Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

MĒNEŠA JUBILĀRS. Vēzis

© Publicitātes foto

Viņš sargā savu dzimto alu, sēž tur savā bruņu čaulā un raugās Mēnesī – bieži vien tas ir viņa visdziļākais un ilgotākais dzīves piepildījums. Vēži ir īsteni mājinieki, un savējie viņam ir svarīgākais uz pasaules. «Vaīīī» tam, kurš aizskars šo svēto teritoriju. Tad inteliģentais, labdabīgais un miermīlīgais Vēzis var iekniebt, nu, ļoti sāpīgi. Vēžu zīmē dzimušās mammas rūpējas par saviem bērniem kā cāļu mātes.

Caur dzimtas sakņu un kopības apzināšanos Vēžiem rodas arī mīlestība pret senlaicīgām vērtībām, dzimtā no paaudzes paaudzē mantotiem un antikvāriem priekšmetiem, vēlme apkopot senču nostāstus un leģendas. Starp citu, māju izjūtu Vēži neapzināti meklē arī darbā, vislabāk viņi jūtas nelielos kolektīvos, kur valda savstarpēja sapratne, kur cilvēki ir lietas kursā cits par cita dzīvi, rīko kopīgus pasākumus, draudzējas. Darbā uz Vēzi var paļauties. Viņš visu izdarīs kārtīgi, ar atbildības sajūtu. Bet... kautrēsies pieprasīt sev paaugstinājumu vai algas pielikumu. Līdz ar to var rasties situācijas, ka kārtīgais, uzcītīgais Vēzītis strādā «par sviestmaizi», bet strādā tikai tik ilgi, kamēr mērs pilns. Tad viņš, korekti klusējot, iesniedz atlūgumu.

Vēži sabiedrībā ir labi ieredzēti, prot gan inteliģenti parunāties, gan kādu joku izstāstīt. Daudzi pie viņiem tiecas arī tāpēc, ka Vēzis prot uzklausīt. Un saprast.

Pārsvarā Vēži ir intelektuāļi, daudz lasa, meklē dzīves jēgu, gremdējas sapņos. Diemžēl zinu vairākus Vēžus, kas to jēgu ir meklējuši pārāk lielā daudzumā stipru dzērienu, turklāt tā, ka grūti apstāties. Turklāt Vēzis savā spītībā tik viegli neatzīs, ka tā ir problēma.

Tā kā Vēzis ir visa mātišķā, dzimtas un arī saimnieciskā zīme, vīrietim ar to sadzīvot ir sarežģīti. No vienas puses, ir vēlme pēc māju sajūtas un ģimeniskuma, no otras - tiekšanās pierādīt, ka es esmu čalis, iegūt autoritāti. Tas nereti noved pie tā, ka vīrietis Vēzis kļūst autoritārs, diktē savus noteikumus. Tāpēc labi, ja Vēža vīrietim ir iespēja darbā vai kādā interešu grupā būt atzītam, būt līderim, bet mājās pievērsties mājas lietām.