Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA. Augusts. Uzmanīgi ar īpašumiem, bet varam mainīt dzīvi

ROMAS IMPĒRIJAS LAIKA MOZAĪKA, kura attēlo Gaju jeb zemi ar četriem dabas gariem – vasaru, ziemu, rudeni, pavasari – un debesu un Visuma valdnieku Urānu. Viņš tur zodiaka apli, simbolizējot to, ka pārvalda Visumu © Publicitātes foto

Katram cilvēkam individuālajā astrokartē konkrētā periodā aktualizējas atšķirīgas tēmas, taču tā dēvētās tālās planētas var ietekmēt globālus procesus. Augustā nelabvēlīgo retrogrādo stāvokli ieņems planēta Urāns – neprognozējamais nemiera cēlājs. Turklāt tas atrodas Vērša zodiaka zīmē, kuras aizgādībā ir īpašumi, finanšu iestādes, lauksaimniecības nozare, restorānu bizness, stabilitāte u.c.

Mitoloģijā - dievu tēvs

Grieķu mitoloģijā Urāns ir debesis personificējoša dievība -Gajas vīrs, viena no pirmatnējām dievībām. Urāns tiek uzskatīts par dievu tēvu, pirmo, kas valdījis pār pasauli. Savukārt romiešu priekšstatos Urāns ir zemkopības dievs.

Urāns bija varens valdnieks, taču baidījās pazaudēt ietekmi. Tāpēc savus bērnus viņš esot ieslodzījis alās, pazemē Tartarā, vai vispār nav ļāvis nākt pasaulē. Taču kādā reizē Urāna sieva Gaja paslēpa viņu kopīgo dēlu Kronu jeb Saturnu, tādējādi protestējot pret to, ka Urāns viņai visu laiku radīja jaunus bērnus, kuri bieži izskatījās pēc briesmoņiem, vai arī, pats no viņiem baidoties, neļāva nākt pasaulē. Gaja centās pierunāt titānus Urānam atriebties un izbeigt viņas ciešanas, bet neviens nepiekrita, tomēr galu galā viņai izdevās pierunāt dēlu Kronu jeb Saturnu. Viņa iedeva Kronam jeb Saturnam sirpi, lai viņš gāž no troņa savu tēvu.

Gaja paslēpa dēlu, lai viņš negaidīti varētu uzbrukt, kad Urāns atkal nāks pie viņas. Sagaidījis šo brīdi, Krons jeb Saturns cirtis varenā dieva dzimumorgānus, lai viņš vairs nemocītu Gaju.

Pēc šīs izrēķināšanās Saturns pārņēma varu no tēva, bet ievainotais Urāns sāpēs un dusmās dēlu nolādēja, pareģojot, ka arī viņu no troņa gāzīs paša dēls. Tad Urāns sāpēs iekliedzies un uzskrējis debesīs. Kopš tā laika neviens Urānu vairs nav redzējis, tomēr pastāvēja uzskats, ka viņš joprojām turpina valdīt pār debesīm un Visumu.

Atklāja nejauši

Urānu nejauši, kā tas zinātnē reizēm gadās, 1781. gadā atklāja angļu astronoms Viljams Heršels.

Urāns pieder pie Saules sistēmas milzu planētām, tā ir trešā lielākā pēc diametra un ceturtā lielākā pēc masas. Urāna ekvatoriālais diametrs ir aptuveni 51 118 km, tas ir četras reizes lielāks nekā Zemei. Savukārt masa ir 14,5 reizes lielāka nekā Zemei. Izpētīts, ka Urāns Sauli apriņķo 84 gados.

Katrā zodiaka zīmē Urāns uzturas aptuveni septiņus gadus, ienesot pārmaiņas, dažkārt arī revolucionāras un vardarbīgas, attiecīgās zīmes jomā.

Nesenā vēsture

«Popkultūras astroloģijas» mīļotāji nereti Vērsi uztver kā tādu nekaitīgu, pacietīgu, labdabīgu zālēdāju, kurš noraugās uz puķītēm pļavā. Jā, Vērsis var būt arī tāds, bet lai atceramies, ka Vērsis - tas ir arī satracināts bullis, kurš spējīgs mesties virsū sarkanajam palagam, iznīcinot visu, kas patrāpās ceļā. Viņš ir pašas Zemes spēks tīrā veidā, stūrgalvīgs un spēj savā ceļā noslaucīt visus šķēršļus. Urāns, ieejot Vērša zīmē, var atmodināt arī šo Vērša arhetipa pusi.

Atskatīsimies uz iepriekšējām reizēm, kad Urāns atradās Vērsī.

1934. gada 6. jūnijs - 9. oktobris.

1935. gada 27. oktobris - 1941. gada 7. augusts

1941. gada 4. oktobris - 1942. gada 15. maijs.

Šie ir gadi, kad pasaule cīnījās ar Lielo depresiju un Eiropā nostiprinājās autoritārie režīmi. Urāna tranzīta sakarā zīmīga ir notikumu virkne, kas noveda pie Hitlera pilnīgas nostiprināšanās Vācijas varas augšgalā.

Pērn Urāns Vērša zīmē iegāja 15. aprīlī un būs tur līdz 2025. gada jūlijam (nesen retrogrādās kustības dēļ īsi iegriežoties atpakaļ Aunā no pagājušā gada 6. novembra līdz 2019. gada 6. martam).

Tātad pēdējais retrogrādā Urāna Vērša zīmē periods, uz ko varam atskatīties, ir pērn no 7. augusta līdz 6. novembrim.

Kādi būtiski notikumi risinājušies minētajā laika periodā, kas saistās ar izmaiņām pastāvošajā kārtībā vai problēmām iepriekš minētajās jomās?

* 2018. gada 14. augustā Itālijas pilsētā Dženovā notika drausmīga traģēdija - sagruva liels tilts, un automašīnas nokritušas no vairāku desmitu metru augstuma. Nelaimē ir vismaz 35 bojāgājušie.

* Krievijas ziņu avotos minētajā periodā atrodamas sešas ziņas par tiltu sagrūšanu, aizskalošanu plūdos vai bojājumiem ciklonu dēļ. Kopumā cietuši 18 tilti.

* 2018. gada 6. oktobrī Latvijā 13. Saeimas vēlēšanas ienesa būtiskas un arī diezgan negaidītas pārmaiņas politisko spēku sadalījumā. (Astroloģiski te būtu vēl daži komentāri par to, kādi planētu stāvokļi ietekmēja rezultātu, bet tas jau ir cits stāsts.) Taču arī Urāna klātbūtne šajā notikumā ir jūtama.

Pagaidām šis ir pārāk īss laika periods, lai nopietni izpētītu kopsakarības, tāpēc šobrīd tikai daži fakti, kas attiecas uz minēto tēmu.

Ko darīt, ko nedarīt

Urāns noslauka visu savā ceļā, un nelabvēlīgajā retrogrādajā stāvoklī tā iedarbība pastiprinās - vairāk nejaušību, pārsteigumu, krasas pārmaiņas gan sabiedrībā, gan cilvēkos.

* Tas ir laiks, kad nav vērts:

  • Veidot tālejošus plānus.
  • Pieķerties lietām vai statusam par katru cenu.
  • Atslābināties un paļauties uz stabilitāti, rutīnu, ka tā būs vienmēr.
  • Paļauties uz citiem, uz viņu solījumiem.
  • Kavēties ar darbiem un lēmumiem.
  • Ierobežot sevi.
  • Nodarboties ar ekstremāliem sporta veidiem.

* Ko var darīt:

  • Uzticieties savai intuīcijai.
  • Uzmanieties, rīkojoties ar tehniku un elektrību.
  • Pierakstiet visas idejas, kas nāk prātā.
  • Izmantojiet iespējas, piekrītiet visdažādākajiem priekšlikumiem - skaidrībā tiksiet pēc tam.
  • Ja gatavojaties no kaut kā atteikties, iznīcināt - rūpīgi padomājiet. Rezultāts var iznākt negaidīts.
  • Parādiet sevi, savus talantus un esiet elastīgi visdažādākajās situācijās.
  • Rosieties, domājiet, uzziniet pēc iespējas vairāk jauna.
  • Mēģiniet mainīt savu dzīvi, šis laiks dāvā enerģiju un drosmi, lai to izdarītu.

VIEDOKLIS

Urāna simbolika

Astrologs Jānis Bēniķis. «Ielūkojoties ciešāk, var redzēt, ka Urāna simbols sastāv no it kā diviem pusmēnešiem, kurus vieno krusts. Šie pusmēneši simbolizē dvēseli jeb garu, kas caur krustu savienojas ar materiālo pasauli. Dvēseles mēdz būt visnotaļ neordināras, bet materiālā pasaule neparasta, tāpēc Urāns simbolizē visu savādo, dīvaino, ekstraordināro un nepieradināto. Urāns ir planēta, kas neatbalsta likumus, ierobežojumus un noteikumus. Tā ignorē robežas. Jo stingrāki noteikumi (Saturna princips), jo niknāk Urāns cīnīsies par to atcelšanu. Būtībā Urāns ir kā jurists, kas ķircinās un vadās pēc principa «likumi ir radīti, lai tos pārkāptu». Viss būtu labi, pat uzjautrinoši, bet dažreiz šis personāžs aizmirst pieklājības normas, tāpēc cīņa par neatkarību kļūst par tā pašmērķi. Rezultātā iestājas haoss, anarhija un atgriešanās pie pirmatnējiem instinktiem, tostarp vardarbības. Tādos gadījumos var palīdzēt tikai mūsu intelekts un spēja atrast līdzsvaru starp urāniskajām tieksmēm un sabiedrības ieviestajiem likumiem un normām.»