Protams, tipiski Auna stilā. Viņš noturēs kaismīgu runu par to, ka visiem ir viens mērķis un jāturas kopā. Viņš strīdēsies un iebildīs, un pierādīs. Galvenā viņa kvēlās runas doma: visu turpmāk būs kūrēt talantīgam vadonim, un Auns bez liekas kautrības un ar absolūtu pārliecību kā labāko kandidatūru uzreiz piedāvās sevi. Turklāt darbības plāns viņam jau gatavs. Vienīgā bēda - Auns ir labs «uzrāvienam» un kā ideju autors, bet praktisks ilgtermiņa organizators no viņa ir - nekāds. Drīz vien šitā spēlīte viņam apniks, visa degsme pazudīs, un galvā jau būs nākamā ideja. Aunam piemīt pirmatklājēja talants, bet vienlaikus viņš ir arī aizdomīgs un, lai arī būs atradis jauna veida ogas, neparko tās pirmais nepagaršos. Labākais variants - piesaistīt viņu fiziskiem darbiem un aktīvās atpūtas organizēšanai. I tvaiku nolaidīs, i pabļaustīties varēs, i citiem pa kājām nemaisīsies.

Vērsis

Vērsis izvirzīs sev ideju un strādās, lai to realizētu, un visas pasaules Auni, Dvīņi un cunami nespēs viņu no tā novirzīt. Vērsis daudz nerunās, bet izdomās savā prātā, ka jābūvē pamatīgs plosts un jāglābjas visdrošākajā un racionālākajā veidā. Viņš izdomās un uzzīmēs shēmas, lēnu garu gādās materiālu, tēsīs, plēsīs un liks kopā tā, lai var kuģot pāri kaut visam okeānam. Vislabāk viņš to vēlēsies darīt viens pats mierā un klusumā, ar pārējiem tiekoties pie naksnīgā ugunskura un tad arī baudot saviesīgo dzīvi. Tas nekas, ka plosta būve var prasīt gadu gadus, tas viņu netraucēs. Plostam turklāt jābūt ne tikai funkcionālam, bet arī estētiskam. Vienīgais, kas Vērsi nedaudz var izsist no līdzsvara - ja tikmēr, kamēr Vērsis iegrimis pašaizliedzīgajā darbā, atbrauks glābēji un visi taps glābti, bet viņa plosts vēl aizvien nebūs gatavs...

Dvīņi

Dvīņus pēkšņa atrašanās uz neapdzīvotas salas ne drusciņas neuztrauks. Vides pārmaiņa viņus patīkami pārsteigs, un vispār viss viņiem patiks. Dvēseles dziļumos viņi jau sen par ko tādu sapņojuši. Tikai nedomājiet, ka Dvīņi piedalīsies ikdienas vajadzību nodrošināšanā, nē, tas taču ir darbs! Un, ja viņus mēģinās piespiest, traucēs visos iespējamos veidos. Tiesa, viņiem patīk «uzlikt pēdējo odziņu uz tortes» - iemest zupas katlā trūkstošo garšvielu saišķīti vai uz salmu būdiņas jumta uzspraust vējrādi.

Visādi citādi viņi alkatīgi uzsūks jaunos iespaidus un izbaudīs piedzīvojumu, līksmi daloties ar pārējiem interesantos, bet sadzīvei nederīgos atradumos - re, kāds skaists gliemežvāks, paskat, kā es protu kāpt kokā utt. Dvīņi patiešām šajā situācijā jutīsies kā zivs ūdenī un no notiekošā gūs īstu baudījumu, nebūt neuzskatot šo situāciju par apgrūtinošu. Kamēr dažs labs cits grims lūgšanās vai kritīs panikā, Dvīņi mierīgi izvēlēsies ērtu vietiņu pludmalē un meklēs skaistas taciņas kalnos, tiesa, tā kā viņi nav baigie dabas draudziņi, tad pārsvarā tāpēc, lai turp dotos kādā jautrā piknikā ar pārējiem.

Vēzis

Vēzis uzreiz uzņemsies atbildību par pārtikas sagādi. Kā jau visam, arī šai lietai Vēzim ir nopietna un pamatīga pieeja. Kādu aizsūtīs zivis ķert un gliemežus vākt, citu - rakt saknītes un vākt augļus, vēl kāds tiks deleģēts gādāt malku un ierīkot pavarda vietu. Vārdu sakot, Vēzis neļaus komandai nomirt badā. Vienīgā problēma - Vēzis ļoti nopietni izturas pret sagatavošanās procesu un var novest pārējos līdz nervu trīcei, sūtot devīto reizi pēc pārtikas izejvielām, jo gliemenes nav pareizā izmēra vai augļi nav īstajā gatavības pakāpē. Par Vēža gatavoto virumu gan kritizēt viņu nedrīkst - tad Vēža dzidrās acis pieriesīsies asarām un jūs trīs dienas sēdēsiet bez zupas. Palaikam Vēzim tīk ielīst savā aliņā - atdalīties no bara, netraucēti atpūtināt prātu un varbūt nobirdināt kādu asariņu par mājām tur, aiz lielās jūras. Arī pastaigas labprātāk baudīs vienatnē. Džungļos nelīdīs, bet lūkosies jūras viļņos, aizspraudis puķi aiz auss un dungojot kādu vecu šlāgeri.

Lauva

Lauva jutīs atbildību par kolektīvu un darīs visu, lai atvieglotu dzīvi uz salas nokļuvušajiem likteņa biedriem. Un, lai nu kā arī būtu, tas taču ir piedzīvojums, un kā tādam tam jābūt neaizmirstamam! Galu galā, ne jau katram ir iespēja kļūt par īstu Robinsonu. Pozitīvais Lauvā ir tas, ka viņš arī visur citur saskata pozitīvo. Tiesa, Lauva neredz neko aizraujošu gulēšanā smiltīs, kuras salien visās ādas krokās, un kaujās ar insektiem. Tāpēc tieši viņš visaktīvāk rūpēsies par dzīves apstākļu labiekārtošanu, turklāt ne tikai sev, bet visiem. Viņam nepatīk strādāt vienatnē, un vārds «talka» ir Lauvam vispiemērotākais - tāds draudzīgs, trokšņains bariņš, kas kaut kādu vietu padara komfortablāku un pēc tam kopā to arī nosvin. Pārējiem nedaudz jāpiebremzē Lauvas aizrautība, citādi palmu lapu būdiņas vietā pacelsies Neišvānšteinas pils. Ja iedvesma beigusies, Lauva ātri piekūst, jo «pliku» darbu necieš. Ja tomēr tas jāturpina, tad izvēlas sēdēt paēnā un dot vadošus norādījumus, sūcot vēsu spirdzinājumu ar papīra saulessardziņa ekvivalentu. Lauva arī uz neapdzīvotas salas ieturēs stilu!

Jaunava

Praktiskā Jaunava noteikti domās par sadzīves lietām - kur vislabāk nakšņot, ko paēst, kā aizsargāties no indīgiem rāpuļiem. Jaunava nepaļausies uz ātru izglābšanos. Viņa vispār paļaujas tikai uz sevi un saviem spēkiem. Viņai arī tīk visu izpētīt un saprast, kā, ko un kas. Jaunava vispār noskaņota diezgan reālistiski, lai neteiktu - pesimistiski. Viņa patiesi atbilst teicienam, ka «pesimists ir labi informēts optimists». Tāpēc Jaunava ļoti aktīvi organizēs visu minēto - naktsvietas, sardzi, signalizēšanas ierīces, pārtikas sagādi. Jāpiebilst - no tīri teorētiskās puses. Praktiski domājošajai Jaunavai pašai ar strādāšanu tā ir, kā ir. Jā, viņai patiešām patīk darbs - skatīties, kā citi strādā. Kad viss būs paveikts, ieradīsies arī Jaunava, kritiski nopētīs, pateiks kādu parupju joku un noteiks: «Re, kā es visu labi izdarīju! Bez manis te nekas nenotiktu.» Svari

Svari nenokārs degunu un neļaus to darīt citiem. Pat ja pašiem nebūs lāgā ap dūšu, viņi jokos un uzmundrinās citus. Vislabāk jutīsies pēc dienas darbiem pie ugunskura, ap kuru skan smiekli un dziesmas. Ja Svari jūtas labi, viņiem ir vienalga, kur viņi ir. Svari prot lieliski un bezsāpīgi pielāgoties apstākļiem un radīt savas mājas un omulību jebkur, pat visnemīlīgākajā vidē. Nekādi čaklie strādātāji Svari gan nav, bet viņiem itin labi tīk pamācīt citus. Nevar teikt, ka pamācības būtu sliktas, tās pat ir visai noderīgas, bet kaut kā viņos nopietni neviens neklausās, un tas viņus nereti sarūgtina. Arī nekādi praktiskie darboņi Svari nav, bet mīl eksperimentēt un vienmēr padomās par to, kā uzlabot citu pašsajūtu - pārgājienā viņiem būs līdzi kas noslēpts garšīgs, vienmēr padomā kāds joks vai spēle. Ceļot savu būdiņu, raudzīsies, lai tā ir kaimiņos kādam citam, nemīl pilnīgu nošķirtību. Netīk plānot ilgtermiņā, tāpēc ir labi taktiķi, nevis stratēģi. Lieliski prot ieturēt neitralitāti, nogludināt strīdus un saglabāt draudzīgas attiecības, tāpēc šādā situācijā būs neaizvietojami. Tikai neprasiet viņiem pieņemt lēmumus, tas iedzīs viņus nervu stresā, un viņi vēl mēnešiem mocīsies, vai izdarījuši pareizo izvēli.

Skorpions

Aizdomu pilnais Skorpions sapratīs, ka šī lieta nav tīra, un ar dažādām maģiskām darbībām centīsies neitralizēt kosmisko harmoniju un, tā teikt, novietot visus atkal vecajās vietās. Pat ja arī tas neizdosies, viņš tomēr būs ievērojams morālais un arī fiziskais atbalsts kolektīvam. Skorpionam svarīga ir drošība un tīrība, tāpēc par to rūpēsies pirmām kārtām. Var kļūt par labu vietējo dziednieku. Viņam patīk viņa mazie, tumšie noslēpumi, tāpēc labāk viņu stulbi neķircināt, tad gan par sevi visu klātbūtnē var dzirdēt to, ko tik noslēgtā sabiedrībā nebūtu vēlams afišēt. Arī piespiest viņu darīt kaut ko nevajag, tāpat darīs tikai to, kas viņam patīk, jo, ja dara, tad - uz pilnu klapi. Skorpionam patīk saplūst ar dabu tās pirmatnējībā, tāpēc viņš būs tas, kas dosies klejot pa nepieejamām klinšu takām. Viņš turklāt ir ļoti izturīgs. Pat neapzināti pievelk piedzīvojumus, tāpēc nebūs brīnums, ja būs vienīgais, kam iekodīs jaunas sugas kukainis (hmm, indīgs vai nē?), kurš apmaldīsies vai būs pirmais, kas satiks iezemiešus no blakus salas. Strēlnieks

Strēlnieka dzīves moto ir: «Nav nekā neiespējama!» Viņš vai plīsīs aiz optimistiskas pārliecības, ka viss tūlīt pat būs labi, atlidos milzīgs helikopters vai arī piebrauks tvaikonis, kura smaidīgā apkalpe cienās visus ar kakao un karstām pankūkām. Viņš ir gatavs noticēt, ka tas ir tikai sapnis, ka tūlīt parādīsies feja ar burvju zizli, ka delfīnu karalis aizvedīs visus jūraszirdziņu pajūgā līdz civilizācijai, kur gaidīs reportieri ar kamerām, lai par to pastāstītu visai pasaulei, visi kļūs slaveni un bagāti, un… Stop, nu jau pietiks. Katrā ziņā viņi izbauda piedzīvojumu līdz kaulam, jau domās sacerot aizraujošus un fantastiskus stāstus, ar ko cienāt mājās palicējus pēc atgriešanās (jo nav ne runas, ka varētu arī netapt izglābti). Katrā pieaugušā Strēlniekā joprojām mīt mazs zēns vai meitene, kas kāri lasījuši grāmatas vai skatījušies filmas par indiāņiem, varonīgiem jūrniekiem vai džungļu iekarotājiem. Un tur taču vienmēr viss beidzas labi.

Strēlniekam patīk aktivitātes - sūtiet viņu izlūkos apgūt jaunas teritorijas! Viņu absolūti arī neuztrauc kukaiņu kodumi, nobrāzumi un citas sīkas nebūšanas. Turklāt viņš droši vien būs tas, kurš atklās, kā raudzēt kokosriekstu pienu…

Mežāzis

«Tikai bez panikas, apdomāsim visu ar rāmu prātu!» aicinās Mežāzis. «Izpētīsim vietu, kur esam. Varbūt izdodas izkļūt. Ja ne - jāizdomā plāns, kā izdzīvot.» Gribat patiešām racionālu skatījumu - jautājiet Mežāzim. Viņš būs labs «saimnieciskais direktors», kurš spēj racionāli spriest, nekad neko neaizmirst un nepalaiž garām un spēj labi analizēt un plānot. Tāds virsaiša palīgs. Vislabprātāk visu dara pats, jo citiem gan līdz galam nespēj uzticēties. Atnesīs vēl indīgu krabi, un ko tad? Mežāzis mīl vienatnību un patiešām arī labprāt darbojas viens pats arī šī iemesla dēļ. Turklāt viņam allaž ir skaidrs priekšstats par visu, viņš zina, kā ir labāk un pareizāk. Prot precīzi sadalīt uzdevumus un dot rīkojumus. Mežāzis mīl tradīcijas un mēģinās tās ieviest arī uz salas, kaut ko sagramstot atmiņu kambaros no dzīves uz lielā kontinenta. Viņš būs arī kolektīva puritānis, kurš bargi raudzīsies uz tikumu ievērošanu, kaut pats dziļi sirdī patiesībā ir romantiķis. Tikai… nevar jau tā neplānoti un pēkšņi Mēness gaismā mesties hula dejā…

Ūdensvīrs

Ūdensvīrs īsti nebūs tas, kurš nu jutīsies šausmīgi priecīgs par šo piedzīvojumu. Viņš sapīks, ka pēkšņi ir atrauts no sev mīļajām civilizācijas priekšrocībām, ka tīkamās lielpilsētas kņadas vietā viņam jāklausās knišļu sīkšanā, bet alternatīva vietējam krodziņam, kurā tik patīkami satikties un papļāpāt ar domubiedriem, ir sēdēt slapjās smiltīs, sūkt duļķainu kokosriekstu un paciest šos, šos… šos nez kā savāktos subjektus. Tāpēc Ūdensvīrs veltīs visas pūles, lai pēc iespējas ātrāk tiktu prom. Viņš no pieejamiem materiāliem izgudros taisni neticami asprātīgas signalizācijas ierīces, ģenerēs dažādas idejas un piedāvās visfantastiskākās idejas, kā tikt prom (varbūt gaisa balonā no zivju pūšļiem, bet kāpēc ne bambusa planierī utt.). Ja reiz ar ko aizrāvies, darīs to ar priecīgu prātu un aizrautību, jo rutīnu necieš.

Zivis

Zivis gan būs tās, kas vērsīs acis pret debesīm un jūru un klusi lūgsies, un ticēs brīnumam. Paradoksāli - lai arī pašas pēc dabas nenoteiktas, bet nenoteiktā situācijā vai apstākļos jūtas ļoti slikti. Viņas sēdēs vakaros, kurinot sārtus, skumji veroties tālumā un cerot, ka kuģi tos pamanīs. Droši vien viņas arī būs pirmās, kas ieraudzīs glābējus. Ar katru dienu viņas jutīsies arvien nospiestākas, tāpēc citiem jārauga, lai nodarbinātu tās pēc viņu spējām un patikas. Zivis var būt nesliktas slimnieku kopējas. Nekādu atbildību un organizēšanu gan ne, pasarg die`s! Visādi citādi viņas lielas problēmas nesagādās. Savu nokļūšanu uz salas ar laiku var sākt izskaidrot kā dievišķo vai likteņa gribu, kaut kādu misiju, kas paredzēta tieši viņām. Nav brīnums, ja izveidos kādu mazo, īpašo salas reliģijiņu, piemēram, Robinsona Piektās dienas Koraļļu draugu draudzi.

­­­__

Izmantoti materiāli no: http://horoscope-zodiac.ru; disput.az.

Svarīgākais