Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Dzīve vēl vienmēr tikai sākas...

© Depositphotos.com

Dzīve vēl vienmēr tikai sākas, un daudziem gadu skaits nav šķērslis, lai ietu un darbotos. Ko vari sagaidīt no saviem vecākiem, vecvecākiem vai sevis paša, kad būsi cienījamos seniora gados, stāstām šajos popkultūras horoskopos.

Auns

Kamēr Auni aktīvi darbojas - iekaro jaunas virsotnes, nosprauž grūti sasniedzamus mērķus, vecums pie viņu durvīm neklauvē. Ja sāk izpausties vecuma slimības, šīs horoskopa zīmes pārstāvji cenšas tām nepievērst uzmanību un turpina iesākto, it kā gadi nebūtu šķērslis. Auni ar gadiem iemācas baudīt dzīvi un gūst prieku, risinot sarežģītus uzdevumus. Aizejot pensijā, Auni sāk nodarboties ar to, kam jaunībā pietrūka laika un pacietības. Viņi ceļo, atrod jaunus hobijus, bet daži sāk apmeklēt kursus vai pat studēt. Auns visu mūžu seko devīzei: nesēdi uz vietas. Daži Auni dzīves jēgu saskata mazbērnu audzināšanā. Auni ir lieliski vecvecāki - atraktīvi, aizrautīgi un vienmēr labā noskaņojumā. Viņi reti zaudē fizisko formu, jo labprāt dodas pārgājienos, brauc ar riteni un nūjo.

Vērsis

Vēršu spītība un nepiekāpība ar gadiem mēdz palielināties. Starp šīs horoskopa zīmes pārstāvjiem ir ne mazums senioru, kuri «visu zina labāk». Vēršiem patīk pārspīlēt savus sasniegumus, pārmetot jaunākās paaudzes pārstāvjiem: «Es tavā vecumā biju sasniedzis daudz vairāk.» Vērša zīmē dzimušajiem pensionāriem piemīt spēja izvest no pacietības visus - tuviniekus, ārstus, veikalu pārdevējus. Vērsis poliklīnikā skaļi strīdas par politiku un pie katras izdevības pamāca, kā pareizi audzināt bērnus. Cenšoties Vērsi pārliecināt ar loģiskiem argumentiem, jūs tikai lieki iztērēsiet laiku un spēkus, jo viņš no savas taisnības neatkāpsies. Daudzi Vērši vecumdienās pievēršas kulinārijai, sasniedzot pavārmākslas virsotnes. Dažiem iepatīkas darboties mazdārziņā. Vērša zīmes senioriem mēdz būt liekais svars, ja nav fizisko aktivitāšu.

Dvīņi

Dvīņu zīmes pārstāvju brieduma gadi atkarīgi no viņu veselības stāvokļa. Ja jaunības dienu vētrainās dzīves sekas neliek sevi manīt, Dvīņi līdz sirmam vecumam saglabā možumu un dzīvesprieku. Viņi ir radoši un mazliet neprātīgi arī tad, kad jau tuvojas 80 gadu slieksnim. Viņiem patīk ģērbties moderni un koši, kas reizēm izraisa apkārtējo smaidus. Ne mazums Dvīņu tieši pēc 60 pievēršas mākslai, un daži pat gūst panākumus. Ja jūras krastā pamanāt sirmgalvi pie molberta ar krāsu kasti un otu rokā, iespējams, viņš pasaulē nācis Dvīņu zīmē. Ja Dvīņus piemeklē kāda kaite, viņi meklē alternatīvas ārstēšanās metodes, bieži vien vēršas pie dziedniekiem. Lai gan vecumā Dvīnis nav mazkustīgs, viņam labāk tīk dirnēt pavēnī ar vīna glāzi vienā un Bodlēra dzejas grāmatu otrā rokā nekā mīt velosipēda pedāļus, dzenoties pakaļ jaunībai. Šīs zodiaka zīmes pārstāvji līdz pat dziļam vecumam sevi uzskata par neatvairāmiem.

Vēzis

Kad neatvairāmi tuvojas vecumdienas, Vēzis tās sagaida, rāmi sēžot pie kamīna un pārskaitot uzkrāto naudu. Aizejot pensijā, Vēzis nevis ceļo kā citu horoskopa zīmju pārstāvji, bet gan, tērpies izbalējušā halātā, turpina stūķēt zeķē pensijas atlikumu. Ar gadiem viņš kļūst apsēsts ar naudu. Tomēr Vēzis nav skopulis - mazbērniem viņš naudu nežēlo. Pēc skata it kā pieticīgais seniors spēj mazdēlam pat uzdāvināt jaunu automašīnu. Vēži rūpējas par veselību, bieži apmeklē ārstus un baidās no slimībām, īpaši ļaundabīgā audzēja. Vēzis ir sīksts un sprigans, viņam par visu ir viedoklis. Vecumdienās Vēzis mēdz iesaistīties sabiedriskos procesos, līdz kļūst par pensionāru klubiņa vai senioru kora vadītāju.

Lauva

Lauvas novecošanās cieši saistīta ar visu dzīves ciklu, it īpaši jaunību. Ja Lauvas zīmē dzimušais agri sasniedz pubertāti un pieaug, viņš arī noveco strauji. Turpretim, ja Lauva dažus gadus «aizkavējas bērnībā», vecumdienas tik ātri nepiezagsies. Daudzi Lauvas vecumdienās spēj saglabāt labu fizisko formu, ir spēka pilni, aktīvi, un tā vien šķiet, ka tikai tagad pa īstam sāk baudīt dzīvi. Vecie Lauvas izskatās respektabli, uzvedas pārliecinoši un no apkārējiem gaida cieņpilnu attieksmi. Vecumā Lauvām patīk izrādīt augstsirdību, tāpēc tuviniekiem un draugiem viņi dāvina dārgas dāvanas. Dažām Lauvām ir tendence apvelties, tomēr nereti pietrūkst gribasspēka atteikties no sātīga ēdiena.

Jaunava

Jaunavas biedē gadu nasta, un rūpēties par to, lai vecuma vājums pienāktu pēc iespējas vēlāk, viņas sāk jau jaunībā. Jaunavas nereti mēdz staigāt no viena ārsta pie otra, meklējot izdomātas slimības, izpilda rīta rosmi, iet aukstā dušā un žurnālos azartiski meklē veselīga dzīvesveida padomus. Var gadīties, ka sākotnēji pozitīvā aizraušanās ar veselību vecumdienās pārvēršas apsēstībā. No tiem, kas sirgst ar helsismu (veselīgs dzīvesveids tiek izcelts pāri visam), ir ne mazums Jaunavas zīmē dzimušo. Diemžēl skrējienā pēc jaunības Jaunavas piemirst parūpēties par savu raksturu, kas ar gadiem maigāks nekļūst. Jaunavas var būt nīgras, mēdz piekasīties sīkumiem, aizvien retāk tiekas ar draugiem. Jāteic, ka no Jaunavu negatīvisma cieš apkārtējie, bet ne viņas pašas. Pensijas gadus Jaunavas zīmē dzimušie bieži vien pavada vientulībā, bet tā viņi jūtas gana labi.

Svari

Svari smagi pārdzīvo, ka ar gadiem viņu ārējā pievilcība iet zudībā. Svaru zīmē dzimušie ilgi stāv pie spoguļa, pētot krunciņas un skaitot sirmo matu šķipsnas. Ja vien maciņš atļauj, Svaru zīmes pārstāvji izmanto mūsdienu plastiskās ķirurģijas iespējas un kļūst par skaistumkopšanas salonu pastāvīgajiem klientiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz sievietēm. Arī Svaru vīrieši skaistumu saglabā ilgāk, pateicoties skaistuma industrijai. Uzlabojumi ārējā tēlā palīdz Svariem justies labi un saglabāt veselību. Tomēr bieži vien šīs zīmes pārstāvjiem ar gadiem pieaug ķermeņa svars, tāpēc ne mazums pūļu jāvelta fiziskās formas uzturēšanai. Vārdu sakot, Svari vecumdienās ir tā pārņemti ar savu ārējo izskatu, ka visam pārējam tikpat kā neatliek laika. Tomēr šīs zīmes pārstāvji vecumdienās nelaiž garām nevienu jaunu teātra izrādi un koncerta programmu.

Skorpions

Skorpioni mēdz pārvērsties nīgros vecīšos, kas pasauli redz tumšās krāsās. Tuviniekus un draugus viņi biedē ar izplūdušiem, šausminošiem pareģojumiem, kuriem paši tic. Tā vien šķiet, ka uzburt «pasaules gala» ainas un redzēt bailes apkārtējo acīs viņiem sagādā neveselīgu baudu. Skorpioni domā, ka viņu dzīves beigu tuvošanās vienlaikus nozīmē visas civilizācijas beigas. Lai gan ar gadiem Skorpionu seksuālā enerģija mazinās, tā nepazūd. Skorpioni ilgi ir seksuāli aktīvi, bet, kad jauda sāk apsīkt, transformē to izklaidēs ar erotisku pieskaņu. Skorpioni pensijas vecumā var apmeklēt nūdistu pludmales un ar baudu aplūko jaunus, kailus cilvēkus. Tomēr jāteic, ka šī izklaide ir visai nevainīga. Skorpioni dievina saules peldes un brīvības izjūtu, ko sniedz dabas klātbūtne.

Strēlnieks

Strēlnieki izvairās domāt par vecumu un pēc iespējas ilgāk cenšas saglabāt jauneklīgu tēlu. Nereti Strēlnieki izskatās jaunāki par saviem gadiem. Ja šīs zīmes pārstāvis kopš jaunības nodarbojies ar sportu un rūpējies par veselību, vecumdienās par viņu saka - «cilvēks bez vecuma».

Vecumā Strēlnieki ir sabiedriski un labprāt ievieš jaunus draugus. Viņiem patīk ceļot - ja iespējams, uz eksotiskām zemēm - un izbaudīt svešzemju kultūru. Daži Strēlnieki pievēršas Dievam vai maina reliģisko piederību. Citi ap gadiem 70 sāk jaunu dzīvi - apprecas vai maina dzīvesvietu. Strēlnieki bieži vien nodzīvo garu un interesantu dzīvi.

Mežāzis

Mežāzis ir viena no retajām horoskopa zīmēm, kas vecumdienas sagaida ar prieku. Krunciņas, sirmums matos un dzīves ritma palēnināšanās viņus neapbēdina. Lieta tāda, ka Mežāzis pa īstam dzīvi sāk baudīt tikai 60-70 gadu vecumā. Viņiem patīk iegriezties bibliotēkā, apmeklēt izstāžu zāles, aprūpēt tuvinieku kapus un stundām sēdēt uz soliņa pie mājām, «sitot klačas» ar vienaudžiem. Daži Mežāži vecumdienās steidz paspēt to, ko jaunībā palaiduši garām - iet uz senioru ballēm, apmeklē operas pirmizrādes, restorānus un kultūras pasākumus. Mežāži ir cilvēki, ar kuriem laiks izspēlē savādu joku - viņi ar gadiem, gluži kā galvenais varonis drāmā «Neticamais stāsts par Bendžaminu Batonu», kļūst iekšēji un ārēji jauneklīgāki.

Ūdensvīrs

Ūdensvīri ļoti smalki izjūt laiku, tāpēc cenšas katru dzīves dienu, stundu un minūti piepildīt ar jēgu. Viņi rūpējas par vidi, kurā uzturas, pievērš uzmanību savam izskatam, aksesuāriem, smaržām. Ūdensvīri ar gadiem kļūst viedāki un labestīgāki. Viņi aktīvi strādā, lai attīstu sevī iekšējo inteliģenci. Ja jaunībā Ūdensvīrs uztraucās, ko par viņu domā apkārtējie, ar gadiem citu viedoklis viņam kļūst mazsvarīgs. Ūdensvīri burtiski atbrīvojas no sociālajām važām. Ar gados veciem Ūdensvīriem parasti labi saprotas bērni. Tā vien šķiet, ka tieši Ūdensvīri, gadiem ejot, pietuvojas Dievam.

Zivis

Zivis noveco skaisti! Ja Zivs sieviete jaunībā nav bijusi nekāda skaistule, ap gadiem 60 viņa kļūst par ļoti pievilcīgu dāmu. Zivīm vecums piestāv. Ar gadiem šīs horoskopa zīmes pārstāvji sāk izstarot tādu kā iekšēju gaismu. Daži pievēršas ezoterikai, citi dzejai un filozofijai. Zivis nevēlas kļūt par apgrūtinājumu tuviniekiem, tāpēc laikus izsaka vēlmi pavadīt vecumdienas pansionātā. Pensijas vecumā Zivis mīl apmeklēt baseinus un SPA, pastaigāties gar jūras vai upes krastu. Zivis nemēdz rakņāties pa sakņu dobēm, audzēt burkānus, sīpolus un bietes. Izņēmums ir ziedi, kas, simbolizējot skaisto un pārejošo, rotā Zivs balkonu un palodzi.